Η έκπληξη έγινε στην Σύρο, το... θαύμα όμως δύσκολα

Η έκπληξη έγινε στην Σύρο, το... θαύμα όμως δύσκολα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η έκπληξη έγινε στην Σύρο, το... θαύμα όμως δύσκολα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την σειρά των τελικών που συνεχίζεται και τον Φοίνικα που έκανε την έκπληξη να μειώσει περιμένοντας να δει αν μπορεί και το θαύμα...

Δεν θα το κρύψουμε, άλλωστε τα γραπτά μένουν, πως την Μεγάλη Δευτέρα στην Σύρο περιμέναμε μια νίκη του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος από την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη. Το περιμέναμε γιατί στα δύο προηγούμενα ματς οι Συριανοί ήταν κακοί έχοντας ουσιαστικά μόνο έναν παίκτη τον Ντόκιτς, ενώ οι Θεσσαλονικείς με περισσότερες λύσεις δεν χρειάστηκε καν να ιδρώσουν για να φτάσουν στο 2-0.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν πως αν το γυρίσει ο Φοίνικας θα μιλάμε για θαύμα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όντως γίνει αυτό το... θαύμα, αλλά αρχικά στο «Δημήτρης Βικέλας» είχαμε την πρώτη έκπληξη. Και όταν λέμε έκπληξη δεν εννοούμε τη νίκη των... πειρατών, αλλά κυρίως την εμφάνισή τους σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Νίκολιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Σέρβος διαγώνιος επιτέλους δεν ένιωθε να παίζει μόνος του αλλά είχε και άλλους δίπλα του, όπως τον πολύ καλό Κάλντγουελ, τον θετικότατο Παπαδόπουλο και τους Ανδρεάδη και Λάππα οι οποίοι έδειξαν πως όσα χρόνια και αν περάσουν είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά.

Έτσι ο Φοίνικας πήρε μια σημαντική νίκη, αρχικά γιατί έμεινε... ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου και εν συνεχεία γιατί έδειξε στον ίδιο πως μπορεί να κοιτάξει τον αντίπαλό του στα μάτια, όπως είχε κάνει και στο πρωτάθλημα, αλλά και στον «δικέφαλο» πως δεν είναι ανίκητος. Το δεύτερο είναι και το πιο σημαντικό, καθώς πλέον το άγχος θα το έχουν αύριο οι «ασπρόμαυροι».

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ο ΠΑΟΚ εννοείται πως παραμένει το φαβορί και την Μ. Πέμπτη μπροστά στον κόσμο του λογικά θα φτάσει στη νίκη και στο δύο στα δύο, αρκεί να μην κάνει τα 33 λάθη που έκανε στην Ερμούπολη και κυρίως να παίξει όπως στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς και στα τρία παιχνίδια με τους Συριανούς δεν έφτασαν σε κανένα σημείο την απόδοση κόντρα στους Πειραιώτες και αν το κάνουν στο τέταρτο τελικό, θα έχουν τον πρώτο λόγο για να κερδίσουν. Ναι ο Φοίνικας θα το παλέψει και θέλει να πάει την σειρά σε πέμπτο ματς στην έδρα του, αλλά ένας καλός και σοβαρός ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα μπροστά στον κόσμο του, εκτός αν ο Ντόκιτς και η παρέα του έχουν άλλη άποψη.

Υπομονή μέχρι την Μ. Πέμπτη για να δούμε αν το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτάθλημα θα φτάσει στο τέλος του ή αν θα δοθεί παράταση μιας βδομάδας. Να δούμε αν το φαβορί καταφέρει να επικρατήσει ή το αουτσάιντερ (παρότι είχε το πλεονέκτημα έδρας), μπορεί να κάνει το θαύμα.

ΥΓ: Στο Παλατάκι ήταν το μπλοκ του Τερζή που έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό τον αγώνα. Στη Σύρο αυτό του Λάππα. Με το 23-17, να έχει γίνει 23-20, αν ο Σεπέδα έπαιρνε τον πόντο ίσως να είχαν αλλάξει όλα. Δεν έγινε όμως και σίγουρα θα δούμε έναν ακόμα αγώνα (μπορεί και δύο) ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και στους Συριανούς.

ΥΓ1: Η φωτογραφία με τους Λεονταρίτη και Τσαλόπουλο να χαιρετάνε μαζί τους φίλους του Φοίνικα είναι όλα τα λεφτά. Όποιος έχει βρεθεί στην όμορφη Σύρο έχει καταλάβει πως ο κόσμος εκεί ζει για το βόλεϊ και πραγματικά κάθε αγώνας στο γήπεδο αυτό είναι μια γιορτή για το άθλημα. Όπως γιορτή είναι και στην γεμάτη Πυλαία και γιαυτό μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το βόλεϊ από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

ΥΓ2: Στο προηγούμενο μπλογκ αναφέραμε για τον κορμό του Ολυμπιακού και σήμερα είχαμε και ανανέωση του Κοβάσεβιτς, αλλά και παραμονή της Λαζάρεβιτς. Μεγάλο πράγμα να τελειώνεις νωρίς τον προγραμματισμό και κυρίως να μην κάνεις πολλές αλλαγές κάθε χρόνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...