Ταμπουρατζής: «Το πιο πλήρες Final 4, αλλά θέλουμε το Κύπελλο»

Ταμπουρατζής: «Το πιο πλήρες Final 4, αλλά θέλουμε το Κύπελλο»

Gazzetta team
Ταμπουρατζής: «Το πιο πλήρες Final 4, αλλά θέλουμε το Κύπελλο»

bet365

Για τον Κώστα Ταμπουρατζή αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ Κυπέλλου που θα συμμετάσχει, έχοντας αγωνιστεί στον τελικό της Καλαμάτας (2014) και στον ημιτελικό στην Σύρο (2015) με τη φανέλα της Κηφισιάς ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, τη φανέλα του οποίου φορά από το περασμένο καλοκαίρι.

Έχοντας κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο (Λιγκ Καπ) πριν από ένα μήνα ο διεθνής λίμπερο θέλει να πανηγυρίσει ως παίκτης του Ολυμπιακού και το πρώτο του Κύπελλο.
«Φυσικά αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτό γιατί δουλεύουμε αρκετά και ποιοτικά ως ομάδα και αυτό πολλαπλασιάζει την αυτοπεποίθηση. Θέλουμε πολύ το Κύπελλο ο καθένας ξεχωριστά και εγώ ιδιαίτερα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Σύρου, κι αρκετοί θεωρούν ότι αυτός είναι ο τελικός της διοργάνωσης ωστόσο ο ‘Ταμπ’ έχει διαφορετική άποψη.
«Δεν συμφωνώ με αυτό. Όπως και να ήταν τα ζευγάρια των ημιτελικών πάλι ντέρμπι θα ήταν. Θα έλεγα πως είναι το πιο πλήρες φάιναλ φορ μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης στο Ελληνικό βόλεϊ, μιας και συμμετέχουν οι 4 από τις 5 πρώτες ομάδες της Volleyleague, έχοντας όλες αξιόλογα ρόστερ, παράδοση και κίνητρα».

Κανένα παιχνίδι μπορεί να μην είναι το ίδιο με το προηγούμενο, ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τις τρεις φετινές του αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ είναι ένα στατιστικό στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.
«Όλα παίζουν τον ρόλο τους, οι νίκες αυτές μας δίνουν μια σιγουριά για αυτό που σχεδιάζουμε στο γήπεδο. Από την άλλη φαντάζομαι πως πεισμώνουν τον αντίπαλο, οπότε θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και ξέρουμε ότι όλα θα πρέπει να τα αποδεικνύουμε στο γήπεδό. Κάθε επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικότερο από το προηγούμενο σε αυτή την φάση».

Τέλος στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον κόσμο του βόλεϊ που θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Γλυφάδα ο άσος του Ολυμπιακού σημείωσε:
«Είχα σχεδόν ξεχάσει ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να φιλοξενήσει σημαντική διοργάνωση. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 2.000 θέσεις και το στοίχημα για τους διοργανωτές θα είναι να γεμίσει. Δυστυχώς, η κοινωνία και τα επαγγελματικά σπορ δεν είναι έτοιμα να δεχτούν μια αθλητική διοργάνωση με φιλάθλους όλων των ομάδων και η Ε.Ο.ΠΕ ορθά επανέφερε την ιδέα για μια διοργάνωση που θα έχει κοινό τους φίλους του αθλήματος. Ένα γήπεδό γεμάτο μικρά παιδιά με παράπλευρες δραστηριότητες για αυτά θα ήταν όαση, αλλά γενικά τα αθλητικά θεάματα θα πρέπει να είναι ελεύθερα για όλους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα