Δρίκος: «Το πρώτο μέρος τελείωσε με επιτυχία»

Gazzetta team
Δρίκος: «Το πρώτο μέρος τελείωσε με επιτυχία»

bet365

Ικανοποιημένοι από τον συνολικό απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής Ανδρών στο World League 2016 εμφανίστηκαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο διεθνής ακραίος Ραφάηλ Κουμεντάκης μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ταϊπέι και την 3η θέση στο 3ο γκρουπ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους
Σωτήρης Δρίκος: «Στην αρχή της διοργάνωσης ξέραμε ότι είχαμε ένα πλεονέκτημα κι ένα μειονέκτημα. Η εκτίμηση μου τότε ήταν ότι το μειονέκτημα βάραινε περισσότερο. Το πλεονέκτημα ήταν ότι είχαμε δύο τουρνουά στην Ελλάδα και το μειονέκτημα ότι είχαμε αρκετά προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς αθλητών. Οπότε είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά μια ομάδα υπό κατασκευή. Εξακολουθώ ακόμη να πιστεύω ότι το μειονέκτημα ήταν βαρύτερης σημασίας από το πλεονέκτημα κι αυτό ανατράπηκε και προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ με πέντε νίκες και ήρθαμε εδώ και κατακτήσαμε την 3η θέση βασιζόμενοι στην πολύ μεγάλη προσπάθεια των αθλητών.

Θα χρησιμοποιήσω την κλασσική ελληνική λέξη φιλότιμο, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν που μας έκανε πολλές φορές να ξεπερνάμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες που εμφανιζότανε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, Το πρώτο μέρος του καλοκαιριού νομίζω ότι τελείωσε με επιτυχία.

Πετύχαμε κάτι που δεν κάναμε πέρσι, να προκριθούμε στο φάιναλ φορ, κατακτήσαμε ην 3η θέση και θα ξεκινήσουμε του χρόνου από μια ψηλότερη αφετηρία. Να μην ξεχνάμε ότι μια παραδοσιακή δύναμη όπως η Ισπανία είναι πιθανό να υποβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Λιγκ ενώ εμείς παραμένουμε. Αυτό νομίζω είναι ένα βήμα μπροστά για να μας οδηγήσει να αγωνιζόμαστε συνέχεια σ’ αυτά τα γήπεδα κι εφόσον σταθεροποιήσουμε την παρουσία μας, η παραπάνω επιτυχία και η υπέρβαση θα έρθει από μόνη της».

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η Ταϊπέι παρουσιάστηκε καλύτερη απ’ ότι στην Κοζάνη, Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε μετάλλιο και υπήρχε πίεση. Αν και είναι λογικό να υπάρχει κούραση αφού είμαστε στο τέλος του δρόμου, τα δώσαμε όλα κι είμαστε ευχαριστημένοι από το μετάλλιο. Σίγουρα μπορούσε να είναι και καλύτερα αλλά απλά είχαμε μια κακή μέρα χθες. Κρατάμε το μετάλλιο και κοιτάμε την επόμενη μέρα που σίγουρα θα είναι καλύτερη».

 

Τελευταία Νέα