Να γίνουν καλοί αγώνες σε γεμάτο γήπεδο

Gazzetta team
Να γίνουν καλοί αγώνες σε γεμάτο γήπεδο

bet365

Παίκτες και προπονητές των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν στο τουρνουά του Γουόρλντ Λϊγκ που θα διεξαχθεί 24-26 στο Αλεξάνδρειο ευχήθηκαν να υπάρξει όμορφο θέαμα και γεμάτο γήπεδο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επίσημη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που συμμετέχουν στο 2ο τουρνουά του World League 2016 που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αντρέα Τζιάνι (προπονητής Σλοβενίας): «Το να βρίσκομαι εδώ είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, γιατί επιστρέφω μετά από 22 χρόνια, όταν είχα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας. Αυτό το τουρνουά του World League είναι σημαντικό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες και θα πρέπει να πάμε βήμα - βήμα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, όπως είναι ο στόχος μας».

Γιάνι Κόβατσιτς (Σλοβενία): «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο Κατάρ και κατόπιν θα ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους αντιπάλους. Ελπίζω να πάρουμε τρεις νίκες και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ της Γερμανίας. Κάνει αρκετή ζέστη εδώ, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

Ρομπέρτο Πιάτσα (προπονητής Κατάρ): «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, αν και τα τελευταία παιχνίδια μου στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν είχαν ευχάριστη κατάληξη. Η Σλοβενία του συμπατριώτη μου, Αντρέα Τζιάνι, έχει καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι δυνατοί αντίπαλοι σ’ αυτό το γκρουπ. Ίσως πάντως δούμε κάποιες εκπλήξεις σ’ αυτό το τριήμερο. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το καλύτερό μας βόλεϊ εδώ στην Ελλάδα».

Αλί Μπαϊράμι (Κατάρ): «Φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο World League και έχουμε απέναντί μας πολύ καλές ομάδες. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στο τουρνουά της περασμένης εβδομάδας, ώστε να κερδίσουμε εμπειρίες και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Ραφαέλ Γκασπάρ (προπονητής Πουέρτο Ρίκο): «Όπως είπα και πριν από το τουρνουά της Κοζάνης, αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία για εμάς και για το νεανικό σύνολο παικτών που έχουμε. Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε περισσότερες νίκες αυτή τη φορά».

Σάντσες Σεκιέλ (Πουέρτο Ρίκο): «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με σπουδαίες ομάδες, απέναντι στις οποίες μπορούμε να βγάλουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, όπως και στην Κοζάνη».

Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Ελλάδας): «Θέλω να καλωσορίσω τους συναδέλφους μου προπονητές και τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων που βρίσκονται εδώ. Το επίπεδο σ’ αυτό το τουρνουά θα είναι υψηλότερο. Είναι δύσκολο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Η Σλοβενία είναι αήττητη, το Κατάρ προκαλεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του, ενώ το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα που την περιμένουμε βελτιωμένη από το προηγούμενο τουρνουά. Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Κερδίσαμε μερικές μέρες προετοιμασίας, δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, χωρίς το μυαλό μας να φεύγει από τους αγωνιστικούς, τεχνικούς και τακτικούς στόχους μας παρεκκλίνοντας στους βαθμολογικούς.
Στο πρώτο τουρνουά, το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι αντιμετωπίσαμε τρεις διαφορετικές σχολές, που απαιτούσαν από εμάς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και τακτικής κάθε φορά. Ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν πολύ υψηλός, αλλά καταφέραμε να προσαρμοστούμε κάθε φορά.

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η Εθνική ομάδα μετά τις τρεις νίκες στο πρώτο τουρνουά ο κ. Δρίκος τόνισε:
«Η Ελλάδα είναι χώρα των προσδοκιών. Το βόλεϊ παραμένει εδώ και χρόνια άθλημα των προσδοκιών. Εγώ θέλω να προσεγγίζουμε και να υλοποιούμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που βάζουμε. Δεν κοιτάω τίποτε πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες, όταν δεν έχουν σχέση μ’ αυτό, θυμίζουν περισσότερο το μαρτύριο του Σίσυφου και δεν θέλω να είμαστε ούτε ο βράχος, ούτε ο Σίσυφος».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη χρησιμοποίησε διαφορετικά σχήματα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε:
«Θέλουμε να έχουμε σαφείς ρόλους στο ρόστερ. Το γεγονός ότι στην Κοζάνη είχαμε διαφορετική εξάδα κάθε φορά, έγινε για λόγους ανάγκης. Έχουμε παίκτες σε διαδικασία επανένταξης, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με περιορισμένες αλλαγές. Το άθλημά μας έχει να κάνει με υψηλή αγωνιστική συνοχή. Όταν οι αυτοματισμοί αναπτύσσονται και σε άλλους παίκτες, είναι εκθετικός ο βαθμός δυσκολίας και πολλαπλασιάζεται, γι’ αυτό χρειάζονται σαφείς ρόλοι, ακόμα και όταν χρειαστεί η βοήθεια κάποιου αθλητή να ενταχθεί και να καλύψει αυτούς τους αυτοματισμούς. Στόχος μας δεν είναι να παίζουν πολλοί αθλητές, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι»

Γιώργος Πετρέας (Ελλάδα): «Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τεράστια, αλλά καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το σημαντικότερο και δυσκολότερο τουρνουά, γιατί θα βρούμε απέναντί μας πιο ισχυρές ομάδες αυτή τη φορά.

Αντίπαλός μας στην πρεμιέρα είναι το Πουέρτο Ρίκο, πριν μια εβδομάδα δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς στη δεδομένη στιγμή, αλλά όταν ξανασυναντάς την ίδια ομάδα στην ίδια διοργάνωση αντιμετωπίζεις δυσκολίες, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε όλα τα αθλήματα. Θέλουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο όπως στην Κοζάνη και καλύτερο. Εκτός από την αγωνιστική βελτίωση, σημασία έχουν και τα καλά αποτελέσματα, εδώ όπου έχουμε φτάσει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε νίκες και να πάμε στο φάιναλ φορ της Γερμανίας.

Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου στο Αλεξάνδρειο ο έμπειρος κεντρικός τόνισε:
«Ελπίζω οι φίλαθλοι να έρθουν, να μας στηρίξουν και να απολαύσουν όμορφο βόλεϊ. Πέρσι ο κόσμος ήταν πραγματικά ο έβδομος παίκτης μας και μας βοήθησε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε και φέτος να γίνουν οι φίλαθλοι τα φτερά που μας θα δώσουν τη πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ελπίζουμε να βρεθούν εδώ και εμείς να τους δώσουμε χαρά με την εμφάνιση και τα αποτελέσματά μας».

 

Τελευταία Νέα