Τσαλόπουλος: «Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με τους Αμερικάνους»

Τσαλόπουλος: «Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με τους Αμερικάνους»

Gazzetta team
Τσαλόπουλος: «Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με τους Αμερικάνους»

bet365

Σίγουρος πως οι μεταγραφές των Λι και Γιαμπλόνσκι θα αλλάξουν τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του «ασπρόμαυρου» ΤΑΑ Αντώνης Τσαλόπουλος.

Ο Τσαλόπουλος μίλησε στο «Μetropolis 95,5" με αφορμή και τις μεταγραφές των διεθνών Αμερικανών αθλητών Ντέιβιντ Λι και Τζέισον Γιαμπλόνσκι στην ομάδα βόλεϊ τονίζοντας τα εξής: «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για αθλητές παγκοσμίου κλάσεως. Και οι δύο είναι διεθνείς και ο Λι μάλιστα είναι και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Όλα γίνονται συλλογικά και σε συνεννόηση με τον ερασιτέχνη».

Για το αν προλαβαίνουν οι παίκτες να δώσουν το παρών στο Λιγκ Καπ της Σύρου 30-31 Ιανουαρίου: «Οι αθλητές δεν θα κατέβουν στη Σύρο. Και αυτό γιατί εμείς σε αντίθεση με την ΕΣΑΠ σεβόμαστε τους αθλητές και δεν θα τους βάλουμε από το αεροπλάνο να ταξιδέψουν εκ νέου και να παίξουν όπως έκανε τη διοργανώτρια αρχή με τους Κουβανούς μας, Είναι και αυτός ένα τρόπος αντίδρασης προς την ΕΣΑΠ. Εμείς θα τους δώσουμε το χρόνο να συνέλθουν από το ταξίδι και να ενσωματωθούν σταδιακά στην ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί και χωρίς τις νέες μεταγραφές να διεκδικήσει το Λιγκ Καπ: «Γιατί όχι. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς αθλητές που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες του Λιγκ Καπ».

Για το αν αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με την μεταγραφή των Αμερικανών: «Σίγουρα αλλάζει επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η ομάδα δυναμώνει αρκετά. Η διοίκηση έκανε το καθήκον της και εκπλήρωσε την επιθυμία του προπονητή».

Για το πόσο δύσκολες ήταν οι μεταγραφές: «Ήταν πράγματι μια δύσκολη διαδικασία. Οι επαφές είχαν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και τελικά καταφέραμε να τους πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα. Ειδικά η περίπτωση του Γιαμπλόνσκι ήταν πολύ δύσκολη καθώς είχε δυσάρεστη εμπειρία από προηγούμενη παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν το βόλεϊ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του: «Πράγματι αυτό συμβαίνει. Τα πράγματα όμως θα μπούνε σε μια σειρά και δεν θα χρειάζεται η καθημερινή μου παρουσία. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στην ομάδα που με τις κατάλληλες εντολές μπορούν να τρέξουν τα θέματα».

Για την απόφαση του να αναλάβει την προεδρία και αν περιέχει ρίσκο η απόφαση του λόγω και της μεγάλης περσινής επιτυχίας: «Ανέλαβα συνειδητά την προεδρία όταν και μου το ζήτησε ο Θανάσης Κατσαρής και από κοινού αποφασίσαμε να πάμε την ομάδα εκεί που ήταν πέρυσι. Σίγουρα πέρυσι υπήρχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού αλλά και φέτος νομίζω με τις μεταγραφές που έγιναν τώρα μπορούμε να τους αιφνιδιάσουμε. Προς το τέλος της σεζόν θα ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές μόνο που τώρα θα είναι και 10.000 απ έξω από το γήπεδο. Εμείς σαν διοίκηση κάναμε το καθήκον μας. Τώρα πρέπει και οι φίλαθλοι να μας στηρίξουν».

Για το αν η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ του έδωσε εμπειρίες: «Ναι βεβαίως και μάθαμε πολλά και σαν διοίκηση πήραμε εμπειρίες. Στο τελευταίο ταξίδι που πήγαμε στο Τρέντο συζητήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή της Ιταλικής ομάδας να τον φιλοξενήσουμε κάποιες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Θα πάρουμε εμπειρίες και ιδέες τις οποίες θα κάνουμε πράξεις τη νέα χρονιά. Ήδη στα άμεσα σχέδια μας είναι να δώσουμε ζωντάνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ που έχουν μείνει λίγο πίσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα