Στην Ελλάδα το 1ο τουρνουά του World League 2016

Gazzetta team
Στην Ελλάδα το 1ο τουρνουά του World League 2016

bet365

Το World League, η ετήσια γιορτή του παγκόσμιου βόλεϊ και την επόμενη χρονιά θα έχει ελληνικό χρώμα.

Πέρσι η Εθνική Ανδρών επέστρεψε μετά από δεκαετή απουσία στην διοργάνωση, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση της στο φάιναλ φορ, με το δεύτερο τουρνουά του ομίλου μας να φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη (19-21 Ιουνίου).

Ωστόσο και το καλοκαίρι του 2016 το World League θα φιλοξενηθεί και πάλι στη χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε η FIVB η Ελλάδα θα αναλάβει την διεξαγωγή του ένα από τα τρία τουρνουά του 3ου γκρουπ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 17-19 Ιουνίου και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει Καζαχστάν, Κινεζική Ταϊπέι και Πουέρτο Ρίκο, ενώ η πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016.

Το δεύτερο τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική θα διεξαχθεί στο Καζαχστάν και πέρα από τους οικοδεσπότες θα αντιμετωπίζει την Ισπανία και την Κινεζική Ταϊπέι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου γκρουπ (με έντονα γράμματα οι διοργανωτές των τουρνουά)

1η εβδομάδα (17-19 Ιουνίου)
Ελλάδα, Καζαχστάν, Κινεζική Ταϊπέι, Πουέρτο Ρίκο
Σλοβενία, Τυνησία, Βενεζουέλα, Κατάρ
Μεξικό, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Γερμανία

2η εβδομάδα (24-26 Ιουνίου)
Κατάρ, Σλοβενία, Πουέρτο Ρίκο, Γερμανία
Τυνησία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο
Καζαχστάν, Ελλάδα, Ισπανία, Κινεζική Ταϊπέι

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος στο World League θα συμμετάσχουν συνολικά 36 ομάδες, ενώ οι 12 ομάδες του 3ου γκρουπ (στο οποίο μετέχει κι η Ελλάδα) θα αγωνιστούν σε δύο τριήμερα τουρνουά με διαφορετικές συνθέσεις, αλλά θα υπάρχει μια συνολική βαθμολογία και των 12 ομάδων.

Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας καθώς και οι διοργανωτής (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την FIVB) θα προκριθούν στο φάιναλ φορ που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 2-3 Ιουλίου.

 

Τελευταία Νέα