Έγραψαν ιστορία οι Κυζικός και Ηρακλής Χαλκίδας

Gazzetta team
Έγραψαν ιστορία οι Κυζικός και Ηρακλής Χαλκίδας

bet365

Ιστορία έγραψαν σήμερα Σαββάτο οι Κυζικός και Ηρακλής Χαλκίδας καθώς κατάφεραν να ανέβουν για πρώτη φορά στην Volley League μέσω των μπαράζ που διεξάγονται στο Βόλο.

Ήταν τα μεγάλα φαβορί πριν την έναρξη του τουρνουά, είχαν το ακριβότερο και πληρέστερο ρόστερ στην Α2 και πριν καν ολοκληρωθούν τα μπαράζ του Βόλου βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Volley League. Αναφερόμαστε στον Κυζικό και τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Έδειξε πως είναι καλύτερος ο Κυζικός

Πρώτη χρονικά ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την Volley League ήταν ο Κυζικός. Το συγκρότημα από τη Νέα Πέραμο τα τελευταία χρόνια είχε κάνει μεγάλες επενδύσεις για τα δεδομένα της Α2, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια. Αυτό το έκανε φέτος με τον Γιάννη Λάιο στο πάγκο επικρατώντας μετά της Νίκη Αιγινίου και του ΑΟ Παλλήνης με 3-0 (25-13, 25-19, 25-22). Όπως φαίνεται και από τα σετ, με εξαίρεση το τρίτο στο οποίο οι τυπικά γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, δεν είχαν πρόβλημα να κερδίσουν και να πάρουν πανηγυρικά το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο ετών.

Τα σετ: 3-0 (25-13, 25-19, 25-22)

ΚΥΖΙΚΟΣ (Λάιος): Κατσανεβάκης, Μπεκιάρης, Κούνας, Κρέτσης, Λυκουρέσης, Ασπιώτης / Τσαδήμας (λ), Πλεμμένος (λ), Δρογκάρης, Πεφάνης, Θεοδωρόπουλος

ΠΑΛΛΗΝΗ (Ξεροβάσιλας): Αντωνάκης, Κατσαούνης, Κουλοχέρης, Μήττας, Μπιλλήρης, Τσικάτος / Βογιατζίδης (λ), Χριστόπουλος, Ψάρρης

Με την πρώτη ο Ηρακλής

Μαζί με τον Κυζικό στη κλήρωση της επόμενης Λίγκας θα είναι και ο Ηρακλής Χαλκίδας, ο οποίος την πρώτη του χρονιά στην Α2 κατάφερε να ανέβει στην Volley League, πραγματοποιώντας μια ονειρική πορεία. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση μπήκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας παίκτες που έκαναν την διαφορά στην κατηγορία με μεγαλύτερο όνομα τον Γκόρτσιανουκ και στο τέλος δικαιώθηκε ανεβαίνοντας στην μεγάλη κατηγορία.

Για να το καταφέρει αρχικά νίκησε στα μπαράζ του Βόλου τον ΑΟ Παλλήνης με 3-1 και σήμερα Σαββάτο τη Νίκη Αιγινίου με 3-0 (23-25, 20-25, 12-25) για να πάρει την μεγάλη πρόκριση. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο πρώτο σετ, το οποίο πήγε με δυσκολία στην ομάδα της Χαλκίδας. Από εκεί ύστερα ο ρόλος των «ασπρόμαυρων» ήταν πιο εύκολος φτάνοντας στην μεγάλη νίκη.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 20-25, 12-25)

ΝΙΚΗ (Στράντζαλης): Αναστασιάδης, Βουλκίδης, Γεωργόπουλος, Γκορίδης, Λαμπρινός, Παπαλεξίου / Κνάπεκ (λ), Κιοσσές, Ντουντούδης

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Κολτσιάκης, Φίνος, Γεωργόπουλος, Γκόρτσανιουκ, Αντιφάκος, Αδαμόπουλος / Κοντοστάθης (λ), Φωτιάδης, Αλεξάκης, Μάγγος, Χασάνδρας

Ο πρωταθλητής της Α2 θα κριθεί αύριο Κυριακή με τον Κυζικός και τον Ηρακλή Χαλκίδας να αγωνίζονται στον άτυπο τελικό στις 14:30.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PRE LEAGUE Τελευταία Νέα