«Πετάει» για Ουγγαρία η Εθνική

Gazzetta team
«Πετάει» για Ουγγαρία η Εθνική

bet365

Η Εθνική γυναικών αναχώρησε για την Ουγγαρία και τον πρώτο σταθμό του Ευρωπαϊκού Λιγκ 2016 όπου θα διεξαχθεί το 1ο τουρνουά του 3ου ομίλου.

Η πρεμιέρα του τουρνουά ανοίγει την Παρασκευή (3/6) στη Νιρεγιχάσα της Ουγγαρίας, εκεί όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα η Εθνική. Με αισιοδοξία και χαμόγελο ξεκινάει το φετινό ταξίδι της «γαλανόλευκης» με στόχο βήμα βήμα τα κορίτσια μας να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Καλμαζίδης: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε για τον πρώτο σταθμό της Εθνικής: «Επιστρέφουμε εκεί όπου ολοκληρώσαμε τη περσινή μας προσπάθεια στη διοργάνωση, αλλά μοιάζει περισσότερο με ταξίδι στο άγνωστο γιατί δεν ξέρουμε με ποια ακριβώς σύνθεση θα παρουσιαστούν κι οι τρεις ομάδες. Η Ουγγαρία είναι πάνω κάτω η ίδια ομάδα χωρίς την Σάντορ που είχε υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό και δε νομίζω θα είναι έτοιμη, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο. Η Ρουμανία επίσης έχει μια πολύ καλή ομάδα, με αθλήτριες που παίζουν σε καλά πρωταθλήματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα είναι όλη η ομάδα στο European League. Τέλος υπάρχει και η Σλοβενία που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια μια πολύ ομάδα».

Ο έμπειρος κόουτς σχολιάζοντας για το αν αποτελεί «πρόκληση» ο όμιλος απάντησε: «Σίγουρα… Γενικά είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο σήμερα γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα για τους αντιπάλους μας. Από κει και πέρα έχουμε καλύτερη. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας γιατί μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα κρίνονται τα πάντα και δεν έχεις πολλά περιθώρια λάθους».

Αναφορικά με το στόχο της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Λιγκ -δεδομένου ότι μπροστά υπάρχουν τον Σεπτέμβριο και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος- είπε: «Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τη δυναμικότητα των άλλων ομάδων δεν μπορείς να πεις εύκολα… Θα μπορέσω να πω σίγουρα μετά το πρώτο τριήμερο όχι γνωρίζοντας τα αποτελέσματα αλλά βλέποντας τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Όσον αφορά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού υπάρχει μεγάλη απόσταση και έχουμε χρόνο»

Σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα προετοιμασία, ανέφερε: «Εν μέρει ναι… Τα κορίτσια έχουν εξελιχθεί αρκετά και αυτό μας βοηθάει να γίνουμε μια καλύτερη ομάδα με περισσότερες λύσεις και σταθερά βήματα. Ένα μεγάλο μείον είναι ότι δεν κάναμε φιλικά για να δούμε πως αντιδρούμε ιδίως σε συνθήκες πίεσης. Εγώ βλέπω ότι τα κορίτσια καθημερινά προσπαθούν, καλυτερεύουν, όμως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα η προετοιμασία κύλησε ικανοποιητικά αλλά εμείς οι προπονητές πάντα γκρινιάζουμε και θέλουμε περισσότερο χρόνο, ο οποίος θα μας βοηθούσε να δέσουμε καλύτερα ως σύνολο. Έχουμε πολλά κορίτσια που παίζουν σε διαφορετικά πρωταθλήματα και παράλληλα είναι σε μια διαδικασία ατομικής εξέλιξης κι αυτή η αλλαγή είναι εμφανής στη φετινή χρονιά. Από κει και πέρα όπως πέρσι έτσι και φέτος στη Μεγαλόπολη νιώθουμε πραγματικά υπέροχα και θέλω να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια που μας προσφέρουν».

Χριστοδούλου: «Αυξάνουμε σιγά σιγά τις προσδοκίες μας»

Η διεθνής πασαδόρος, Στέλλα Χριστοδούλου τόνισε: «Σίγουρα οι προσδοκίες μας είναι πάντα υψηλές θέλουμε να ξεκινήσουμε με καλές εμφανίσεις στο EuropeanLeagueκαι να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Νομίζω ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά αυτόν τον καιρό που είχαμε με καλές προπονήσεις. Η ομάδα έχει έρθει σε καλό επίπεδο και θέλουμε αυτό να βγει στο γήπεδο. Νομιζω είναι καλύτερο να κοιτάμε παιχνίδ με παιχνίδι και σιγά σιγά να αυξάνουμε τις προσδοκίες μας».

Η Ελληνίδα άσος δεν ξέχασε να αναφερθεί στην όμορφη και φιλόξενη Μεγαλόπολη όπου πέραν της προετοιμασίας περιμένει διακαώς στην πόλη της το δεύτερο τουρνουά:

«Ο κοσμος της Μεγαλοπολης έχει διεξει μεγάλη αγαπη στην Εθνική και πέρυσι το γήπεδο ήταν γεμάτο και αυτό θέλουμε και φέτος. Από τη μεριά μας θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μεγάλη χαρά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Η αποστολή

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης με τους συνεργάτες του Κώστα Παπαδόπουλο και Δήμο Φιλιππάτο επέλεξαν τις εξής διεθνείς για το τουρνουά: Στέλλα Ελένη Κιόση, Στέλλα Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου, Ανθή Βασιλαντωνάκη, Τζίνα Λαμπρούση, Όλγα Στράντζαλη, Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Μαρία Γενιτσαρίδη, Λίτσα Μερτέκη, Παναγιώτα Διώτη, Μαριαλένα Αρτακιανού.

Επίσης, στο τιμ της Εθνικής βρίσκεται ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Κόκκινος, ο τιμ μάνατζερ Δημήτρης Μιχαλόπουλος και ο απεσταλμένος του ΠΣΑΤ, Νίκος Σάλτας.

Οι όμιλοι

Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών μαζί με τις Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία ενώ οι άλλοι δύο όμιλοι απαρτίζονται από τις:

1ος όμιλος: Πολωνία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Αλβανία

2ος όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο

Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν δύο τουρνουά με την Ελλάδα να φιλοξενεί το δεύτερου του 3ου ομίλου το τριήμερο 9-11 Ιουνίου στην Μεγαλόπολη.

Το πρόγραμμα:

1ο τουρνουά (3-5 Ιουνίου, Νιρεγιχάσα Ουγγαρία)

Παρασκευή 3/6

17:00, Ελλάδα – Ρουμανία

19:30, Ουγγαρία – Σλοβενία

Σάββατο 4/6

17:00, Ρουμανία – Σλοβενία

19:30, Ελλάδα – Ουγγαρία

Κυριακή 5/6

18:30, Σλοβενία – Ελλάδα

21:00, Ρουμανία – Ελλάδα

2ο τουρνουά (9-11 Ιουνίου, Μεγαλόπολη)

Πέμπτη 9/6

17:30, Σλοβενία – Ουγγαρία

20:30, Ελλάδα- Ρουμανία

Παρασκευή 10/6

17:30, Ουγγαρία – Ρουμανία

20:30, Σλοβενία – Ελλάδα

Σάββατο 11/6

18:00, Ρουμανία – Σλοβενία

21:00, Ουγγαρία – Ελλάδα

 

Τελευταία Νέα