Καλμαζίδης: «Αποδείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι»

Φώτης Καρακούσης
Καλμαζίδης: «Αποδείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι»

bet365

Για την ποιότητα που στο τέλος κερδίζει έκανε λόγο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε προσωπική δικαίωση.

Συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου και του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του βολεϊκού ΠΑΟΚ. Ωστόσο στον «δικέφαλο» δεν θα λέγαμε πως του φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς δεν συμφώνησαν το καλοκαίρι για ανανέωση της συμφωνίας. Η διοίκηση του Αντώνη Τσαλόπουλου διόρθωσε την... αδικία, συμφώνησε με τον Γιάννη Καλμαζίδη για την μεγάλη επιστροφή και μπορεί να χάθηκαν το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, αλλά οι «ασπρόμαυροι» με τον Κάλμα στο πάγκο επέστρεψε στον τελικό του πρωταθλήματος αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό.

Όπως ήταν φυσικό ο έμπειρος κόουτς μόνο ικανοποιημένος μπορούσε να ήταν από αυτή την εξέλιξη και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για αποδείξεις που δόθηκαν όπως και για δική του δικαίωση.

Αρχικά ο Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε: «Έγιναν πολύ μεγάλα παιχνίδια, αλλά στο τέλος κερδίζει η ποιότητα. Ήμασταν καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε σε αυτή την σειρά. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, όλοι ξέρουν την αξία του στο στερέωμα του βόλεϊ. Εμείς όμως περάσαμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι μεγάλη η χαρά μας που θα παίξουμε στον τελικό».

Για τα ματς με τον Ολυμπιακό που χάθηκαν: «Είναι μία γλυκιά ρεβάνς. Τελικά σημασία έχει πόσες φορές μπορείς και σηκώνεσαι».

Για τον τελικό και αν έχει κάποια προτίμηση σε αντίπαλο: «Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Ας προκριθεί η ομάδα που εμείς θα κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα έχω έμπειρους παίκτες και νομίζω ότι εύκολα θα τους προσγειώσω. Είχαμε ως στόχο να παίξουμε στον τελικό, αλλά τώρα έχει ανοίξει η όρεξη. Τώρα πρέπει να δούμε κάθε ματς σαν το τελευταίο».

Για τον εαυτό του και τις σκέψεις που έχει μια και φέτος δεν είχε την ομάδα από την αρχή: «Είναι μια δικαίωση. Ναι! Όπως θέλει ας το πει ο καθένας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ και παρά τις δυσκολίες πατήσαμε γκάζι στα κρίσιμα και είμαστε στον τελικό».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα