Κοντονής: «Φίλαθλο πνεύμα στο άθλημα του βόλεϊ»

Κοντονής: «Φίλαθλο πνεύμα στο άθλημα του βόλεϊ»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια για το άθλημα του βόλεϊ μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων που διοργανώθηκε στην Ζάκυνθο και το παρακολούθησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη.

O Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και o πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης παρακολούθησαν τους αγώνες της 3ης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, κάνοντας παράλληλα απονομές και δίνοντας συγχαρητήρια στις πρωταγωνίστριες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διοργάνωσης που πραγματοποιηθήκε στη Ζάκυνθο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημα μου να διοργανωθεί μια τελική φάση στην Ζάκυνθο κι ευχαριστώ τον Δήμο για τη βοήθεια που προσέφερε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το Final 4 με οργανωτική επιτυχία».

Σχετικά με τη στρατηγική επιλογή της Ομοσπονδίας να διοργανώνονται στην περιφέρεια κορυφαία γεγονότα, ο Υφυπουργός τόνισε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ ακολουθεί μια πολιτική αποκέντρωσης για την ανάπτυξη του αθλήματος, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα είναι και οι υπόλοιποι νομοί που μπορούν να καλλιεργήσουν το βόλεϊ. Βλέπετε ότι υπάρχει διάθεση και μεγάλη προσφορά από νέα παιδιά να ασχοληθούν. Αυτό μας δίνει το μέτρο των δυνατοτήτων και των υποχρεώσεων μας. Θέλω να ευχηθώ στις ομάδες που συμμετείχαν να θυμούνται πάντα αυτό το φάιναλ φορ στην Ζάκυνθο και εύχομαι στις αθλήτριες καλή επιτυχία στη ζωή τους και είσοδο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όταν δώσουν εξετάσεις».

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά των ομάδων και την γενικότερη παρουσία τους στη διοργάνωση ο κ. Κοντονής τόνισε: «Δεν είναι κάτι που το βλέπουμε πρώτη φορά στο βόλεϊ και ευτυχώς στο άθλημα σε όλες τις κατηγορίες υπάρχει αυτό το φίλαθλο πνεύμα, αλλά ιδίως στις μικρές κατηγορίες βλέπετε με την αλληλεγγύη και συναδέλφωση αντιμετωπίζουν τους αγώνες όχι μόνο οι αθλητές αλλά οι προπονητές, οι διοικητικοί παράγοντες αλλά και γονείς. Αυτό είναι ενθαρρυντικό και πρέπει να το έχουν σαν παράδειγμα όλοι, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι το ευ αγωνίζεσαι η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν μεταξύ τους και η κοινή προσπάθεια. Γιατί την αξία στον νικητή τη δίνει η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ηττημένος κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

 

Τελευταία Νέα