Μια νίκη από τον τελικό ο Φοίνικας

Φώτης Καρακούσης
Μια νίκη από τον τελικό ο Φοίνικας

bet365

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για τον Φοίνικα με τους... πειρατές να επικρατούν στην Σύρο με 3-0 της Κηφισιάς να κάνουν το 2-1 και να ετοιμάζονται την Τετάρτη και πάλι στην Ερμούπολη να πάρουν την πρόκριση.

Από την στιγμή που κατάφεραν να... σπάσουν μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, αυτή του Ζηρίνειου, ο Φοίνικας έγινε το φαβορί για πρόκριση στον τελικό, κάτι που απέδειξε και στο τρίτο παιχνίδι απέναντι στην Κηφισιά. Οι... πειρατές του Νίκολιτς έχοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό στην επίθεση, επικράτησαν με 3-0 (25-17, 25-15, 25-23), έκαναν το 2-1 και την Τετάρτη και πάλι στην Ερμούπολη θα θελήσουν να κάνουν το 3-1 και να πάρουν την πρόκριση για να διεκδικήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Αν το καταφέρουν θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει και στο ζευγάρι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να περάσουν οι Θεσσαλονικείς. Και θα το θέλουν όχι γιατί υποστηρίζουν κάποια από τις δύο ομάδες, αλλά αν παίξουν με τον ΠΑΟΚ θα έχουν αυτοί το πλεονέκτημα έδρας, ενώ αν παίξουν με τον Ολυμπιακό θα το έχουν οι Πειραιώτες.

Όσον αφορά το ματς, με εξαίρεση το τρίτο σετ στο οποίο η Κηφισιά το πάλεψε, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν τη νίκη και να γίνουν το μεγάλο φαβορί της σειράς.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μυλωνάκης

*Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 3 άσσους, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 1 άσσο, 39 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 9 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-15, 25-23) σε 79'

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Πάρις, Ντόκιτς 24 (19/28 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Λάππας 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ, 57% υπ - 29% άριστες), Ανδρεάδης 12 (9/10 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 4 (4/6 επ, 67% υπ - 47% άριστες) / Ζήσης (λ, 69% υπ - 69% άριστες), Ηλίας, Χαραλαμπίδης.

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Μπίσετ 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 3 (2/6 επ, 1 μπλοκ), Κόβαλτσουκ 5 (4/8 επ, 1 άσσος, 71% υπ - 58% άριστες), Ρουμελιωτάκης 10 (10/18 επ, 58% υπ - 38% άριστες), Γιοβάνοβιτς 17 (17/28 επ) / Στεφάνου (λ, 77% υπ - 69% άριστες), Κάπελλας (λ, 50% υπ - 50% άριστες), Κόντος, Φραγκιαδάκης.

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Ο αγώνας κύλησε όπως είχαμε σχεδιάσει. Είμαι ευχαριστημένος γιατί η ομάδα μου δεν χαλάρωσε, δεν έκανε λάθη και από την αρχή μέχρι το τέλος είχαμε ρυθμό. Δεν ενθουσιαζόμαστε. Οπως όταν χάσαμε το πρώτο ματς στην Αθήνα, έτσι και τώρα που είμαστε μπροστά στις νίκες δεν έχει κριθεί τίποτα. Η Κηφισιά θα ρισκάρει την Τετάρτη. Θέλω να δείξουμε σοβαρότητα και ετοιμότητα για να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στον τελικό που για μας είναι κάτι πολύ μεγάλο».

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Στα δύο πρώτα σετ δεν υπήρχαμε στο γήπεδο, αλλά στο 3ο σετ που σταθήκαμε στα πόδια μας και διεκδικήσαμε ένα σετ έγιναν εις βάρος μας τρία σφυρίγματα από τους διαιτητές. Όπως υπάρχει ακριβοδίκαιη διαιτησία στο Ζηρίνειο έτσι περιμένουμε να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα. Το άγχος δυστυχώς έχει περάσει σε μας. Δυστυχώς σε άλλη μία σπουδαία χρόνια δεν είμαστε στο τέλος αυτοί που πρέπει λόγω τραυματισμών. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι μπροστά μας και θα το παλέψουμε με ή χωρίς τον Χριστοφιδέλη».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα