Η ανάλυση των ημιτελικών από τον Δρίκο

Gazzetta team
Η ανάλυση των ημιτελικών από τον Δρίκο

bet365

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος αναλύει τους δύο ημιτελικούς του φάιναλ φορ του Κυπέλλου που θα διεξαχθούν το Σάββατο στο κλειστό της Γλυφάδας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος αναλύει τους δύο ημιτελικούς του φάιναλ φορ του Κυπέλλου που θα διεξαχθούν το Σάββατο στο κλειστό της Γλυφάδας.

Δύο ημέρες απέμειναν για το πρώτο σερβίς στο Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών 2016 που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας ‘Μάκης Λιούγκας’ με τη συμμετοχή των Παναθηναϊκού, ΑΟΠ Κηφισιάς (το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού), Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (το δεύτερο ζευγάρι).

Η σύνθεση των ζευγαριών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τις επικείμενες αναμετρήσεις και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος μέσω του www.volleyball.gr έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για τους δύο ημιτελικούς αλλά και γενικότερα για τη διοργάνωση.

Αυτό πάντως που απέφυγε να κάνει ο έμπειρος τεχνικός ήταν να μπει στη διαδικασία των πιθανοτήτων που έχει καθένας από τους τέσσερις φιναλίστ.

«Είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια πρόβλεψη. Μια ταμπέλα μπορείς να βάλεις δίπλα σε κάθε ομάδα, αλλά δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος τα όποια νούμερα θα βάλει σε κάθε ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το υψηλό θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες.

«Η ομορφιά αυτών των διοργανώσεων είναι το ότι μαζεύονται οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες και ο νικητής θα κριθεί σε δύο μέρες. Εφόσον οι αγώνες γίνονται σε καλή ατμόσφαιρα και το δει ο κόσμος του αθλήματος και κυρίως νέα παιδιά, νομίζω ότι εξυπηρετεί απόλυτα το σκοπό για τον οποίο γίνεται.

Μετά από αρκετά χρόνια η τελική φάση του Κυπέλλου επιστρέφει στην Αθήνα κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλο στοίχημα κι ελπίζω να το κερδίσουμε όλοι μας γιατί η νίκη θα είναι προς όφελος όλων μας.

Το αγωνιστικό επίπεδο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι πάντα υψηλό και το μόνο που δεν με ανησυχεί είναι το αγωνιστικό».

Παναθηναϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς (26/3, 15:30): «Το… ιδανικό ζευγάρι»

«Νομίζω ότι αποτελεί ο ένας για τον άλλο το ιδανικό ζευγάρι. Για τον μεν Παναθηναϊκό η Κηφισιά είναι η μοναδική ομάδα από τις συμμετέχουσες στο θεσμό την οποία κέρδισε στο πρωτάθλημα και δεν έχει την ιστορία και τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ για τη δε Κηφισιά ο αντίπαλος της είναι αυτός που έχει τη μικρότερη δυναμική, καθώς είναι 5ος στη βαθμολογία.

Θεωρείτε ότι η Κηφισιά έχει το πλεονέκτημα σ’ αυτό το ζευγάρι;

«Σ’ αυτές τις διοργανώσεις τα όποια πλεονεκτήματα υπάρχουν, είναι περιορισμένης ισχύος, γιατί μέσα σε 24 το πολύ 28 ώρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί ο τελικός. Και το ζητούμενο είναι ποιος θα μείνει συγκεντρωμένος πιο καλά για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα»

Υπάρχει κάποιο στοιχείο στο οποίο η μία ομάδα να υπερτερεί έναντι της άλλης;

«Νομίζω ότι η Κηφισιά υπερτερεί ξεκάθαρα στο side out λόγω της καλής υποδοχής, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό και δεν αρκεί για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα τον τελευταίο καιρό, έκανε ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι με τον Εθνικό την περασμένη εβδομάδα και έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τόσο εύκολο παιχνίδι όσο πιστεύουν αρκετοί».

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (27/3, 18:30): «Μικρές διαφορές, καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά…»

«Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί προφανώς μετράει ιστορία των δύο ομάδων, το μέγεθος της φανέλας, οι φιλοδοξίες που έχουν… Επίσης υπάρχει και η προϊστορία των τριών φετινών αγώνων που έχουν δώσει και έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός με αποκορύφωμα τον τελικό του Λιγκ Καπ και την ανατροπή από 2-0 σε 2-2 κι από 14-10 στο τάι μπρέικ…»

Κι αυτές οι νίκες έχουν έρθει με διαφορετικούς τρόπους…

«Αν ξεχάσουμε τα αποτελέσματα και συγκρίνουμε τις δύο ομάδες ανά δεξιότητες, ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην οργάνωση της επίθεσης και στην άμυνα. Υπερτερεί δηλαδή στις δεξιότητες που δεν δίνουν άμεσα πόντους, αλλά σου επιτρέπουν να παίρνεις πόντους. Νομίζω όμως ότι αυτό το παιχνίδι θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των δύο Κουβανών του ΠΑΟΚ…»

Δεν είναι λίγο αντιφατικό όμως να λέτε ότι θα κριθεί από την απόδοση δύο παικτών όταν εμφανίζεται ο Ολυμπιακός πιο δεμένος ως σύνολο;

«Επειδή ακριβώς οι διαφορές είναι πολύ μικρές, η καλή απόδοση ενός αθλητή που θα ανεβάσει πολύ τα ποσοστά του, ανεβάζει και ποσοστά της ομάδας του και την κάνει από χαμένη, νικήτρια».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα