Κουβανός... μαέστρος στον ΠΑΟΚ! (pic&vid)

Κουβανός... μαέστρος στον ΠΑΟΚ! (pic&vid)

Κουβανός... μαέστρος στον ΠΑΟΚ! (pic&vid)

bet365

Ο 19χρόνος Κουβανός πασαδόρος Ρικάρντο Κάλβο θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Βασίλη Κουρνέτα στην νευραλγική αυτή θέση.


Από την στιγμή που ο Βασίλης Κουρνέτας αποφάσισε να σταματήσει την γεμάτη τίτλους καριέρα του, στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Πρώτος στόχος ήταν ο Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος όμως έχοντας δώσει τον λόγο του στους Πειραιώτες έμεινε για έναν ακόμα χρόνο στο Ρέντη, με τους ασπρόμαυρους να στρέφονται σε άλλες λύσεις

Όπως ήταν φυσικό οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι από υποψήφιους στόχους ήταν πολλές, με τον παίκτη που όπως όλα δείχνουν κερδίζει την... μάχη να είναι ο 19χρονος Κουβανός Ρικάρντο Κάλβο. Ο πασαδόρος της χώρας της σάλσα παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις καθώς ως βασικός οδήγησε την Εθνική του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερος πασαδόρος του συγκεκριμένου τουρνουά με τον Σεπέδα να ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης συνολικά. Ο Κάλβο είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα του κουβανικού βόλεϊ, έχοντας οδηγήσει την εθνικής της χώρας του κάτω των 21 ετών στην κατάκτηση του Παναμερικανικού πρωταθλήματος με τον ίδιο να κατακτά το βραβείο του MVP αλλά και του καλύτερου πασαδόρου.

Ο γεννημένος στην Αβάνα Κάλβο, ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών αν και επιθυμία του ίδιου ήταν να παίξει ποδόσφαιρο. Μετά όμως από προτροπή της μητέρας του αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο βόλεϊ και δικαιώθηκε. Είναι ο αθλητής της οικογένειας ενώ έχει και μια αδερφή η οποία σπουδάζει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Αβάνας.

Ακόμα βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο νεαρός, άπειρος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης θα αναλάβει το δύσκολο έργο να γίνει... καπετάνιος στον ΠΑΟΚ, με τον... δικέφαλο του βορρά να συνεχίζει και την συνεργασία του με την Κούβα, από την οποία μόνο κερδισμένος έχει βγει.

Η αλήθεια πάντως είναι πως εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις για την θέση αυτή, με παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία, με τον Κάλβο όμως να είναι το φαβορί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να στραφεί σε άλλη αγορά ο πρωταθλητής για την θέση αυτή, από την στιγμή που όπως αναφέραμε στην αρχή οι προτάσεις πέφτουν βροχή όχι μόνο για πασαδόρο αλλά συνολικά για παίκτες που θα επανδρώσουν την ομάδα της επόμενης χρονιάς με στόχο φυσικά την παραμονή στην κορυφή.

Δείτε τον Κάλβο αγωνιζόμενο με την εθνική Κούβας το 2015 κόντρα στον Καναδά

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα