Στην σκακιέρα των δυο φαβορί!

Στην σκακιέρα των δυο φαβορί!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την μεταγραφή του Νταφ και τις λεπτομέρειες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά στην... μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η... μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό τομέα. Εννοείται πως δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει με τις έως τώρα κινήσεις των δύο ομάδων, πως θα βρεθεί ένας τρίτος να τους αμφισβητήσει. Αν γίνει θα μιλάμε για θαύμα και στον αθλητισμό η αλήθεια είναι πως δεν γίνονται συχνά και στο βόλεϊ ακόμα είναι ακόμα λιγότερα.

Έχοντας κλείσει το ρόστερ του, ο Ολυμπιακός φαντάζει αυτή την ώρα ως το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατήσουν τον Φιλίποφ, την στιγμή που τον ήθελε ο βασικός τους ανταγωνιστής. Πήραν τον τεράστιο Αγκάμεζ, έκαναν δικό τους έναν από τους καλύτερους ακραίους που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τον Τσούπκοβιτς και ενισχύθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κέντρο με τον Οσόρια και τον Νταφ.

Ειδικά ο Καναδός αναμένεται να κάνει όντως την διαφορά, καθώς πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη της χώρας του στην συγκεκριμένη θέση, με μεγάλη καριέρα σε δυνατά πρωταθλήματα, ιδανική ηλικία και εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Και μόνο που κάνει επίθεση δύο εκατοστά πιο κάτω από τον 2 μέτρα και 7 εκατοστά Αγκάμεζ, λέει πολλά για το άλμα του, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί.

Justin Duff #6 from Volleyball forever on Vimeo.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του και πλέον περιμένουμε να δούμε και αυτές του ΠΑΟΚ για να μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι πως ο πρωταθλητής τα δύο τελευταία χρόνια δεν ξεκινάει ως φαβορί, παρότι επέστρεψε ο επίσης τεράστιος Ερνάντο Γκόμεζ, αλλά και ο απίστευτα χρήσιμος Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς από την στιγμή που δεν κατάφεραν ούτε να αποκτήσουν τον Φιλίποφ, αλλά ούτε και να πείσουν τον Κουρνέτα να μείνει, αναγκαστικά πήγαν σε ξένο πασαδόρο.

Ο Κάλβο ναι μεν θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κούβας, αλλά από την άλλη είναι ένα άπειρο παιδί, μια απειρία που σε μια τέτοια θέση μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Πλέον το μεγάλο δίλημμα για τον «δικέφαλο» είναι το θα κάνει με την τελευταία θέση ξένου. Θα πάρει πάλι τον Λι δυναμώνοντας το κέντρο του και αποκτώντας Έλληνα ακραίο (λιγοστές οι λύσεις στην συγκεκριμένη θέση) ή θα κάνει το πιο λογικό, παίρνοντας έναν καλό ξένο ακραίο;

Αν διαλέξει το δεύτερο, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να μείνει στην ομάδα ο Σμαραγδής, ο οποίος ακόμα δεν έχει συμφωνήσει, αλλά και να αποκτηθεί ακόμα ένας Έλληνας κεντρικός με έφεση στο μπλοκ, από την στιγμή που ο βασικός σου αντίπαλος ο Ολυμπιακός έχει μια τόσο ψηλή ομάδα, με τον Ανδρεάδη να θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους πάνω στο φιλέ.

Αν τελικά το κέντρο του ΠΑΟΚ θα αποτελείται από Έλληνες, αν οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία, θα πρέπει να τα... σπρώξουν για τον ακραίο. Να δώσουν δηλαδή πάνω από 50.000, προκειμένου να φέρουν παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Αν το κάνουν τότε αποκτούν προβάδισμα, καθώς σε διαγώνιο πάνω-κάτω θα είναι ισάξιοι με τους Πειραιώτες, στην πάσα ο Ολυμπιακός θα έχει ένα προβάδισμα, αλλά μένει να δούμε πόσο καλός είναι ο Κάλβο (βασικός πασαδόρος στην Κούβα), στο κέντρο θα υστερούν, αλλά στα άκρα, εκεί που κρίνεται σε μεγάλο ποσοστό ο τίτλος θα είναι καλύτεροι.

Όλα αυτά βέβαια είναι λόγια, μιας και όλα κρίνονται στις πράξεις και στο τάραφλεξ. Το σίγουρο είναι πως φέτος περιμένουμε να δούμε μεγάλες... μάχες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, μάχες που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Τώρα για το ποιος είναι ή όχι φαβορί, ας περιμένουμε να κλείσουν τα ρόστερ και τότε θα μπορούμε να γράψουμε περισσότερα. Απλά με τους «ερυθρόλευκους» να το έχουν ολοκληρώσει, οι «ασπρόμαυροι» αν τελικά βάλει το χέρι στην τσέπη ο Σαββίδης και πάρουν έναν πολύ καλό ακραίο, τότε ναι αποκτούν και πάλι προβάδισμα για το τρία στα τρία, αν όχι οι Πειραιώτες ξεκινούν ως φαβορί.

ΥΓ: Ο Ουριάρτε παραμένει από τους βασικούς στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά όσο αργεί να ξεκαθαρίσει το θέμα με το διπλό συμβόλαιο, τόσο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις. Ο ακραίος της Εθνικής Κούβας αν λύσει το πρόβλημα με την FIVB θα είναι πολύ κοντά στον «δικέφαλο», ενώ αν δεν τα καταφέρει, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την έκπληξη της παραμονής του Χιμένες. Για την ώρα βέβαια αυτό φαντάζει πολύ μακρινό, όμως όλα μπορούν να ανατραπούν, ειδικά από την στιγμή που η τριάδα Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς και Χιμένες είχε δοκιμαστεί με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία...

ΥΓ1: Σοβαρές μεταγραφικές κινήσεις στον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να συνεργάζονται μετά από χρόνια με συγκεκριμένο μάνατζερ και να κάνουν δικούς τους δύο Κουβανούς. Οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους δύο αντιπάλους τους, αλλά μπορούν να βάλουν γερές βάσεις για κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

ΥΓ2: Για το βόλεϊ γυναικών και τις έως τώρα κινήσεις θα αναφερθούμε σε άλλο μπλογκ, αλλά η αλήθεια είναι πως αν τελικά ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να τα βρει με την Κουντουρά και κατέβει με βασική πασαδόρο την Παπαδοπούλου, θα δώσει ένα τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Καλή πολύ καλή η μικρή, αλλά είναι άπειρη και σε μια χρονιά που έχουν αποκτηθεί τρεις καλές ξένες, θα έπρεπε να δοθούν τα ηνία της ομάδας σε μια πιο έμπειρη και με περισσότερες παραστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Παπαδοπούλου δεν μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να μας διαψεύσει όλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...