Φλώρος: «Έχουμε δύσκολο όμιλο, αλλά και δικαίωμα στην ελπίδα»

Gazzetta team
Φλώρος: «Έχουμε δύσκολο όμιλο, αλλά και δικαίωμα στην ελπίδα»

bet365

Νέο ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συγκεντρώθηκε στην Θεσσαλονίκη κι από χθες έπιασε δουλειά υπό τις οδηγίες του Τάκη Φλώρου εν όψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος τεχνικός που για μία ακόμη φορά κλήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής γυναικών μίλησε στο www.volleyball.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις, αλλά και τις φιλοδοξίες της ομάδας σ’ αυτή την προκριματική διαδικασία.

«Υπάρχει διάθεση… Έχουμε δύο μέρες που μαζευτήκαμε αλλά είναι πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό», είπε αρχικά ο κ. Φλώρος και συνέχισε: «Στην ομάδα πέρα από τις κοπέλες θα αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε κι άλλες έξι που θα αγωνιστούν στο εξωτερικό και όλες εμφανίζονται συνειδητοποιημένες γιατί ξέρουν πως αυτό το κομμάτι της δουλειάς είναι που θα τις βοηθήσει και μέσα στη σεζόν…».

-Η Εθνική γυναικών την τελευταία διετία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Ο στόχος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποιος είναι;
«Αυτό που έχει σημασία για τις Εθνικές ομάδες είναι οι συμμετοχές τους στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Κι ο στόχος πρέπει να είναι αυτός. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε και να διακρινόμαστε στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, ωστόσο το Λιγκ είναι ένα τουρνουά όπου σου προσφέρουν τη συμμετοχή και είναι ένα πολύ καλό και δυνατό τουρνουά προετοιμασίας. Το Ελληνικό βόλεϊ πρέπει να έχει ως στόχο διετίας την πρόκριση στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων».

-Στον όμιλο μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις δυνατές ομάδες, Τσεχία, Σλοβενία, Λευκορωσία οι οποίες συμμετείχαν στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...
«Είναι ένας όμιλος όπου αντικειμενικά είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα και το δείχνουν και με τον τρόπο με τον οποίο μας μεταχειρίζονται οι ομάδες που διοργανώνουν τα δύο τουρνουά, Τσεχία και Σλοβενία, καθώς μας βάζουν να παίξουμε αντίπαλοι μαζί τους στην πρεμιέρα. Είμαστε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οπότε θα έχουμε αυτό το ντεσαβαντάζ των δύσκολων κληρώσεων. Κι αυτό θα αλλάξει εφόσον πάρουμε μια πρόκριση και βελτιώσουμε τη βαθμολογία μας. Κι όσο δύσκολος κι αν είναι ο όμιλος μας, με τρεις ομάδες που έχουν αγωνιστεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμείς έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε και να διεκδικούμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Υπάρχει κάτι που σας προβλημάτισε εν όψει των κλήσεων που κάνατε;
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή στην Εθνική βρίσκεται ότι καλύτερο έχει το ελληνικό γυναίκειο βόλεϊ με εξαίρεση τις Στράντζαλη, Γενιτσαρίδη που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα κορίτσια τα γνωρίζω είτε από την προηγούμενη θητεία στην Εθνική γυναικών, είτε από τις αναπτυξιακές Εθνικές κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί από την πρώτη στιγμή έχω εισπράξει αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης».

Είστε αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής;
«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος γενικά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω κι άλλον έναν καλό λόγο για να είμαι αισιόδοξος. Η Εθνική γυναικών έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στις τέσσερις προκρίσεις εγώ είχα την προπονητική ευθύνη. Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα εν όψει της συμμετοχής μας στην προκριματική διαδικασία, αλλά όπως είπα και νωρίτερα κανείς δεν μπορεί να μας απαγορέψει το δικαίωμα να ελπίζουμε και να διεκδικούμε κι αυτό θα κάνουμε».

 

Τελευταία Νέα