Η γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας στην τελική ευθεία

Gazzetta team
Η γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας στην τελική ευθεία

bet365

Το κυρίως πιάτο της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών σερβίρεται αύριο (10/2) καθώς διεξάγονται οι 7 από τις 8 αναμετρήσεις ενώ ο τελευταίος χρονικά αγώνας, ΑΟΠ Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου θα διεξαχθεί την Πέμπτη και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2.

Παναχαϊκής, 18:00, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναμέτρησή τους για την 16η αγωνιστική της Volleyleague (όπου οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1), η Παναχαϊκή ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τον Ολυμπιακό στην 5η συνολικά φετινή τους κόντρα (με τον Ολυμπιακό να μετρά μόνο νίκες, καθώς είχε κερδίσει τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στη διπλή κόντρα τους στο Λιγκ Καπ).

«Είναι γνωστό το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Από την πλευρά μας είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα παίξουμε ελευθέρα και ότι καλύτερο προκύψει. Πιστεύω πως και σε αυτή την αναμέτρηση ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση», δήλωσε ο Γιώργος Λυκούδης ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας χωρίς τους Παπαδόπουλο, Δεληπρίμη, Γαλιώτο με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο να τονίζει από την πλευρά του: «Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπαίνουμε στην τελική φάση των διοργανώσεων και πρέπει να είμαστε σοβαροί αφού δεν χωρούν λάθη από εδώ και πέρα. Πρέπει να κάνουμε νίκες για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αρ. Παπαμιχαήλ, 18:00, ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΓΣ Λαμία

Στο κλειστό της Δραπετσώνας η τοπική ομάδα, η οποία είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Β’ Εθνικής που έφτασε μέχρι τους ‘16’ του θεσμού, υποδέχεται την Λαμία.

«Αυτό το παιχνίδι πάνω απ’ όλα είναι μια δικαίωση της προσπάθειας των παιδιών που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ. Δεν έχουμε προκριθεί μπάι σε κανέναν γύρο, έχουμε παίξει με ομάδες της κατηγορίας μας αλλά και της Α2 καταφέρνοντας να πάρουμε τις προκρίσεις», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Χατζημιχάλης και συνέχισε: «Χαιρόμαστε που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα της Α1 και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ούτως ή άλλως στον αθλητισμό πάντα έχεις φιλοδοξίες. Το ότι η Λαμία είναι ουραγός στην Α1 δεν λέει τίποτα αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μας χωρίζουν δύο ολόκληρες κατηγορίες, όμως εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η Λαμία μπορεί να έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο ο Πέτιο Ντραγκίεφ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θέλει την πρόκριση για τους ‘8’ του Κυπέλλου.

«Η πρώτη μας δυσκολία είναι να περάσουμε τα μπλόκα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαμογελώντας ο Βούλγαρος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Προερχόμαστε από μια καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα αν και είχαμε αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω ιώσεων. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο και στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη».

Παραλίας, 18:00, ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΟ Παναθηναϊκός

Μία ακόμη αναμέτρηση ομάδων διαφορετικών κατηγοριών θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα όπου ο τοπικός ΑΟ Καλαμάτα 80 θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό.

«Για μας αυτός ήταν ο βασικός στόχος της συμμετοχής μας στο Κύπελλο είναι το βρεθούμε στους ‘16’ και να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα της Α1 Ανδρών», παραδέχθηκε ο τεχνικός της Μεσσηνιακής ομάδας (και άλλοτε αθλητής του Παναθηναϊκού) Χρήστος Δημητρακόπουλος.

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για όλους στην Καλαμάτα, αφού ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα κράχτης και θεωρώ ότι το γήπεδο θα γεμίσει. Στον αθλητισμό πάντα παίζεις για τα νίκη, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να βγει μια όμορφη εικόνα…».

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα ωστόσο όπως τόνισε ο διαγώνιος των πράσινων Ηρακλής Παπαδόπουλος: «Μπορεί ο αντίπαλός μας να αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία, ωστόσο το αυριανό παιχνίδι δεν παύει να είναι δύσκολο και να έχει ιδιαιτερότητες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου μας που αναμένεται να βρεθεί εκεί, θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη. Αυτή την περίοδο το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα».

Μ. Παρασκευόπουλος, 19:00, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Ορεστιάδας

Το ντέρμπι του Έβρου είναι μία ακόμη ξεχωριστή αναμέτρηση στους ‘16’ του Κυπέλλου καθώς πέρα από το δέλεαρ της πρόκρισης υπάρχει στη μέση και το γόητρο.

«Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς ενώ και οι δύο θέλουν την πρόκριση. Εμείς από δω και πέρα έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα, αφού υπάρχουν και οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ωστόσο δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα τα περιθώρια διάκρισης δεν είναι πολλά, σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στο Κύπελλο», είπε ο έμπειρος κεντρικός των γηπεδούχων Χρήστος Κιόσης.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν στον Εθνικό, ενώ και η Ορεστιάδα θα παραταχθεί κομπλέ καθώς ο Πλάμεν Χριστόφ θα έχει στη διάθεση του τους αθλητές που απουσίασαν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό λόγω γαστρεντερίτιδας.

«Είμαστε σε καλύτερα κατάσταση πλέον καθώς ξεπεράσαμε τις ιώσεις που μας ταλαιπωρούσαν την τελευταία εβδομάδα. Θέλουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας για τη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα η οποία όμως θα μας δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και έχουμε στόχο την πρόκρισή μας στο Final 4», δήλωσε ο λίμπερο του ΑΟΟ Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Νέας Περάμου, 19:00, ΑΠΣ Κύζικος - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Ιδιαίτερο, για πολλούς λόγους είναι και το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Νέα Πέραμο με αντιπάλους την τοπική Κύζικο και τον Παμβοχαϊκό.

Στους φιλοξενούμενους σήμερα προέκυψε αλλαγή προπονητή καθώς ο Σωτήρης Μπεκιάρης, διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Γιώργο Χριστόπουλο, ενώ στους γηπεδούχους υπάρχουν τέσσερις αθλητές (Δρογκάρης, Ασπιώτης, Κατσανεβάκης, Μπεκιάρης) που έχουν αγωνιστεί στον Παμβοχαϊκό, ενώ ο Χρήστος Βαρδής έχει κάνει την αντίθετη διαδρομή.

«Οι δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα είναι δεδομένες, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλό που θα έχουμε έναν τέτοιο αντίπαλο εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων μας στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει το άγχος της πρόκρισης, αλλά ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλά. Ο Παμβοχαϊκός έχει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά οι αλλαγές δίνουν συνήθως κίνητρο στους παίκτες για να αποδείξουν ότι η ευθύνη δεν ήταν δική τους», δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων και πρωτοπόρων στον Β' όμιλο της Α2 Ανδρών, Γιάννης Λάιος.

Στον πάγκο του Παμβοχαϊκού θα κάνει ντεμπούτο ο Σωτήρης Μπεκιάρης, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια στα τμήματα ανάπτυξης του συλλόγου και το γυναικείο τμήμα, από το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο βοηθός του Γιώργου Χριστόπουλου.

«Άγχος προσωπικά δεν έχω, πέραν του φυσιολογικού άγχους που υπάρχει σε κάθε προπονητή πριν από έναν αγώνα. Είμαι χρόνια στο χώρο, ξέρω τα παιδιά και θεωρώ ότι από αυτό το ματς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την πορεία της ομάδας», είπε ο κ. Μπεκιάρης και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι πέρα από τις δυσκολίες που έχει, παρουσιάζει και αρκετές ιδιαιτερότητες αφού πολλά από τα παιδιά της αντιπάλου έπαιζαν σε εμάς. Γενικά η Κύζικος έχει ρόστερ για την Α1 και αυτό φαίνεται από την πορεία της, ωστόσο εμείς θέλουμε την πρόκριση προκειμένου να ανέβει και η ψυχολογία της ομάδας».

Αιγινίου, 19:30, ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Στο Αιγίνιο η πρωτοπόρος του Γ’ ομίλου της Α2 Ανδρών υποδέχεται τον Ηρακλή.

«Αυτό το παιχνίδι για μας είναι μια πρόκληση. Κατ’ αρχήν αποτελεί μια τιμή για τη Νίκη το γεγονός ότι είναι η μοναδική ομάδα της Α2 από το Βορρά που συνεχίζει στο Κύπελλο και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα της Α1. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή και ένα τεστ για εμάς εν όψει των μπαράζ της ανόδου καθώς ο μεγάλος μας στόχος είναι η επιστροφή στην Α1», δήλωσε ο Θανάσης Στράντζαλης ο οποίος την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τη χρησιμοποίηση του διαγωνίου Αλέξανδρου Γεωργόπουλου.

Στον Ηρακλή αντιθέτως ο Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και όπως τόνισε: «Δεν υποτιμούμε καθόλου το Αιγίνιο λόγω της διαφοράς κατηγορίας και θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Σίγουρα είμαστε καλά μετά τη νίκη στο Βραχάτι, καθώς ρεφάραμε μια κακή ήττα και η πρόκριση στο Κύπελλο θα είναι μια ακόμη τονωτική ένεση για την ομάδα μου».

PAOK Sports Arena, 20:00, ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης

ΠΑΟΚ και Άρης θα βρεθούν για τέταρτη φορά αντιμέτωποι τη φετινή σεζόν (δύο φορές για το πρωτάθλημα μια για το Λιγκ Καπ) με τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ να έχει βγει νικητής στις τρεις προηγούμενες.

«Το ματς με τον Άρη έχει δύο ιδιαιτερότητες. Η πρώτη είναι ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι και όλοι γνωρίζουν τη σημασία αυτών των παιχνιδιών και η δεύτερη ότι πρόκειται για ένα νοκ άουτ ματς για το κύπελλο. Σε αυτό τον θεσμό δεν συγχωρούνται στραβοπατήματα και λάθη», τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης και συμπλήρωσε: «Όσο αφορά τη δυναμική των δύο ομάδων σίγουρα εμείς είμαστε πιο ψηλά αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε και μέσα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό είχαμε κάποια αρκετά καλά διαστήματα αλλά δεν μπορώ να πω ακόμα ότι έχουμε σταθεροποιηθεί».

Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν στους ασπρόμαυρους, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τον Άρη με τον Γιάννη Μέλκα να σημειώνει από την πλευρά του:

«Σίγουρα είμαστε πολύ καλύτερα ψυχολογικά μετά τη νίκη που πετύχαμε το περασμένο Σάββατο επί του Φοίνικα Σύρου για το πρωτάθλημα κι ήταν μια πολύ καλή τονωτική ένεση. Τώρα όμως αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει αλλάξει αρκετά έχοντας τρία καινούργια πρόσωπα και μπορεί να μην έχει δέσει ακόμη αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να κάνουμε το καλύτερο και στο κύπελλο…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα