Η 10η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
Η 10η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει αύριο (Σάββατο, 19/12) η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

16.00 ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΟ Μαρκόπουλου (Βλαχάκης-Καραπουλάκης, Κοκοτσάκης)

Ο ΟΠ Ρεθύμνου φιλοξενεί το Μαρκόπουλο σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, με τις δυο ομάδες να θέλουν να μαζέψουν βαθμούς.

Η κεντρικός της ρεθυμνιώτικης ομάδας, Άννα Σαλούστρου τόνισε για την αναμέτρηση: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και λόγω βαθμολογικής σημασίας αλλά κυρίως γιατί παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά στο κόσμο μας. Θέλουμε καθαρή νίκη και όλη την εβδομάδα έχουμε κάνει και την ανάλογη προετοιμασία. Είναι ένα παιχνίδι που οφείλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να δείξουμε ότι είμαστε ένα δεμένο σύνολο».

Από το στρατόπεδο του Μαρκόπουλου, η ακραία Δάφνη Βαρουδάκη αναφερόμενη στο παιχνίδι σχολίασε: «Μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων, η τελευταία νίκη μας ανέβασε ψυχολογικά. Με το Ρέθυμνο είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να "χτυπήσουμε" ακόμα κι αν ξέρουμε ότι η έδρα είναι δύσκολη. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα γι' αυτό και αύριο ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε όλες το 100% των δυνατοτήτων μας».

18.30 ΑΟ Παναθηναϊκός - ΓΣ Ηλιούπολης (Καπάνταης-Ζώης, Τριανταφύλλου)

Στο κλειστό του Πανελληνίου, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις νίκες –μετά από τις ήττες με Ολυμπιακό και Α.Ο Θήρας- και υποδέχεται τη μαχητική Ηλιούπολη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης, σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου ανέφερε: «Η Ηλιούπολη είναι μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη των αγώνων μας, είναι η δική μας απόδοση, ανεξαρτήτως αντιπάλων. Είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες εμφανίσεις μας είναι πολύ κάτω από τα στάνταρ και τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Πια όμως αποτελούν παρελθόν και κοιτάμε μπροστά, ώστε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκες, σε συνδυασμό με καλές εμφανίσεις».

Με τη σειρά της, η ακραία της Ηλιούπολης, Σεβαστή Μπανίκα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολος ιδιαιτέρα μέσα στην έδρα του. Ο Pαναθηναϊκός είναι λογικό να φαντάζει ως το φαβορί. Για εμάς όμως είναι μια ευκαιρία να αγωνιστούμε με θέληση και να δείξουμε ότι η ομάδα δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση του βαθμολογικού πίνακα» και πρόσθεσε για την πορεία της ομάδας: «Είμαι αισιόδοξη ότι και μετά τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας της παραμονής αλλά και ένα καλύτερο πλασάρισμα από πέρυσι. Συνεχίζουμε την ομαδική δουλειά, με τον ίδιο ζήλο και εργατικότητα».

19.00 ΑΣ Άρης - Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. (Τσιούλα-Δανιηλίδου, Τσοπάνογλου)

Στο κλειστό της Πυλαίας, ο Άρης θέλει να διατηρήσει το «κάστρο» του απόρθητο υποδεχόμενος το Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης δήλωσε σχετικά με το ματς: «Έχουμε προετοιμαστεί και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι χωρίς να επηρεαστούμε ή να αποδιοργανωθούμε από κάποιες πιθανές απουσίες του αντιπάλου. Από εμάς θα απουσιάσει η Καψαμπέλη και από εκεί και πέρα περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή και η επόμενη αγωνιστική προκειμένου να ανασυνταχτούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας».

Από την άλλη, ο τεχνικός του Φιλαθλητικού, Λάμπρος Πράπας αναφερόμενος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης είπε: «Έχουμε κάποια εσωτερικά θέματα για τα οποία θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Σύλλογο. Παρόλα αυτά θέλουμε να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

18.00 ΑΠΣ Αίας - ΑΟΦ Πορφύρας (Ισκάς-Δημητρίου, Κωνσταντινίδης)

Ο Αίας Ευόσμου αναμετράται με τον Πορφύρα με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν το «κυνήγι» βαθμών.

Ο προπονητής του Αίαντα, Ηλίας Ζωλαστασιάδης επεσήμανε: «Θέλουμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς για να κάνουμε... καλές γιορτές. Βαθμοί οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες παραμονής της κατηγορίας. Θέλουμε να δείξουμε και πάλι το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο».

Από την άλλη μεριά του Πορφύρα τα προβλήματα υπάρχουν με την Γκολφινοπούλου να μένει εκτός, τη συμμετοχή της Χρήστου να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή και την Γκούρα να παίζει κανονικά. Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Πανδής ανέφερε: «Παίζουμε με μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό και καλό βολεϊ παίζει και αποτελέσματα παίρνει. Παρόλα αυτά ο στόχος για εμάς δεν αλλάζει, θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι».

Η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή (20/12) με τις εξής αναμετρήσεις:

ΔΑΚ, Νάξου, ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Θήρας (17.00, ΕΡΤ2)
Σχολ. Ν.Φιλ., ΑΕΚ Αθηνών - Ολυμπιακός ΣΦΠ (18.00)

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα