Πρεμιέρα του β' γύρου Α1 γυναικών

Gazzetta team
Πρεμιέρα του β' γύρου Α1 γυναικών

bet365

Επιστρέφουν στην αγωνιστικη δράση οι ομάδες της Α1 Γυναικών, έπειτα από σχεδόν 20 ημέρες στη δράση καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής (και πρώτη του β’ γύρου) στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται σημαντικοί αγώνες.

Θήρας, 16.00, ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης (Πρέντζας - Οικονόμου Μ.)

Το πρώτο σερβίς για το 2016 (όσον αφορά την Α1 Γυναικών) θα δοθεί στην Σαντορίνη, όπου ο τοπικός ΑΟ Θήρας και ο Άρης κοντράρονται με φόντο μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Ο ΑΟ Θήρας βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς (και τρέχει ένα αήττητο σερί 8 αγώνων), ενώ ο νεοφώτιστος Άρης είναι στην 4η θέση με 24 βαθμούς και στον αγώνα της πρεμιέρας είχε κάνει την έκπληξη επικρατώντας με 3-1.

«Είναι ένα ακόμα ντέρμπι 6 βαθμών μεταξύ 2 ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους θέλοντας να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος», είπε ο Απόστολος Οικονόμου ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι η ομάδα μου έχει την ποιότητα και το ταλέντο να ανταποκριθεί και σε αυτήν την αγωνιστική πρόκληση αλλά όμως , πρέπει να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι πιο υποψιασμένοι , σε σχέση με το παιχνίδι του Α’ γύρου και όλοι μας ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στα όρια μας αν θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί. Περιμένουμε και σε αυτό το παιχνίδι την ζεστασιά και τη στήριξη του κόσμου. Ευελπιστώ στο τέλος να πάρουμε αυτό που θα μας ικανοποιεί από το παιχνίδι»

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε και ο Άρης στην Σαντορίνη με τον Δημήτρη Σολκίδη να τονίζει από την πλευρά του: «Τα παιχνίδια μετά τη διακοπή των εορτών είναι πάντα περίεργα και κρύβουν εκπλήξεις. Από κει και πέρα το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν αγώνα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πριν τη διακοπή κι οι δύο ομάδες είχαν δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο κι όσο κι αν έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο ο νικητής σίγουρα θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της τετράδας…»

Μαρκόπουλο, 17.00, ΑΟ Μαρκόπουλο - ΑΟΝ Πανναξιακός (Φραγκάκης - Χαμπιλού, live streaming από το www.markopoulovolley.gr)
Στα Μεσόγεια ο τοπικός ΑΟ Μαρκοπούλου αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό με τη γηπεδούχο ομάδα να έχει δύο νέα πρόσωπα στην σύνθεση του καθώς θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους οι Μαρσέλα Σαΐνι (πασαδόρος από την Κροατία, η οποία πήρε τη θέση της Άσλεϊ Βάσκεζ), Κριστλ Εσντέλ (διαγώνια από το Τρίνινταντ).

«Ενισχυθήκαμε με τις δύο αθλήτριες για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η παραμονή. Βρίσκονται κοντά μας μια εβδομάδα και ακόμη δεν είμαστε έτοιμη κι η Νάξος σίγουρα έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Από την άλλη οι διακοπές λόγω των εορτών πάντα προκαλούν προβλήματα κι εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αφού πρέπει να παλεύουμε για κάθε βαθμό κι αυτό θα κάνουμε και τώρα».

Ο Πανναξιακός ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς προβλήματα με τον Ζόραν Κόβαζιτς να τονίζει: «Θέλουμε να μπούμε με το δεξί στη νέα χρονιά. Γνωρίζουμε ότι το Μαρκόπουλο έχει δύο προσθήκες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να μπούμε στον αγώνα με συγκέντρωση για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

Μ. Μερκούρη, 17.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ - Φιλαθλ. Λαρισαϊκός (Μεταξά-Ζώης)
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το 2015 έχοντας πετύχει το απόλυτο στον πρώτο γύρο με 11 νίκες και αύριο κόντρα στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό θέλει να διευρύνει το σερί του.

«Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας έχει μεγαλύτερες προοπτικές και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο β’ γύρο. Στο πρώτο μισό της σεζόν μόνο σε λίγα ματς ήμασταν πλήρεις αλλά από εδώ και στο εξής είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να διατηρηθούμε εκεί και στο φινάλε της σεζόν. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς, αυτός είχε οριοθετηθεί από την έναρξη του πρωταθλήματος» σχολίασε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των ερυθρόλευκων www.osfp.gr.

Στην αντίπερα όχθη ο Φιλαθλητικός κατεβαίνει στην Αθήνα σύμφωνα με τον Λάμπρο Πράππα: «για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό γνωρίζοντας ότι να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν οι στόχοι μας έχουν διαφοροποιηθεί και σιγά, σιγά σχεδιάζουμε την επόμενη σεζόν και θέλουμε μέσα από τέτοια παιχνίδια να δούμε κάποια πράγματα».

Ευόσμου, 18.30, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΟΠ Ρεθύμνου (Αβραμίδης-Μπουγιούκας)
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίες είναι η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ευόσμου με αντιπάλους τον τοπικό Αίαντα και τον ΟΠ Ρεθύμνου.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου, αλλά το τελευταίο από μια σειρά αγώνων που πρέπει να κερδίσουμε με καθαρό σκορ για να μπορούμε να έχουμε μια πιο εύκολη συνέχεια. Ο ΟΠΕΡ είναι μια έμπειρη και δύσκολη ομάδα αλλά θεωρώ ότι είμαστε να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Στον ΟΠΕΡ ο Θανάσης Ντζαφέρης θα έχει στη διάθεση του την Στέλλα Λαγουδάκη η οποία ξεπέρασε τον τραυματισμό της, με τον έμπειρο τεχνικό να σημειώνει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλη ήττα και θα προσπαθήσουμε, για το καλύτερο. Νομίζω ότι η διακοπή μας βοήθησε να ηρεμήσουμε και το 2016 θα είναι καλύτερο για εμάς».

Π. Σαλπέας, 19.30, ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟ Παναθηναϊκός (Τσάκας-Βελώνης)
Το τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στον Πειραιά μεταξύ του Πορφύρα και του Παναθηναϊκού.

Ο Πορφύρας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία κι όπως τόνισε ο Βασίλης Πανδής (δεν υπολογίζει μόνο στην Γκολφινοπούλου): «Κλείσαμε το 2015 με μια πολύ όμορφη εικόνα και έτσι θέλουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά κάνοντας μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δουλέψαμε καλά μέσα στις γιορτές και έχουμε μπροστά μας μία σειρά αγώνων με μεγάλο βαθμό δυσκολίας οι οποίοι θα μας βοηθήσουν εν όψει της συνέχειας».

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θα παραταχθεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση καθώς η Μπρίζιτκα Μόλναρ (πήρε τη θέση της Μαρίσα Φίλντ η οποία αυτές τις ημέρες συμμετέχει με την εθνική Καναδά στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά) αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, με τον Γιώργο Ρούση να δηλώνει στο panathinaikos1908.gr «Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε στο 2ο γύρο με νίκη, που να συνοδεύεται από μια καλή εμφάνιση. Έχουμε δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα και επιθυμούμε να αρχίσει θετικά η νέα χρονιά για εμάς. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι το παιχνίδι κόντρα στον Πορφύρα αποτελεί πρεμιέρα των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων μετά τη διακοπή και για αυτό το λόγο οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

Η 12η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με την αναμέτρηση Ηλιούπολη - ΑΕΚ που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 2.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα