Να περάσουν πρώτες, να πάρουν το πρώτο!

Να περάσουν πρώτες, να πάρουν το πρώτο!

bet365

Ιστορία θα γραφτεί σε λίγες ώρες στην Χίο, καθώς αν τον τελικό τον κερδίσει ο Ολυμπιακός θα φτάσει τα έξι και θα είναι πρώτος, ενώ αν το πάρει η ΑΕΚ θα είναι το παρθενικό της Κύπελλο. ΧΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Λίγες ώρες μένουνε (18:30) μέχρι να γραφτεί ιστορία στο Κύπελλο Γυναικών. Και θα γραφτεί γιατί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου «Astra Airlines» θα το θυμούνται για πάντα όποιος από τους Ολυμπιακό ή ΑΕΚ το κατακτήσει. Οι «ερυθρόλευκες» γιατί με νίκη φτανουν τα έξι Κύπελλα και ξεπερνάνε τον Παναθηναϊκό και οι «κιτρινόμαυρες» γιατί αν καταφέρουν να το σηκώσουν θα είναι το πρώτο στην ιστορία τους.

Και μπορεί έτσι και αλλιώς το κίνητρο σε έναν τελικό να είναι από μόνο του μεγάλο και για τους δύο διεκδικητές, αλλά όπως και να το κάνουμε γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, τόσο για τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς που θέλουν να ανέβουν μόνες στην κορυφή κατακτήσεων του συγκεκριμένου θεσμού, όσο και για τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη που θέλουν να είναι τα πρώτα από πλευράς Ένωσης που καταφέρνουν να πάρουν το Κύπελλο.

Θα καταφέρει η ΑΕΚ να βάλει δύσκολα στο φαβορί της αναμέτρησης, Ολυμπιακό; Στο 2.40 στη Novibet, το ενδεχόμενο να πάρουν τουλάχιστον ένα σετ οι «κιτρινόμαυρες».

Προϊστορία και κατάσταση υπέρ Ολυμπιακού

Ο αγώνας αν και τελικός όπου όλα θεωρητικά είναι ανοικτά, έχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, με τις «ερυθρόλευκες» και σε καλύυτερη κατάσταση να βρίσκονται και πιο ποιοτικό ρόστερ έχουν. Αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πέσει αμαχητί, αλλά η αλήθεια είναι πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το λιγότερο μεγάλη και θα μιλάμε για τεράαστια έκππληξη αν δεν το κατακτήσει η ομάδα του Κοβάσεβιτς.

Στα υπέρ του Ολυμπιακού και η προϊστορία, καθώς άλλες δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τις «ερυθρόλευκες» να το έχουν πάρει και τις δύο. Η αρχή έγινε στην Σάμο, το νησί όπου η ξεκίνηση η πορεία προς τους τίτλους για τον Ολυμπιακό. Στον τελικό αυτό η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-1, αλλά οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν και κατάφεραν να σηκώσουν την πρώτη κούπα στην ιστορία τους.

Τελικός: 16/04/2011 - Σάμος

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (22-25, 25-17, 25-19, 18-25, 10-15)

Τρία χρόνια αργότερα και πάλι σε νησί και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη, τα πράγματα για τον Ολυμπιακό ήταν πιο εύκολα, καθώς κατάφερε με μεγαλύτερη άνεση να πάρει ένα ακόμα Κύπελλο, εππικρατώντας της αντιπάλου του με 3-1.

8ο Final Four: 12-13/4 – Σαντορίνη

Τελικός: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-1 (20-25, 25-16, 25-22, 25-22).

Πλέον μένει να δούμε αν οι «ερυθρόλευκες» κάνουν το τρία στα τρία και τριτώσει το καλό γι’ αυτές ή αν οι «κιτρινόμαυρες» θα πετύχουν το τρίτη και φαρμακερή κάνοντας δικό τους το Κύπελλο.

Μεγάλη διαφορά στα άκρα

Όσον αφορά μια πρώτη προσέγγιση στιις δύο ομάδες, η μεγάλη διαφορά είναι στα άκρα και στην διαγώνιο, εκεί που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με τις ξένες Μαλασάι, Λαζάρεβιτς και Τσβετάνοβα, ενώ η ΑΕΚ έχεις τις Ελληνίδες, που είναι μεν καλές παίκτριες, αλλά όχι του επιπέδου των αντιπάλων τους, Κοσμά, Ιβάνοβα και Κατσαντώνη. Στο κέντρο ωστόσο υπάρχει ισορροπία, καθώς στις Γιώτα και Λαμπρούση, η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει τις Λαμπρινίδου και Κωνσταντινίδου. Όλα αυτά βέβαια είναι σχετικά και η δυναμική της κάθε ομάδας θα φανεί στο γήπεδο, εκεί που είναι ο καθρέφτης για κάθε παίκτη-παίκτρια οποιουδήποτε αθλήματος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα