Σαφράνοβιτς, ο ιδανικός συμπαίκτης...

Σαφράνοβιτς, ο ιδανικός συμπαίκτης...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης με αφορμή της επιστροφή του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ γράφει για τον Ισραηλινό που δικαίως θεωρείται ο καλύτερος συμπαίκτης που μπορεί κάποιος να έχει.

Όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει αυτό που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει, να ανέβει δηλαδή στην κορυφή της Ελλάδας, κατακτώντας μαζί και το Κύπελλο, οι περισσότεροι στάθηκαν στην απόδοση του τεράστιου Ερνάντο Γκόμεζ. Στον... έφηβο 38άρη τότε Βασίλη Κουρνέτα, αλλά και στον Χαβιέ Χιμένες που πηδούσε στον Θεό και ενθουσίαζε τους πάντες και με το γεμάτο πάθος παιχνίδι του.

Όλοι αυτοί, αλλά και οι υπόλοιποι, Ρανγκέλ, Παντακίδης και Γκαράς, μαζί και με τους αναπληρωματικούς βοήθησαν τα μέγιστα για να έρθει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία συνολικά του συλλόγου. Ο παίκτης όμως που όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά κυρίως έκανε καλύτερους και τους υπόλοιπους ήταν ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς. Ο Ισραηλινός είναι ο ορισμός του ιδανικού συμπαίκτη και είναι λογικό η επιστροφή του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ να έφερε ακόμα περισσότερα χαμόγελα στους Θεσσαλονικείς.

Και τα έφερε γιατί ο 33χρονος ακραίος είναι από τους καλύτερους ξένους που έχουν αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Πρόπερσι όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, όλα τα φώτα ή έστω τα περισσότερα πήγαν στον διαγώνιο από την Βενεζουέλα, τον Έλληνα πασαδόρο και τον Κουβανό ακραίο. Ο Ισραηλινός όμως ήταν αυτός που έκανε τις περισσότερες και πιο σημαντικές δουλειές στο τάραφλεξ.

Έχοντας εξαιρετικό ποσοστό στην υποδοχή, ο Σαφράνοβιτς ήταν αυτός που έστελνε συστημένες τις μπάλες στον Κουρνέτα και αυτός με την εμπειρία και την ικανότητα που έτσι και αλλιώς έχει ήταν πιο εύκολο να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του και να κάνει την κατάλληλη πάσα στον κατάλληλο παίκτη. Ο 33χρονος έκανε καλύτερο τον Γκαρά που με αυτόν δίπλα ήταν πολύ καλύτερος από ότι φέτος, μιας και δεν ένιωθε την σιγουριά που ένιωθε πρόπερσι.

Ο Σαφράνοβιτς έκανε καλύτερο τον Χιμένες. Ο Κουβανός χωρίς να αγχώνεται για την πρώτη μπαλιά και έχοντας στο μυαλό του μόνο την επίθεση ήταν ασταμάτητος στα περισσότερα παιχνίδια, πιο ξεκούραστος και κυρίως πιο ήρεμος έχοντας λυμένο ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Φέτος χωρίς τον «Σάφρα» δίπλα του μια πτώση την είχε και όλοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί. Συνολικά ο Ισραηλινός βοήθησε όσο ελάχιστοι, καθώς εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ήταν όπως και ο Γκόμεζ, πρώτος στις προπονήσεις και πρώτος στον χαβαλέ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε την χρονιά εκείνη στον «δικέφαλο».

Πλέον έχοντας μια γεμάτη χρονιά στο Πολωνικό πρωτάθλημα το οποίο τελείωσε με 14.3 πόντους μέσο όρο, ο Σαφράνοβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα, έτοιμος να προσφέρει και πάλι όσα προσέφερε στο παρελθόν. Να δώσει σιγουριά στην υποδοχή του ΠΑΟΚ και να βοηθήσει και πάλι τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κυρίως όμως να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, που με την επιστροφή του θα ήταν και οι πρώτοι που χάρηκαν και με το παραπάνω...

ΥΓ: Ναι η αλήθεια είναι πως ρίσκο στην κίνηση αυτή υπάρχει και έχει να κάνει με τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο τέλος της προπέρσινης χρονιάς. Και μπορεί τότε ο Σαφράνοβιτς παρότι ουσιαστικά δεν μπορούσε να κάνει επίθεση, να βοήθησε σημαντικά παίζοντας τον ρόλο του Ελ Σιντ, όμως τώρα ο Ολυμπιακός δεν θα είναι αυτός που ήταν πριν δύο χρόνια και αν ο Ισραηλινός παρουσιάσει τα ίδια προβλήματα στον ώμο, τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δεν θα είναι καθόλου εύκολα.

ΥΓ1: Εξαιρετική μεταγραφή η απόκτηση από τον Ολυμπιακό του Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος έχει ένα γεμάτο βιογραφικό, έχει παραστάσεις από μεγάλες ομάδες και δυνατά πρωταθλήματα και στην χώρα μας είναι σε θέση να κάνει την διαφορά. Με την προσθήκη αυτή οι Πειραιώτες αποκτούν τεράστια δύναμη στο φιλέ και δείχνουν έτοιμοι για την επιστροφή τους στην κορυφή.

ΥΓ2: Οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο και σε επόμενο μπλογκ θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε. Ως τώρα τα ρόστερ δείχνουν ισάξια, αλλά μια μεταγραφή για την μία ή την άλλη ομάδα μπορεί άνετα να κάνει την διαφορά.

ΥΓ3: Δυνατό πρωτάθλημα φαίνεται πως θα δούμε στην Α1 Γυναικών. Ο Ολυμπιακός έχοντας κρατήσει όλη την ομάδα με μοναδική αλλαγή την απόκτηση της εξαιρετικής Γερμανίδας Χίπε, είναι το φαβορί. Όμως τόσο ο ΑΟ Θήρας, όσο κυρίως ο Παναθηναϊκός έχουν μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και θέλουν να κοιτάξουν στα μάτια τις «ερυθρόλευκες». Το αν θα μπορέσουν θα φανεί στο τάραφλεξ. Σίγουρα πάντως δείχνουν να προσπαθούν περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...