«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»

«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»

Gazzetta team
«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»

bet365

Οι τελικοί του πρωταθλήματος αρχίζουν την Παρασκευή και οι Κοβάσεβιτς, Οικονόμου δεν κρύβουν πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις με τον ΑΟ Θήρας.

Η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών ξεκινάει την Παρασκευή (15/4, 18.30, Novasports1) από το κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός με πλεονέκτημα έδρας θα υποδεχτεί την πρωτάρα στη φάση αυτή και μαχητική Θήρα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αλλά και ο Έλληνας τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου μιλούν για τις «μάχες» που έπονται μεταξύ των δυο ομάδων με τον πρώτο να δηλώνει ότι οι «ερυθρόλευκες» είναι το φαβορί και τον δεύτερο να βάζει ακόμα μια τελευταία... πρόκληση στις αθλήτριές του.

Είναι η δίκαιη κατάληξη της φετινής χρονιάς το ζευγάρι Ολυμπιακός - ΑΟ Θήρας, με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων στην κανονική περίοδο;

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Φυσικά και οι δυο ομάδες έκαναν καλά αποτελέσματα στη διάρκεια της σεζόν και με αυτό το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ, έδειξαν πολλά περισσότερα από τους αντιπάλους τους στους ημιτελικούς. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια δυνατή σειρά στους τελικούς. Ίσως όλοι περίμεναν στην έναρξη της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα έπαιζαν στον τελικό. Αλλά η Σαντορίνη μετά το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα στη συνέχεια άρχισε να παίζει καλύτερα και έδειξε ότι είναι σοβαρή ομάδα».

Απόστολος Οικονόμου: «Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι στα play offs παίζουν οι καλύτερες 4 ομάδες με βάση την συνολική τους αγωνιστική παρουσία σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το γεγονός είναι ότι οι διάφορες μεταξύ αυτών των ομάδων είναι μικρές , θεωρώ ότι στον τελικό προκρίνονται οι 2 εκείνες ομάδες που συνδυάζουν την ποιότητα και το ταλέντο τους με την αγωνιστική φόρμα στην συγκεκριμένη περίοδο των play offs».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει από τον ΑΟ Θήρας και αντιστρόφως το γεγονός ότι η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχει κερδίσει ο ΑΟ Θήρας είναι ο Ολυμπιακός θα παίξει ρόλο σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων;

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι φυσιολογικό και το ξέρουμε όλοι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί στους τελικούς. Το απέδειξε με την πορεία του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Σαντορίνη όπως είπα και πριν έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν ότι είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στους τελικούς και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ για να κερδίσουμε την Σαντορίνη».

Απόστολος Οικονόμου: «Από την μια πλευρά, ξέρουμε, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το μέγεθος και την δυναμική του Ολυμπιακού, όπου όντως αυτά τα 2 χρόνια ποτέ δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε μία νίκη απέναντι σε αυτήν την ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά, όλη μας την χρόνια αυτό που προσπαθούσαμε ως ομάδα ήταν να πραγματοποιήσουμε στόχους που δεν είχαμε καταφέρει πριν. Καταφέραμε για πρώτη φορά την είσοδο μας στην 4αδα του πρωταθλήματος , καταφέραμε να κερδίσουμε στους ημιτελικούς, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, μια εξίσου μεγάλη ομάδα, όποτε είναι λογικό ως στόχο να έχουμε και την πρώτη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που πότε δεν έχουμε κερδίσει στο παρελθόν. Αλλά πέρα απ’ αυτό, νομίζω σημασία για την ομάδα μου έχει να δείξει το καλύτερο της πρόσωπο, σε αυτήν την νέα αγωνιστική πρόκληση».

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν θεωρείται ότι μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικές εκπλήξεις από τους δύο φιναλίστ?

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Πιστεύω ότι δεν μπορεί να προκύψει κάποια έκπληξη. Είναι το τέλος της σεζόν και οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τον αντίπαλό μας όπως και αυτός εμάς και δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις»

Απόστολος Οικονόμου: «Είναι λογικό και οι 2 ομάδες να έχουν κάποιες σταθερές στην τακτική τους συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, απόρροια των αυτοματισμών που έχουν δημιουργήσει μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος όμως παρατηρήσαμε στους ημιτελικούς πως και οι 2 ομάδες έχουν εισάγει κάποια νέα τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι τους , όποτε θεωρώ ότι θα δούμε και άλλες αγωνιστικές καινοτομίες κατά την διάρκεια των τελικών , αφού μην ξεχνάμε πως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των τελικών είναι ότι σε ένα πολύ μικρό διάστημα 7-10 ημερών θα διεξαχθούν πολλά παιχνίδια, απέναντι στους ίδιους αντιπάλους».

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα