Κάντε ομάδα να κερδίζει και... τους πανηγυρισμούς των Κουβανών!

Κάντε ομάδα να κερδίζει και... τους πανηγυρισμούς των Κουβανών!

Κάντε ομάδα να κερδίζει και... τους πανηγυρισμούς των Κουβανών!

bet365

Ο ΠΑΟΚ έκανε το... 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ και ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα επικά κατορθώματα των Κουβανών!
Τελικά η σειρά των τελικών στο βόλεϊ βοήθησε να ξεκαθαρίσει ΑΠΟΛΥΤΑ ποια είναι η καλύτερη ομάδα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Έγιναν τέσσερις αγώνες και ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΞΙΑ και ΔΙΚΑΙΑ κέρδισε στους τρεις! Νωρίτερα προηγήθηκαν άλλοι δύο τελικοί σε άλλους θεσμούς, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα, παραδέχθηκαν ότι ΔΕΝ κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά έχασε ο ΠΑΟΚ.
Αρχικά πρέπει να σταθούμε στην αξία του ηττημένου. Ο φετινός Ολυμπιακός στο βόλεϊ έφτιαξε μία δυνατή και πολύ γεμάτη ομάδα, που έκανε σπουδαία πορεία στην κανονική περίοδο. Στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός είχε 10-12 ενεργούς παίκτες που μπαινόβγαιναν στο γήπεδο χωρίς να αλλάζει το επίπεδο της ομάδας.
Αυτή την καλή ομάδα όμως που δούλευε από τον Σεπτέμβριο για να ξεπεράσει τον περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ, βρέθηκε μία μεγαλύτερη ομάδα, με έναν σπουδαίο προπονητή, με καλύτερο διαγώνιο, με ανώτερο πασαδόρο, με πιο έμπειρους κεντρικούς για να την κερδίσει ΧΩΡΙΣ... παράξενους ορισμούς διαιτητών, χωρίς σκανδαλώδεις και μονόπατες αποφάσεις υπέρ του ενός, χωρίς περίεργες αποφάσεις από τα δικαιοδοτικά όργανα που έχει αποδειχθεί ότι "μιλάνε" με παράγοντες, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα. Στο βόλεϊ ΚΑΝΕΙΣ παράγοντας της ομοσπονδίας (που ορίζει διαιτητές) ΔΕΝ κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα και οποιαδήποτε εμπλοκή σε κυκλώματα διαφθοράς που ελέγχονται από παράγοντες ομάδων και με τον τρόπο τους καθορίζουν εξέλιξη αγώνων!
Γι' αυτό και στο βόλεϊ κερδίζει ο καλύτερος! Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι ανώτερος του Ολυμπιακού και τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει με μειονέκτημα έδρας και τον Φοίνικα Σύρου, μια και το πρωτάθλημα ΔΕΝ τελείωσε και οι όποιοι πανηγυρισμοί έχουν ήδη σταματήσει.
Καλός λοιπόν ο ερυθρόλευκος αντίπαλος, ωραίος ο στόχος να κατακτήσει πρωτάθλημα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, στο βόλεϊ όμως θα χρειαστεί να περιμένει άλλη μία χρονιά...
Ποιος ξέρει... Μπορεί ΚΑΙ εκεί, μετά από ένα χρόνο να τα καταφέρει καλύτερα. Μπορεί να είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες.
(Α! Μην ξεχάσουμε! Και στο βόλεϊ εκλογές θα γίνουν στην Ομοσπονδία...)
* Στο παρασκήνιο των αγώνων είδαμε διαμαρτυρίες για δυο-τρεις αποφάσεις των διαιτητών (σε αυτό το άθλημα, στα μεγάλα ματς παίζουν ΠΑΝΤΑ οι καλύτεροι του πίνακα), είδαμε αλλού να γράφονται τα αποτελέσματα και αλλού να... ξεχνιούνται (απόδειξη του ότι πολλοί στην Ελλάδα δεν ξέρουν να χάνουν) είδαμε και διαμαρτυρίες ή επίσημα σχόλια για τους πανηγυρισμούς των Κουβανών του ΠΑΟΚ. Από τα καλά που γράφτηκαν (από τον...άγνωστο ΠΑΟΚτσή του διαδικτύου) ως απάντηση και ΠΑΝΤΑ σε σχέση με τα άλλα που βιώνουμε ήταν και το... "κάντε ομάδα να κερδίζει και τους πανηγυρισμούς των Κουβανών..."
* Στο ποδόσφαιρο ο Σαββίδης θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει στο ενδεχόμενο επανέναρξης του κυπέλλου. Πρώτα απ' όλα να θυμίσουμε πώς ότι έγινε ή θα γίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με πρώτο βήμα την απομάκρυνση των περίεργων που εμπλέκονται σε κάθε βρώμικη υπόθεση, ξεκίνησε μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός του Παππά.
Το θέμα τώρα είναι αν ο ΠΑΟΚ ικανοποιείται από το μέγεθος των πρώτων αλλαγών, ζήτημα είναι τι άλλο έχει συζητήσει με την Κυβέρνηση και φυσικά το πόσο επηρεάζεται από τις εσωτερικές αντιδράσεις σε ενδεχόμενο παρουσίας στο Καραϊσκάκη.
Χθες ο Σαββίδης έλεγε (επίσημα και ανεπίσημα) ότι δεν θα κάνει πίσω και όλοι κατάλαβαν ότι η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κατέβει στο δεύτερο ματς, ότι και να γίνει. Το κατά πόσο η... μέση λύση της Κ20, είναι ενδεδειγμένη... συζητιέται, γιατί προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ ως ιδέα αυτή η... με το ζόρι δοκιμασία των μικρών.
Από την άλλη πρέπει να σημειώσουμε ότι όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες, όλο και περισσότεροι ΠΑΟΚτσήδες δείχνουν διατεθειμένοι να εμπιστευτούν και να στηρίξουν ΚΑΘΕ απόφαση του Σαββίδη, βγάζοντας μία καλή διάθεση απέναντι στον ίδιο και στις προθέσεις του.
Αυτό είναι κάτι που ο Σαββίδης το κερδίζει μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.