Καλμαζίδης: «Παλεύουμε με τον εαυτό μας, όχι με τον αντίπαλο»

Φώτης Καρακούσης
Καλμαζίδης: «Παλεύουμε με τον εαυτό μας, όχι με τον αντίπαλο»

bet365

Ψυχολογικό αλλά και θέμα χημείας, χαρακτήρισε τις ήττες από τον Ολυμπιακό με ανατροπές ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης. Κουρνέτας: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που συνέβη».

Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού ανέφερε: «Εμείς ήρθαμε εδώ για να σηκώσουμε το Κύπελλο… Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, πιστεύαμε ότι θα προκρινόμασταν στον τελικό, αλλά μέχρι να τελειώσει ο τελευταίος πόντος δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να σταματάς. Δεν μπορέσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι και δυστυχώς ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Αν μπορούσαμε να ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτό το σημείο, θα είχαμε βρει τρόπο ώστε να μην επαναλαμβανόταν. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ήμασταν χαμηλά στην επίθεση, που συνήθως είναι ένα όπλο για μας. Αν συγκρίνουμε τα δύο πρώτα σετ με τα υπόλοιπα τρία, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η έλλειψη σταθερότητας είναι κάτι που οφείλεται και στο ότι δεν έχουμε δουλέψει μαζί ως σύνολο για τόσο πολύ χρόνο όσο έχει δουλέψει ο Ολυμπιακός. Όταν όμως φτάνεις στον τελευταίο πόντο, πρέπει να μπεις πιο αποφασιστικά, με περισσότερο εγωισμό και θέληση».

Ενόψει των ημιτελικών των πλέι οφ, που θα ξαναφέρουν τον Δικέφαλο απέναντι στον Ολυμπιακό και με μειονέκτημα έδρας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε:

«Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε κάποιες κρίσιμες στιγμές. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τόσο πολλά πράγματα στις δύο εβδομάδες που έχουμε μέχρι τα πλέι οφ. Στα δύο πρώτα σετ, όπως είδαμε όλοι, η ομάδα ήταν πολύ σκληρή και δυνατή. Είναι όμως γεγονός ότι είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης σε κάποια σημεία, στην συνέχεια. Παλεύουμε πιο πολύ με τον εαυτό μας, παρά με τον αντίπαλο. Η αυτοπεποίθηση αποκτιέται με την επανάληψη και με το πολύμηνο δέσιμο, το οποίο δεν υπάρχει σ’ εμάς».

Κουρνέτας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που συνέβη…»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας, δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος, μετά τη νέα άδοξη ήττα.

«Σ’ ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε να χάσουμε δύο σετ και δύο παιχνίδια κομβικά. Αυτή η ομάδα μετά το Δεκέμβριο – Ιανουάριο προσπαθεί να χτίσει κάτι καινούργιο και να χτίσει αυτοπεποίθηση. Δυστυχώς και το σετ στην Σύρο μας κόστισε και το κουβαλούσαμε για αρκετό καιρό. Αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη θλίψη στην ομάδα, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που συνέβη ξανά και σίγουρα μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε, το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις το 50% – 60% της ομάδας να δημιουργήσεις τόσο σύντομα την αυτοπεποίθηση για την κατάκτηση τίτλων, ωστόσο φτάσαμε τόσο κοντά και αυτό μας δημιουργεί τη μεγαλύτερη πικρία.

Είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, αλλά μ’ εμάς. Στην Σύρο ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλός μετά τα δύο πρώτα σετ, αλλά σήμερα δεν θεωρώ ότι έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση. Οι αλλαγές που έκανε τον βοήθησαν, όμως νομίζω ότι είχαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ακόμα και μετά το χαμένο τρίτο σετ, να πάρουμε το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και το έχει δείξει».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα