Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ελλάδας

Gazzetta team
Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ελλάδας

bet365

Αλλαγές αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV) στο σύστημα διεξαγωγής των κυπέλλων Ευρώπης.


Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών 12 ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στους ομίλους που θα διεξαχθούν με συνολικά 20 ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προκύψουν από τους τρεις συνολικά προκριματικούς γύρους που θα γίνουν.
Η Ρωσία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Πολωνία έχουν εξασφαλισμένες τις 8 από τις 12 θέσεις των ομίλων, ενώ οι άλλες τέσσερις θα δοθούν στους πρωταθλητές Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας και Ρουμανίας.

Όλες οι παραπάνω χώρες θα έχουν κι από μια εκπρόσωπο στα προκριματικά, στα οποία θα συμμετάσχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρωταθλητές όλων των ομοσπονδιών (κι από τον συνολικό αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ξεκαθαρίσει κι ο αριθμός των αγώνων, αλλά και από ποιο γύρο θα μπουν οι ομάδες).

Στα πλέι οφς από τους ομίλους (5 όμιλοι των 4 ομάδων) θα προκρίνονται 12 ομάδες για να καταλήξουμε στις 3 που μαζί με τον διοργανωτή θα συμμετάσχουν στο Final 4.

Η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των προκριματικών γύρων (σε άνδρες και γυναίκες) θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου στην Ρώμη, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος το ετήσιο Gala της CEV, ενώ η κλήρωση για τα πλέι οφς στις 3 Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση των ομίλων.

Οι ομάδες που θα αποκλείονται από τους προκριματικούς γύρος του Champions League, θα συνεχίζουν στο CEV Cup κι αυτή θα είναι η μοναδική περίπτωση όπου θα συνδέονται κάποια ευρωπαϊκά κύπελλα μεταξύ τους.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα