Καταρρίπτεται ο… μύθος του γκαντέμη Σαββίδη

Καταρρίπτεται ο… μύθος του γκαντέμη Σαββίδη

bet365

Κουβαλάει, κακώς πολύ κακώς, τη φήμη του γκαντέμη. Το ξέρει και ο ίδιος, αλλά επιτρέψτε μας, να καταρρίψουμε αυτό το μύθο. Ο Ιβάν δεν είναι…

Για να πούμε την πάσα αλήθεια, όταν εμφανίστηκε στο «παλατάκι» το απόγευμα της Τετάρτης, το μισό γήπεδο «έφτυνε τον κόρφο του»! Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-0 στα σετ, το δεύτερο πήγαινε «πόντο πόντο», οπότε η όποια «ανησυχία» ήταν (μάλλον) λογική. Το κακό προηγούμενο του τρίτου ημιτελικού δεν ήταν πολύ μακρινό…

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος, αμέσως μετά τη λήξη του τέταρτου ημιτελικού, δίχως να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. «Πρέπει να ομολογήσω ότι είχα στεναχωρηθεί πολύ και έλεγα μη τυχόν τύχει κάτι στραβό και σε αυτό το παιχνίδι».

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του τέταρτου ημιτελικού, σε απόσταση αναπνοής, καταλαβαίνεις πολλά και το συμπέρασμα, μάλλον είναι εύκολο: Ο Ιβάν Σαββίδης έχει γίνει «ένα» με τον κόσμο. Πιο απλά και λαϊκά; Γουστάρει πολύ τον λαό του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωσή του «παίρνω δύναμη από τον κόσμο μας». Το λέει, το νιώθει, το εννοεί. Καμαρώνει και το δείχνει. Και τελικά δεν είναι «μαύρη γάτα» ή γκαντέμης. Τελεία και παύλα.

Ο Σαββίδης έφτασε στο γήπεδο, αυτή τη φορά χωρίς το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπως είχε συμβεί τη Δευτέρα. Ήταν μαζί του ο γιος του Νίκος, ο αδερφός του Παύλος και ο στενός συνεργάτης του, Γιώργος Γκουρουβανίδης. Ήταν απλά ντυμένος, κάθισε δίπλα στον πρόεδρο του ΤΑΠ, Αντώνη Τσαλόπουλο και στον Περιφερειάρχη Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που είχε έρθει πολύ νωρίτερα στο γήπεδο. Λίγο πιο δίπλα, ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Βεζυρτζής, τον οποίο σηκώθηκε και χαιρέτησε, αφού ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ άλλαξε θέση και από τα «χαμηλά» των VIPs βρέθηκε δίπλα του.

Η πρώτη κίνηση του Ιβάν ήταν να σηκώσει το κεφάλι και να δει το σκορ. Το ταμπλό έδειχνε «15-15», όταν έβγαλε από το μπουφάν του το κινητό και άρχισε να βιντεοσκοπεί την ασπρόμαυρη κερκίδα. Και δεν το έκανε μια φορά. Το επανέλαβε λίγο αργότερα, άλλες δύο τρεις φορές κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Ήθελε να κρατήσει, φυλαγμένες, μια για πάντα, τις εικόνες με την ασπρόμαυρη κερκίδα.

Ο Ιβάν δεν πανηγύρισε και τόσο την ισοφάριση σε 1-1 σετ, όσο όταν ο ΠΑΟΚ «πήρε κεφάλι» στο σκορ. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών φάνηκαν να μη του αρέσουν, αλλά σε καμία στιγμή δεν αντέδρασε, όπως ενδεχομένως αντιδρούσε στα σφυρίγματα του Παππά στον επεισοδιακό ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Άλλωστε στο βόλεϊ θα κερδίσει ο καλύτερος και σε καμία των περιπτώσεων, ο νικητής δεν θα προκύψει μέσα από σφυρίγματα ή αποφάσεις των διαιτητών.

Αυτή τη φορά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εκδηλώθηκε πολύ περισσότερο απ’ ότι στον τρίτο ημιτελικό της Δευτέρας. Πανηγύρισε έξαλλα, χειροκρότησε σχεδόν κάθε ασπρόμαυρο πόντο, ειδικά από την στιγμή που ο Ρολάντο Σεπέδα πήγε στο σερβίς και άρχισε να… πυροβολεί και να γυρίζει το τρίτο σετ.

Έβγαλε στο διάδρομο selfie με τον Γιαμπλόνσκι, μίλησε στα ρωσικά με τον Λι (ο Αμερικανός έπαιξε δύο χρόνια στη Ρωσία) και υποσχέθηκε στους θριαμβευτές παίκτες και στον Γιάννη Καλμαζίδη να κάνει τα πάντα προκειμένου να είναι «παρών» και στους τελικούς της φετινής Volleyleague.

Υπάρχουν, πάντως, ακόμη ορισμένοι, που θα σκέφτονται: «Και να μην μπορέσει να έρθει, δεν έγινε και τίποτα…»!

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα