Ο «παλιός» Στεφάνου και ο «νέος» Παπαδόπουλος μιλούν για την Εθνική

Gazzetta team
Ο «παλιός» Στεφάνου και ο «νέος» Παπαδόπουλος μιλούν για την Εθνική

bet365

Είναι τα δύο νέα πρόσωπα που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς στο 1ο τουρνουά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από τη μια η παλιοσειρά Γιώργος Στεφάνου, ο οποίος βρίσκεται στην Κοζάνη από τη Δευτέρα κι από την άλλη ο νέος Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε το πρωί ότι πρέπει να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και αυτή την ώρα κάνει την πρώτη του προπόνηση.

Papadopolos11

«Εντάξει ήταν λίγο ξαφνικό, αλλά είμαι πάντα ετοιμοπόλεμος κι από τη στιγμή που με ενημέρωσε ο κόουτς αυτό που θέλω να είναι να βοηθήσω την ομάδα κι εγώ όσο μπορώ για το μεγάλο στόχο της πρόκρισης είπε ο Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Έχω συμπληρώσει σχεδόν ένα μήνα προπονήσεων με τον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι είμαι σχεδόν έτοιμος».

Όπως παραδέχθηκε ο Αχαιός ακραίος «η κλήση στην Εθνική προσφέρει μια ικανοποίηση σε κάθε αθλητή. Όχι ότι υπήρχε κάποια πικρία νωρίτερα… Σίγουρα όμως αυτή η πρόσκληση είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Η πορεία κάθε αθλητή στιγματίζεται από τις επιτυχίες του κι αυτές τον οδηγούν», ενώ αναφερόμενος στο στόχο της πρόκρισης τόνισε: «Έχει έρθει νομίζω το πλήρωμα του χρόνου για να πετύχουμε την πρόκριση και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Για τον Γιώργο Στεφάνου η παρουσία του στην Εθνική ομάδα εν όψει μιας σημαντικής πρόκλησης δεν είναι κάτι καινούργιο κι έτσι αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία τα λεγόμενα του.

«Είμαι δεύτερη μέρα στην Κοζάνη και κρίνοντας από την φιλοξενία και την αγάπη των ανθρώπων της πόλης για το Βόλεϊ και την αγάπη που έχουν επιδείξει στο πρόσωπο μας, σε συνδυασμό με τη διάθεση και την όρεξη για διάκριση που έχω εισπράξει αυτές τις δύο μέρες από τα παιδιά θεωρώ ότι έχουμε σοβαρές πιθανότητες με τον κόσμο στο πλευρό μας να κάνουμε κάτι καλό. Κι ελπίζω αυτό το πανέμορφο γήπεδο να γεμίσει με μικρά παιδιά και κόσμο που αγαπάει το βόλεϊ και να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

Με την Εθνική ομάδα να ψάχνει την πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2009 ο πολύπειρος λίμπερο τόνισε: «Εύκολο δεν είναι τίποτα. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δείχνει κάτι η Εθνική. Μέσα από τις δυσκολίες γεννιούνται οι μεγάλες ομάδες και γίνονται οι μεγάλες αρχές. Θα πρέπει να περάσουμε κι εμείς μέσα από μια τέτοια δυσκολία και να πετύχουμε. Αυτή θα είναι η νέα αρχή, Όλα τα παιδιά πλέον έχουν εμπειρίες από τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται συν τα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Κακά τα ψέματα αυτή είναι η στιγμή, αυτή είναι η ευκαιρία που έχουμε και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Αν πάει κάτι στραβά έχουμε και το δεύτερο τουρνουά στο Βέλγιο κι αν δεν καταφέρουμε κι εκεί να πάρουμε την πρώτη θέση θα παλέψουμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα από τα μπαράζ».
GStef1

 

Τελευταία Νέα