«Το Ξυλόκαστρο θα ξαναγίνει η πόλη του beach volley σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Gazzetta team
«Το Ξυλόκαστρο θα ξαναγίνει η πόλη του beach volley σε Ελλάδα και Ευρώπη»

bet365

Ιδανικά «άνοιξε» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley για το 2016 στο Ξυλόκαστρο, όπου αναβίωσε στιγμές Παγκοσμίου (FIVB Challenger) το 2001, με τον Θοδωρή Παπαδημήτριου, που τότε είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο, τώρα να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βαθμού με συμπαίκτη τον Δημήτρη Νιώπα. Σε ένα γήπεδο όπου το 1999 είχε πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκό Σιρκουί CEV, όπου οι Σφυρή και Καραντάσιου είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, έχοντας όλη την πόλη στο πλευρό τους, το τριήμερο που μας πέρασε συγκέντρωσε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, και έγινε πόλος έλξης των φίλων του beach volley, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Μπελιγράτης και ο τότε Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, κ. Δημήτρης Σκούρας.

Ο κ. Θανάσης Ρέρρας, πρόεδρος επιτροπής διοργανώσεων beach volley και ταμίας της ΕΟΠΕ υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε τις φετινές διοργανώσεις του πρωταθλήματος ανδρών γυναικών beach volley. Οι διοργανώσεις αυτές δεν ξεκίνησαν τυχαία από το Ξυλόκαστρο. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει μακρά παράδοση στις διοργανώσεις beach volley. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτός ο πυρήνας ήταν ανενεργός. Με συντονισμένες ενέργειες της ΕΟΠΕ και του Δήμου καταφέραμε να τον αναζωπυρώσουμε, αφήνοντας άλλη μία παρακαταθήκη για τις μελλοντικές διοργανώσεις. Αναμφίβολα η αρτιότητα των εγκαταστάσεων και η μεγάλη επένδυση που έχει γίνει από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Αυτή ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας. Το επίπεδο των αγώνων ήταν για μια ακόμη χρονιά υψηλό. Ο κόσμος αγκάλιασε τη διοργάνωση και ελπίζουμε οι επόμενες φετινές διοργανώσεις να έχουν ανάλογη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Δήμου για όλη τους την προσπάθεια, τους αθλητές, τους διαιτητές του προπονητές και το προσωπικό της Ομοσπονδίας. Είναι παρήγορο σε καιρούς δύσκολους να φέρνουμε εις πέρας τέτοιες διοργανώσεις. Όμως είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι βλέπουμε πολλούς νέους αθλητές στο beach volley. Είναι ευχάριστο που ανανεώνεται η ανθρωπογεωγραφία του αθλήματος. Κλείνοντας θέλω να πω ότι κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Θανάσης Μπελιγράτης υποστήριξε: «Μετά από πάρα πολλά χρόνια έρχομαι στο Ξυλόκαστρο, μια πόλη που ήταν η μητρόπολη του βόλεϊ πριν από κάποια χρόνια και νιώθω μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ευχαρίστηση, που η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει να φιλοξενεί ξανά αυτό το άθλημα, που αγάπησε τόσο πολύ ο κόσμος του Ξυλοκάστρου. Είναι μια αρχή και μια προσπάθεια που θα διατηρηθεί αυτό είναι το σημαντικό.
Οι στιγμές που ζήσαμε όχι μόνο εγώ αλλά η διοίκηση της ΕΟΠΕ και κυρίως, οι αθλητές και οι αθλήτριες ήταν ανεπανάληπτες. Στα highlights θυμάμαι πως στα Gala έλεγαν «beach volley Xilokastro». Ελπίζω αυτό να αρχίσει να γίνεται ξανά στην πόλη αυτή. Είναι τεράστια παρακαταθήκη αυτό που αφήσαμε τότε και ελπίζω να συνεχίσουν να γίνονται αυτά τα τεράστια event στην πόλη αυτή. Τότε δεν ήταν μόνο η Ομοσπονδία, αλλά είχαμε την τύχη και την ευτυχία να έχει το Ξυλόκαστρο Δήμαρχο τον Τάκη Σκούρο που ήταν φίλος του βόλεϊ και έδωσε την τελευταία του ικμάδα των δυνάμεών του για τις επιτυχίες αυτές».

Ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Δημήτρης Σκούρας σημείωσε: «Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες είχαμε ζήσει τότε. Αισθάνομαι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινημένος που ξεκινάει πάλι μια διαδικασία παιχνιδιών στην άμμο κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που έχει η πόλη μας. Με την ευκαιρία του τουρνουά Masters που έγινε εδώ, είδα φίλους παλιούς και αγαπημένους που μας είχε ενώσει το βόλεϊ πριν από το τόσα χρόνια. Εύχομαι το Ξυλόκαστρο να αναλάβει πάλι Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ξαναμπεί στον καλεντάρι του beach volley».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα