Στεφάνου: «Να ζήσω στο F4 με την Κηφισιά ότι έζησα και με τη Νίκαια»

Gazzetta team
Στεφάνου: «Να ζήσω στο F4 με την Κηφισιά ότι έζησα και με τη Νίκαια»

bet365

Από τους εν ενεργεία αθλητές που θα συμμετάσχουν στο φετινό Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών ο Γιώργος Στεφάνου είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Προηγείται ο συμπαίκτης του στον ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης με 9, ακολουθεί ο Βασίλης Κουρνέτας με 7 και έπεται ο Στεφάνου με 6 κατακτήσεις…

Ο διεθνής άσος θα συμμετάσχει σε τελική φάση Κυπέλλου με τέταρτη διαφορετική ομάδα (ΑΕ Νίκαια, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής) και ως παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό (Σάββατο 26/3, 15:30, ΕΡΤ2) του Final 4 2016 που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Κι όταν τον ρωτήσαμε πόσο διαφορετικό είναι το να διεκδικείς τον πρώτο τίτλο για έναν σύλλογο θυμήθηκε τον δικό του πρώτο τίτλο με τη φανέλα της ΑΕ Νίκαιας.
«Είναι συναρπαστικό γιατί μου έχει ξανασυμβεί όταν το 2003 είχα πάρει το Κύπελλο με την ΑΕ Νίκαια, που ήταν το πρώτο μου ως αθλητής αλλά και το πρώτο για τον σύλλογο. Μετά βεβαιότητας σας λέω ότι είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν το καταφέρνεις, πολύ περισσότερο τώρα για την ομάδα της Κηφισιάς που έχει μια σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί με άκρως οικογενειακό κλίμα. Η κατάκτηση ενός τίτλου δεν είναι απαίτηση αλλά θα πυροδοτήσει φοβερά και πρωτόγνωρα συναισθήματα για όσους ασχολούνται με την ομάδα».

Ο πολύπειρος λίμπερο δεν προτρέχει πάντως και σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκε τον τίτλο του φαβορί που έχουν αποδώσει αρκετοί στην ομάδα του για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.
«Δεν συμφωνώ με αυτήν την εκτίμηση. Εμείς είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης κι αυτό δεν το λέμε απλά για να το λέμε ή να έχουμε άλλοθι αν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, έχουμε κάνει μια καλή πορεία αλλά δεν πρέπει νε ξεχνάμε ότι αυτή την πορεία την έχουν ‘τραβήξει’ συγκεκριμένοι αθλητές και το μεγάλο στοίχημα είναι το κατά πόσο θα αντέξουμε μέχρι τέλους».

Κηφισιά και Παναθηναϊκός έχουν μοιραστεί τις νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά το παιχνίδι του Σαββάτου είναι τελείως διαφορετικό.
«Έχουμε παίξει δύο φορές, έχουμε παίξει και αρκετά φιλικά κι αν θυμάμαι καλά είναι μοιρασμένα όλα τα παιχνίδια…. Υπάρχει μια ισορροπία στις ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο και θεωρώ ότι αυτό που θα κρίνει το νικητή θα είναι η προετοιμασία (σωματική και τακτική) αλλά και το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα γιατί μιλάμε για ένα νοκ άουτ παιχνίδι».

Κλείνοντας του ζητήσαμε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο, καθώς στο κλειστό της Γλυφάδας θα έχει μόνο φίλους του βόλεϊ και κυρίως παιδιά ακαδημίες;
«Λαμβάνοντας υπ όψιν τους δύο τελικούς στο Τροκαντερό, με τα ίδια περίπου δεδομένα, το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό για όλους όσους το βίωσαν. Εύχομαι λοιπόν και φέτος να πλημμυρίσει το γήπεδο από παιδάκια, αθλητές που αγαπούν το βόλεϊ κι από απλούς φιλάθλους που θέλουν να έρθουν να δουν τα παιχνίδια. Και να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Θα είναι κρίμα τέτοιοι αγώνες να γίνουν μπροστά σε άδειες εξέδρες…»

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα