Μαυρομάτης: «Συνεχίζουμε για το βόλεϊ με αρχές»

Φώτης Καρακούσης
Μαυρομάτης: «Συνεχίζουμε για το βόλεϊ με αρχές»

bet365

Με το συγκεκριμένο σύνθημα ο νυν πρόεδρος της ΕΟΠΕ και υποψήφιος για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της παράταξής του.

Λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές της ΕΟΠΕ και οι τέσσερις παρατάξεις συνεχίζουν τον εκλογικό τους αγώνα, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους για το μέλλον του βόλεϊ. Θέσεις που παρουσίασε και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας που θα είναι υποψήφιος και στις ερχόμενες εκλογές Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Αναλυτικά οι θέσεις και οι υποψήφιοι έχουν ως εξής: «Συνεχίζουμε για το βόλεϊ με Αρχές

Με άξονες την ολοκλήρωση της οικονομικής εξυγίανσης, την ανάπτυξη και αναβάθμιση του βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα, την προτεραιότητα σε εκπαίδευση και κατάρτιση διοικήσεων και στελεχών, την αξιοπιστία και το σεβασμό απέναντι σε όλα τα σωματεία συνεχίζουμε για το βόλεϊ και σας παρουσιάζουμε τις βασικές ενότητες του προγράμματος.

1. Ξεκάθαρος και τεκμηριωμένος οικονομικός προγραμματισμός, διάφανη και πιστή εκτέλεσή του και σταδιακή αποτίμηση της κατάστασης. Συνέχιση του «νοικοκυρέματος» και αναζήτηση νέων εσόδων με τη λειτουργία κεντρικού γραφείου μάρκετινγκ και αυτοτελή τμήματα για εθνικές ομάδες, διοργανώσεις, ανάπτυξη, beach. Προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων με ρεαλιστικούς τρόπους και με σοβαρές προτάσεις. Δεν είναι δυνατή η προσφορά οποιασδήποτε παροχής στα σωματεία, αν δεν συνδυάζεται με σοβαρή οικονομική μελέτη.

2. Εφαρμογή συγκεκριμένου διοικητικού μοντέλου με έγκαιρη λήψη αποφάσεων, σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και ορθή εκτέλεση αρμοδιοτήτων από τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της ΕΟΠΕ. Καταστατική θέσπισή του παράλληλα με την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα και την καθιέρωση της απλής αναλογικής (για όσους έχουν ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται ότι το 2011 ψηφίστηκε βελτιωμένο καταστατικό το οποίο απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους μετά από προσφυγή κάποιων στη δικαιοσύνη).

3. Διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση - σε συνέχιση των προσπαθειών που έχουν ήδη γίνει - τόσο της διοίκησης και στελεχών της Ομοσπονδίας, όσο και των ενώσεων και των σωματείων με σκοπό την άμεση προσαρμογή τους στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.

4. Επέκταση του ήδη επιτυχημένου μοντέλου ηλεκτρονικού μητρώου, σε πλήρη μηχανοργάνωση και ηλεκτρονική λειτουργία της Ομοσπονδίας.

5. Ενίσχυση του ρόλου των ενώσεων, οι οποίες όμως δεν θα πρέπει να έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και να ελέγχονται για την εφαρμογή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας. Οριστική επίλυση του καθεστώτος του προσωπικού τους. (εγγραφή νέου κωδικού για την πληρωμή)

6. Αξιολόγηση και συμπλήρωση του εθνικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του volley και για το beach volley και παρακολούθηση της πορείας της εφαρμογής τους και των αποτελεσμάτων τους. Ειδική μελέτη για τη στήριξη του ανδρικού βόλεϊ.

7. Συνέχιση στήριξης των προσπαθειών των Εθνικών Ομάδων αποδεχόμενοι την αρχή ότι μόνο μέσω επιτυχιών τους θα προχωρήσει πραγματικά το άθλημα.

8. Περαιτέρω επένδυση στην προβολή του αθλήματος, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

9. Επιλογή διοργανώσεων (πχ. Final 4 κυπέλλων, τελικές φάσεις αναπτυξιακών, play off πρωταθλημάτων) που θα λειτουργούν ως events που θα προσελκύουν το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού, με συγκεκριμένα προαποφασισμένα χαρακτηριστικά (πχ συνέχιση του επιτυχημένου μοντέλου προτεραιότητας σε περιφερειακά γήπεδα με αναπτυξιακή λογική και άνοιγμα σε μεγαλύτερα γήπεδα).

10. Αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Γυναικών και της Pre-league σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ και τις συμμετέχουσες ομάδες. Διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και λειτουργία του μητρώου χωρίς καμία παρέκκλιση από τους κανονισμούς. Απόλυτα ανεξάρτητη διαιτησία.

11. Δέσμευση του απολύτως αυτονόητου ότι όλοι όσοι εκλέγονται στη διοίκηση της Ομοσπονδίας παύουν πλέον να εκπροσωπούν το σωματείο τους και εκπροσωπούν το σύνολο των σωματείων της χώρας. Η Ομοσπονδία ως υπέρτατη αρχή του αθλήματος οφείλει να ακούει και να έχει ιδιαίτερη συνεργασία με προπονητές, αθλητές, διαιτητές, ΤΕΦΑΑ, σύλλογο εργαζομένων και όσους υπηρετούν το άθλημα, σεβόμενη την αυτονομία των οργάνων τους.

Σε συνεργασία με όσους συμφωνούν στις παραπάνω αρχές και στόχους για το καλό του αθλήματος, όσοι από εμάς θα διεκδικήσουμε την ψήφο των σωματείων στις αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου, αλλά και όσοι άλλοι θα ανακοινωθούν αργότερα, προσδοκούμε τα σωματεία με την ψήφο τους να μας δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε για άλλη μια φορά στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε και το αναλυτικό μας πρόγραμμα που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα. Το ενωτικό κλίμα θα επικρατήσει εκ μέρους μας και μετεκλογικά, δίχως ν’ αφήνει περιθώρια αξιοποίησης από κάποιους της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Συνεχίζουμε για το βόλεϊ...

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Αχιλλέας (ΠΑΟΚ)

Αργύρη Βίβιαν (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ)

Γάτος Σπύρος (Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. - Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ)

Γεωργίου Δημήτρης (ΑΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ)

Γιαννάκης Γιάννης (ΑΣ ΑΡΗΣ)

Δεπούντης Αρτέμης (ΑΓΣΠ ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ)

Διονάς Γιώργος (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)

Καλουδιώτη Μαρία (ΑΘΛ.Ε.Σ.Η ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)

Κόκλας Μπάμπης (ΑΕ ΓΚΡΑΒΑΣ)

Κουβάτσος Σάκης (ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ)

Λάγιου Βαρβάρα (Α.Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

Λάντρου Μελπομένη (Πρόεδρος Τ.Ε. Σάμου – ΑΣ ΕΡΜΗΣ ΣΑΜΟΥ)

Μαλακατές Παναγιώτης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ)

Παρασκευάς Δημήτρης (ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

Πέτκος Τάσος (ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ)

Πική Σοφία (ΓΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ)

Ποδιάς Τάσος (Πρόεδρος Τ.Ε. Χίου)

Ρέρρας Θανάσης (ΓΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ)

Σαλίπας Νίκος (Α.Ψ.Λ. ΜΕΔΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

Σιδέρης Παναγιώτης (ΑΣΠ ΚΤΗΣΙΦΩΝ)

Σπυρόπουλος Ανδρέας (ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ)

Σύλλας Χρήστος (ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ)

Τρελλόπουλος Τάσος (ΒΑΟ Θεσσαλονίκης)

Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)».

 

Τελευταία Νέα