Με φόρα από το Λιγκ Καπ στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

Με φόρα από το Λιγκ Καπ στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

Φώτης Καρακούσης
Με φόρα από το Λιγκ Καπ στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

bet365

Ερχόμενος με φόρα από την Σύρο και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός δε είχε πρόβλημα να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-0 της Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο.

Την εξαιρετική του φόρμα επιβεβαίωσε, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν, ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στην Σύρο, πήραν την πρόκριση και για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου επικρατώντας μέσα στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας με 3-0 (17-25, 18-25, 19-25).

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς του Φιλίποφ, Ταμπουρατζή και Όγκουρτσακ, αλλά δεν είχαν πρόβλημα στο να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση και πλέον είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το δεύτερο φετινό τους τρόπαιο.

Από την άλλη η Λαμία που το μυαλό της είναι στον πρωτάθλημα και το πως θα καταφέρει να σωθεί, ναι μεν πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό της.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κοκκινάκης με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Έγκλεσκαλνς με 16 και Σουλτανόπουλος με 11. Για τους ηττημένους ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων (10) ήταν ο Χάκγουορθ αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ (Π. Ντραγκιέφ): Χένσι 7 (5/11 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 28% υπ.), Αγγελόπουλος, Αραούχο 9 (8/16 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.), Παπαθωμόπουλος 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Χάκγουορθ 10 (10/23 επ.), Μαδούρας 4 (2/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσιράκης –λ (28% υπ.)/ Δημητριάδης 1 (1 άσσος), Καπίρης 3 (3/7 επ., 12% υπ.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρομπέρτο Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 11 (7/10 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Στιβαχτής 4 (4 άσσοι), Έγκλεσκαλνς 16 (13/24 επ., 3 άσσοι), Κοκκινάκης 17 (13/25 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 40% υπ.) Τσουκ 9 (7/16 επ., 2 μπλοκ, 44% υπ.), Σπίνου 2 (2/2 επ.), Γκούζντα –λ (32% υπ.)/ Σακόγλου, Σφενδυλάκης

Η γνώμη του πάγκου

Πέτιο Ντραγκίεφ: «Σήμερα τα παιδιά είχαν άγχος, ωστόσο το μεγάλος μας πρόβλημα ήταν η αγωνιστική αποχή που είχαμε το τελευταίο δεκαήμερο. Ο Ολυμπιακός έκανε πριν τρεις ημέρες δύο δυνατά παιχνίδια κι είχε ρυθμό σε αντίθεση με εμάς. Η αλήθεια είναι ότι το Κύπελλο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και το μυαλό μας ήταν περισσότερο στον αγώνα με την Ορεστιάδα. Τον Μάρτιο όμως που θα έρθει ο Ολυμπιακός ξανά για το πρωτάθλημα είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερα»

Ρομπέρτο Πιάτσα: «Κάθε στόχος είναι ξεχωριστός και έτσι το βλέπουμε. Στο πρωτάθλημα θα γίνει μεγάλη μάχη, ενώ στο Λιγκ Καπ ήμασταν τυχεροί γιατί βρεθήκαμε να χάνουμε με 14-10 το τάι μπρέικ όμως το πιστέψαμε και γυρίσαμε το σκορ. Σήμερα περιμέναμε μια δύσκολη κατάσταση γιατί μετά από μια μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση των αθλητών πέφτει φυσιολογικά και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Όμως αποδείχθηκε ότι οι αθλητές μας τα πήγαν πολύ καλά, εξασφαλίζοντας δίκαια την πρόκριση και στο Final 4 του Κυπέλλου και το μυαλό μας τώρα είναι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ».

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα