«Μας χωρίζει μόνο ο φιλές» (vid)

«Μας χωρίζει μόνο ο φιλές» (vid)

bet365

Στο ότι μεταξύ των ομάδων δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα στάθηκαν οι προπονητές των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Ηλιούπολης στην συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ Κυπέλλου Γυναικών. ΧΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Με δεδομένα τα όσα έγιναν χθες στη Τούμπα, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων του φάιναλ φορ Κυπέλλου Γυναικών «Astra Airlines», η αναφορά στην βία δεν γινόταν να λείπει. Οι Μπράνκο Κοβάσεβιτς, Γιώργος Ρούσης, Δήμητρα Λυκογιάννη και Μανώλης Ρουμελιώτης ανέφεραν πως δεν πρέπει να γίνονται επεισόδια, ενώ επισήμαναν πως τις ομάδες τις χωρίζει μόνο ένας φιλές και τίποτα άλλο.

«Στο βόλεϊ μόνο το φιλέ μας χωρίζει, τίποτα άλλο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάσεβιτς αναφέρθηκε και στα όσα γίνονται στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν, τονίζοντας όμως πως δεν υπάρχει μεταφορά χούλιγκαν σε άλλα αθλήματα. Όσον αφορά το φάιναλ φορ, ο έμπειρος Σέρβος προπονητής επισήμανε πως αν οι παίκτριές του παίξουν το βόλεϊ που μπορούν θα κατακτήσουν τον τίτλο.

Αρχικά ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Θέλουμε να δείξουμε επίσης την συμπαράσταση μας στους μετανάστες που περνούν αυτή την δύσκολη φάση στην ζωή τους. Όλες οι ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους, κάποιες έχουν περισσότερες πιθανότητες, κάποιες άλλες λιγότερες. Πριν την κλήρωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήμασταν τα φαβορί, αλλά τώρα θα πρέπει να παίξουμε μεταξύ μας και μόνο ένας θα παίξει τελικό. Πιστεύω ότι αν παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πιο εύκολα για εμάς. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Σίγουρα είναι διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα γιατί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που λέω όμως στις παίκτριες μου είναι να μην σκέφτονται το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν».

Για την βία: «Στην πατρίδα μου έχουμε την κόντρα Ερυθρού Αστέρα- Παρτιζάν, αλλά στο άθλημα σπάνια μεταφέρονται οπαδοί από το ποδόσφαιρο. Εμείς στο βόλεϊ έχουμε μόνο το φιλέ που μας χωρίζει, τίποτα άλλο».

«Στόχος μας είναι ο τίτλος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Ρούσης εξέφρασε την χαρά του γιατί το φάιναλ φορ διεξάγεται στην Χίο, ένα ακριτικό νησί που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να ξεφύγει από την καθημερινότητά του, ενώ δεν έκρυψε πως θέλει κάποια στιγμή να παίξει σε φάιναλ φορ ως φαβορί.

Αρχικά ο νεαρός τεχνικός ανέφερε: «Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός είναι παρών σε αυτό το φάιναλ φορ. Έχει διπλή σημασία αυτή η διοργάνωση στη Χίο, λόγω όλων αυτών που συμβάντων στα ακριτικά νησιά με τους πρόσφυγες. Καλούμε τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να έρθει στο γήπεδο να απολαύσει βόλεϊ. Το κύπελλο δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχει σημασία τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Ο θεσμός είναι διαφορετικός, βαραίνει και αγχώνει περισσότερο, γιατί κρίνεται τίτλος και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Στόχος μας είναι ο τίτλος, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Θα ήθελα οι παίκτριες μου να με εκπλήξουν και να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μυστικά, η σεζόν έχει προχωρήσει αρκετά. Το παράπονο μου είναι ότι θα ήθελα μια φορά να ερχόμουν ως φαβορί».

Για την βία: «Είμαι γενικά κατά της βίας σαν άνθρωπος. Με τους αντίπαλους προπονητές και τις αντίπαλες αθλήτριες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Σε ερώτηση για την απουσία της Μαρίας Νομικού και για το αν η εμφάνιση στο Ρέντη (ήττα 3-2 ο Παναθηναϊκός) δίνει παραπάνω ελπίδες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: «Η Νομικού είναι βασικότατο στέλεχος. Η ομάδα χτίστηκε γύρω της. Είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες που κάναμε το καλοκαίρι και μας θα μας έδινε παραπάνω λύσεις. Δυστυχώς δεν θα την έχουμε. Οφείλουμε να παίξουμε και για αυτή και να καλύψουμε το κενό της. Θα προσπαθήσουμε να μην φανεί η απουσία της. Όσο για την παρουσία μας στα ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, κάτι δεν κάναμε σωστά, αφού τα χάσαμε και τα δύο. Ήμασταν βελτιωμένοι στο Ρέντη, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να κερδίσουμε αύριο».

«Έχουμε καλό κίνητρο»

Η τεχνικός της Ηλιούπολης Δήμητρα Λυκογιάννη δεν θα μπορούσε να κρύψει την χαρά της για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας σε φάιναλ φορ, μια πρώτη συμμετοχή που ωστόσο μπορεί να είναι και το μεγάαλο κίνητρο για τις παίκτριές της.

Αναλυτικά ανέφερε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το νησί της Χίου. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Θέλουμε να δείξουμε με την παρουσία μας ότι άξια βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε αντίστοιχη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό κίνητρο για τους αγώνες. Στο κύπελλο κρίνεται ένας τίτλος και οι αθλήτριες πρέπει να βγάλουν το καλύτερο δυνατό.

Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ομοσπονδίας να έρθει η διοργάνωση στη Χίο. Ο αθλητισμός είναι πηγή χαράς».

«Διαβασμένοι και παθιασμένοι»

Τέλος ο προπονητής της ΑΕΚ Μανώλης Ρουμελιώτης αφού αρχικά ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, στάθηκε στο ότι είναι σημαντικό για την ομάδα του που βρίσκεται στο φάιναλ φορ, παρά τα πολλά προβλήματα, ενώ εππισήμανε πως αυτά τα προβλήμαατα θα παθιάσουν ακόμα περισσότερο τις παίκτριες της Ένωσης.

Αρχικά ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο της Χίου και όλους τους φορείς μας δίνουν την ευκαιρία να επισκεφτούμε αυτό το όμορφο νησί και να δώσουμε χαρά στους κατοίκους του. Το φάιναλ φορ αυτό είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό με τα προβλήματα που έχουμε φέτος. Θέλουμε να φανούμε διαβασμένοι απέναντι στους αντιπάλους μας και παράλληλα παθιασμένοι. Ο κάθε προπονητής σε νοκ αουτ παιχνίδια έχει σκεφτεί σίγουρα κάποιες αλλαγές που μπορεί να φέρουν την ομάδα του σε πλεονεκτική θέση. Βέβαια οι ομάδες έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ τους και γνωρίζονται καλά. Η επιτυχία της κάθε ομάδας είναι να μετατρέψει το άγχος σε θετική ενέργεια».

«Κάποιοι να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους»

Για την βία είπε: «Καταδικάζουμε επεισόδια σαν τα χθεσινά, πόσο μάλλον όταν γίνονται στο άθλημα μας. Τα αίτια είναι βαθύτερα δεν είναι μόνο οπαδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά να μην οξύνουμε τα πνεύματα και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

«Να γίνει μια γιορτή το βόλεϊ»

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν τοπικοί φορείς, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Σιδέρης τονίζοντας τα εξής:

Παναγιώτης Σιδέρης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ): «Η Χίος είναι ένα νησί που το συνδέει μακρά ιστορία και κουλτούρα πολιτισμού. Η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών «Astra Airlines» θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή για την τοπική κοινωνία, τα νέα παιδιά και όλοι θα απολαύσουν ωραίο θέαμα από τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Ταξιδεύσαμε όλοι μαζί από Αθήνα, ομοσπονδία, ομάδες, Διαιτητές, Δημοσιογράφοι. Θέλουμε σαν ομοσπονδία βόλεϊ να δείξουμε μία άλλη πλευρά, το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως και τα Σωματεία της Χίου.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες θα στεφθούν από επιτυχία. Παράλληλα με την διοργάνωση θα διεξαχθεί σεμινάριο για προπονητές φυσικής αγωγής, είναι η δεύτερη φορά που θα συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στη Χίο. Δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτή την διοργάνωση στα νέα παιδιά να επιλέξουν το άθλημα του βόλεϊ και έτσι να ενισχυθούν και τα τοπικά σωματεία».

Δημήτρης Καράλης (Αντιδήμαρχος Χίου): «Θέλω να καλωσορίσω με την σειρά μου τις ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και να δείξουμε ότι τέτοια event μπορούν να γίνουν με επιτυχία στο νησί μας».

Αναστάσιος Ποδιάς (Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ): «Καλωσορίζω τις αποστολές ομάδων. Εμείς είμαστε καθαρά ερασιτέχνες, βάζουμε από τον ελεύθερο χρόνο και από τις άδειες μας τσέπες. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τις ισχυρές ομάδες να έχουν καλές σχέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ που μας ανέθεσαν την διοργάνωση. Θα έχουμε κάποια προβληματάκια γιατί μας λείπει η εμπειρία, αλλά έχουμε μεγάλη θέληση και αγάπη για το άθλημα. Η βία δεν υπάρχει στη Χίο και θα δείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Παντελής Καμπούρης (Πρόεδρος Νομικού Προσώπου): «Τα εισιτήρια για τον 1ο ημιτελικό Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, έχουν εξαντληθεί από τις προεγγραφές. Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον 2ο ημιτελικό ΑΕΚ- Ηλιούπολη. Συνολικά μαζί με τις προσκλήσεις τα εισιτήρια είναι 348 και θα αρχίσουν να διατίθενται από σήμερα στις 17:00 έξω από το Δημαρχείο στο κιόσκι. Απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας, ενώ ρητά τονίζεται ότι κάθε φίλαθλος δικαιούται να πάρει ένα εισιτήριο».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα