Πως να χάσει αυτή η Γαλλία!

Φώτης Καρακούσης
Πως να χάσει αυτή η Γαλλία!

bet365

Να μην έχει αντίπαλο δείχνει η Γαλλία με την κάτοχο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να επικρατεί της Πολωνίας με 3-0 και να παίρνει με άνεση το εισιτήριο για τον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά.

Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 18/10 η Γαλλία έδειξε στην Σόφια πως αυτή η γενιά της είναι απίστευτη, κάνοντας... πλάκα στην Σλοβενία με 3-0 και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σήμερα η ομάδα του Λορέν Τιγιέ έδειξε για ακόμα μία φορά πως δύσκολα μπορεί να βρει αντίπαλο στα μέτρα της. Και το έδειξε απέναντι στην επίσης εξαιρετικά ισχυρή Πολωνία στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά. Οι απίστευτοι «τρικολόρ» νίκησαν με 3-0 (29-27, 32-30, 25-20) και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί απέναντι στην Ρωσία θα παλέψουν για την μία και μόνο θέση που δίνει το τουρνουά για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, ενώ ο χαμένος θα έχει ακόμα μία ευκαιρία σε ένα από τα παγκόσμια προολυμπιακά τουρνουά του Ιουνίου.

Ο αγώνας ανάμεσα σε Γαλλία και Πολωνία ήταν ένα τεράστιο ντέρμπι τα δύο πρώτα σετ, αλλά στα δύσκολα ο Νγκαπέθ αρχικά και ο Ρουζιέ εν συνεχεία έκαναν την διαφορά. Στο τρίτο οι Γάλλοι πήραν αμέσως την διαφορά, έδειξαν πως θα έφταναν άνετα στον τελικό, οι Πολωνοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή δεν το κατάφεραν με τους «τρικολόρ» να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές, που πραγματικά είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις, όχι μόνο να παίζουν αλλά και να πανηγυρίζουν τον κάθε πόντο, ήταν ο Ρουζιέ που έφτασε τους 21 με τον Νγκαπεθ να έχει 17 και τον Τιγιέ 10. Όσον αφορά τους Πολωνούς ο Κούμπιακ είχε 12 και από 10 οι Κούρεκ, Μπιένιεκ και Μίκα, αλλά δεν έφταναν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάει τελικό.

 

Τελευταία Νέα