Σεπέδα: «Βόλεϊ υψηλού επιπέδου που θα δώσει κίνητρο στα παιδιά»

Gazzetta team
Σεπέδα: «Βόλεϊ υψηλού επιπέδου που θα δώσει κίνητρο στα παιδιά»

bet365

Κούπα, με καλό βόλεϊ, «ζήτησε» ο Κουβανός διαγώνιος του «δικεφάλου του Βορρά», Ρολάντο Σεπέδα .

Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ, καθώς είναι και ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Κουβανός διαγώνιος του «δικεφάλου του Βορρά», Ρολάντο Σεπέδα είναι έτοιμος για ακόμα μια μεγάλη «μάχη» στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό (26.3/18.30/ΕΡΤ2).

Είναι περίεργο για σένα το σύστημα διεξαγωγής ενός φάιναλ φορ, με τους διαδοχικούς αγώνες;

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Έχω παίξει και σε άλλες παρόμοιες διοργανώσεις με την εθνική Κούβας, όπως βέβαια και στο Λιγκ Καπ με τον ΠΑΟΚ. Ένα φάιναλ φορ έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Χρειάζεται ειδική προετοιμασία για να μπορέσεις να δώσεις δύο συνεχόμενους αγώνες, χωρίς να έχεις κενά στην απόδοσή σου. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πολύ θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας, όσο θέμα αντοχής. Δεν είναι εύκολο να βρεις τις δυνάμεις να παίξεις έναν δύσκολο ημιτελικό και, εφόσον κερδίσεις, να παρουσιαστείς έτοιμος στον τελικό σε λιγότερο από 24 ώρες».

Ο ΠΑΟΚ μετρά φέτος τρεις ήττες απέναντι στον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Τι θα πρέπει να αλλάξετε αυτή τη φορά και πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο ημιτελικός;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε και ότι χάσαμε τον τελικό του Λιγκ Καπ από δικά μας λάθη. Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά θα χρειαστεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Τη νίκη θα την πάρει όποιος έχει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και αποφύγει τα εύκολα λάθη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, είτε τα σετ κριθούν στους 25 πόντους, είτε πάνε ακόμα παραπέρα».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι στις εξέδρες δεν θα βρίσκονται φανατικοί οπαδοί αλλά βρίσκονται παιδιά και νεαροί παίκτες του βόλεϊ;

«Μου ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστο. Είναι μία ωραία ιδέα να γεμίσουν το γήπεδο οι νέοι που αγαπούν το βόλεϊ, να δουν από κοντά τις τέσσερις καλύτερες ομάδες και τους παίκτες που θέλουν να μιμηθούν. Η παρουσία αυτών των νεαρών παικτών και των οικογενειών τους, είναι ένας λόγος παραπάνω για να προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να τους ανταμείψουμε με βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Οι εικόνες που θα δουν αυτά τα παιδιά, μπορεί να τους δώσουν κίνητρο για να συνεχίσουν να κάνουν με μεγαλύτερη όρεξη αυτό που αγαπούν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα