ΠΑΟΚ και ΠΑΟ πληρώνουν το κουβανικό σκάνδαλο!

ΠΑΟΚ και ΠΑΟ πληρώνουν το κουβανικό σκάνδαλο!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την περιπέτεια των Κουβανών με τον νόμο, μια περιπέτεια που αλλάζει τα πάντα στον σχεδιασμό των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και κάνει ακόμα μεγαλύτερο φαβορί τον Ολυμπιακό.

Και εκεί που οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ετοιμαζόντουσαν για το πρωτάθλημα, με τον «δικέφαλο» να ήταν έτοιμος για την τελευταία του κίνηση αυτή του ακραίου και τους «πράσινους» να είχαν ουσιαστικά ολοκληρώσει το ρόστερ, έρχεται η περιπέτεια των Κουβανών με την δικαιοσύνη της Φιλανδίας να αλλάξει πολλά στις δύο αυτές ομάδες και να τους βάλει σε μεγάλα τρεξίματα, τρεξίματα που μπορούν να αλλάξουν συνολικά τις ισορροπίες του πρωταθλήματος.

Ξεκινάμε με αυτά του περσινού πρωταθλητή. Στον «δικέφαλο» ήταν έτοιμοι για την ερχόμενη χρονιά ή για την ακρίβεια σχεδόν έτοιμοι, καθώς ήθελαν και τον βασικό τους ακραίο. Το άσχημο με την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη είναι πως ουσιαστικά με τα όσα έγιναν στο Τάμπερε, είδε να χάνει όχι έναν αλλά δύο παίκτες.

Αρχικά τον Ρικάρντο Κάλβο. Ο νεαρός πασαδόρος που αποκτήθηκε προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βασίλη Κουρνέτα δεν θα συνεχίσει και επίσημα στους Θεσσαλονικείς που με την σειρά τους θα τρέξουν για να βρουν τον κατάλληλο αντικαταστάτη του. Φυσικά μιλάμε για ξένο, καθώς Έλληνες πασαδόροι στην αγορά δεν υπάρχουν, εκτός βέβαια αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξει η ανατροπή.

Εκτός όμως του πασαδόρου, αυτή η υπόθεση στοίχισε στον «δικέφαλο» και τον Ουριάρτε. Ο βασικός ακραίος της Εθνικής Κούβας βρισκόταν πολύ κοντά στους «ασπρόμαυρους» και το μόνο που περίμενε ήταν να τελειώσει το θέμα με την FIVB για το διπλό συμβόλαιο που είχε με Τουρκική και Ιταλική ομάδα και να συμφωνούσε με τον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν θα γίνει και πλέον οι πρωταθλητές θα πάνε για άλλον ξένο ακραίο ή ενδέχεται να αλλάξουν εντελώς την λογική τους.

Να πάνε δηλαδή σε Έλληνα παίκτη για την συγκεκριμένη θέση και ξένο κεντρικό, πιστεύοντας πως έτσι θα μπορέσουν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό που η αλήθεια είναι πως με τους Οσόρια και Νταφ έχουν δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό πάνω στο φιλέ. Βέβαια υπάρχει και το θέμα του πασαδόρου, όπου μπορεί να έχουμε ανατροπές και να αλλάξει και πάλι ο σχεδιασμός, αλλά γιαυτό θα έχουμε χρόνο μπροστά μας να συζητήσουμε.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό τώρα και οι «πράσινοι» βλέπουν πως το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο. Αρχικά γιατί δεν θα έχουν στην σύνθεσή τους τον Άλμπο, έναν παίκτη που όπως έδειξε και στα παιχνίδια του Γουόρλντ Λιγκ με την Κούβα (στο τελευταίο πριν συλληφθεί είχε κερδίσει 31 πόντους), θα μπορούσε άνετα να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να οδηγήσει όσο γίνεται πιο ψηλά το «τριφύλλι».

Το ζήτημα είναι πως τόσο καλό παίκτη με τόσα λίγα χρήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποια ομάδα, αλλά από την άλλη από την στιγμή που είναι δεδομένο πως ο Άλμπο δεν εμπλέκεται στον βιασμό, αλλά κατηγορείται γιατί δεν έκανε κάτι να τον αποτρέψει, υπάρχει πιθανότητα να αθωωθεί και αν γίνει, τότε και η Ομοσπονδία της Κούβας λογικά δεν θα τον τιμωρήσει και η μεταγραφή του τελικά να μην χαλάσει. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση, γιατί πολύ απλά δεν είχε ανακοινώσει τους δύο Κουβανούς, όπως είχε κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Κάλβο.

Στους «πράσινους» αν τελικά ο έμπειρος διαγώνιος δεν αθωωθεί, ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα και με τον Μελγκαρέχο. Πρόβλημα που δεν θα έχει να κάνει με την απόκτηση του νεαρού ακραίου, αλλά με το πόσο εύκολα ή δύσκολα ο μικρός θα μπορέσει να εγκλιματιστεί σε μια ξένη χώρα, κάτι που θα ήταν σαφώς πιο εύκολο αν είχε μαζί του και τον συμπατριώτη του. Βέβαια αυτά είναι ψηλά γράμματα, αλλά άνετα θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Πλέον στο «τριφύλλι» είναι λογικό να περιμένουν τις εξελίξεις, αλλά όχι για πολύ, μιας και αν σύντομα δεν υπάρχουν θετικά νέα για τον Άλμπο, τότε είναι δεδομένο πως θα πρέπει να ψάξουν στην αγορά (ήδη ψάχνουν βέβαια), αλλά ξαναλέμε πως είναι τρομερά δύσκολο να βρεθεί παίκτης ίδιας αξίας και με τόσο καλή τιμή.

Και μέσα σε όλα, κερδισμένος δείχνει να είναι ο Ολυμπιακός. Ο Οσόρια δεν ήταν μέσα στους παίκτες που προφυλακίστηκαν γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος δεν είχε κάποια συμμετοχή και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν τις άλλες δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, την στιγμή που αυτοί έχουν ήδη κλείσει το ρόστερ τους. Ένα ρόστερ που δείχνει να είναι το πιο δυνατό των τελευταίων ετών και που έτσι και αλλιώς τους καθιστούσε φαβορί για το πρωτάθλημα. Αν αυτό αλλάξει με τις κινήσεις του ΠΑΟΚ (κυρίως) και του Παναθηναϊκού θα φανεί. Το δεδομένο πάντως είναι πως η περιπέτεια των Κουβανών αλλάζει πολλά σε «ασπρόμαυρους» και «πράσινους»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...