Στο ντέρμπι «αιωνίων» τα φώτα της 8ης αγωνιστικής

Gazzetta team
Στο ντέρμπι «αιωνίων» τα φώτα της 8ης αγωνιστικής

bet365

Η αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστική της Α1 Γυναικών, με τις δύο ομάδες να παραμένουν αήττητες φέτος και πιο συγκεκριμένα τις ερυθρόλευκες να έχουν το απόλυτο (7 νίκες με 3-0) και τις πράσινες να μετρούν επίσης 7 νίκες (έχοντας όμως την απώλεια ενός βαθμού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ).

Οι δύο ομάδες πέρσι βρέθηκαν αντιμέτωπες τόσο στον τελικό του Κυπέλλου, όσο και στους τελικούς του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το νταμπλ, αλλά η φετινή σεζόν τις βρίσκει αρκετά αλλαγμένες όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό τους, αλλά το ίδιο φιλόδοξες για να κατακτήσουν την κορυφή.

Στην περσινή σεζόν οι πράσινες ήταν αυτές που είχαν πανηγυρίσει την πρώτη νίκη, επικρατώντας με 3-0 των ερυθρόλευκων στο κλειστό του Ρέντη (5η αγωνιστική), οι οποίες όμως ανταπέδωσαν επικρατώντας με το ίδιο σκορ (16η αγωνιστική) στο κλειστό της Κυψέλης.

Το θετικό εν όψει της αυριανής αναμέτρησης είναι ότι κι οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με όλα τους τα αστέρια καθώς οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

«Το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι το οποίος έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία, αλλά επιπλέον είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Ο αντίπαλός μας παρουσιάζει πολύ καλή απόδοση στο φετινό πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει, είναι πολύ σοβαρός. Εμάς στόχος μας είναι η νίκη και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να αποφύγουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας», τόνισε ο Γιώργος Ρούσης στο panathinaikos1908.gr, ενώ ο προπονητής του ΠΑΟ στάθηκε και στον παράγοντα έδρα λέγοντας:
«Είναι πολύ σημαντικό ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά για να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και να αποφύγουμε τα λάθη στο παιχνίδι μας, παίζοντας παράλληλα σωστό και ωραίο βόλεϊ».

Στον Ολυμπιακό ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό θα έχει όλες τις αθλήτριες στην διάθεση του κι όπως τόνισε μιλώντας στο osfp.gr: «Μετά από πολύ καιρό δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα καθώς όλες οι αθλήτριες προπονήθηκαν κανονικά. Είμαι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, ότι θα παίξουμε καλά και φυσικά ελπίζω ότι θα κερδίσουμε. Έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα».
Ο Σέρβος τεχνικός που θα ζήσει για πρώτη φορά ένα ντέρμπι αιωνίων στο ελληνικό πρωτάθλημα κατέληξε συμπληρώνοντας: «Ξέρουμε ότι το ματς αυτό είναι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έχουμε μιλήσει πολύ με τις παίκτριες που το γνωρίζουν ούτως ή άλλως και έχουν κίνητρο να παίξουν το καλύτερό τους παιχνίδι και να κερδίσουν».

Το μεγάλο ντέρμπι της Α1 Γυναικών θα μεταδοθεί από το Novasports 3.

Η αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής (17:00) είναι ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη της πρώτης τετράδας καθώς η 6η στη βαθμολογία ΑΕΚ (13 β.) υποδέχεται τον 3ο Άρη (15 β.).

Στην Ένωση ο Μανώλης Ρουμελιώτης εξακολουθεί να μην υπολογίζει την Άννα Καβαθά που παραμένει εκτός ομάδας, ωστόσο όπως τόνισε ο έμπειρος τεχνικός: «Έχουμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Ο Άρης έχει δείξει ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει ανεβασμένη ψυχολογία ωστόσο κι εμείς θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι την αγωνιστική μας βελτίωση».

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε για την Αθήνα η αποστολή του Άρη με τον Δημήτρη Σολκίδη να κάνει λόγο για «μία ακόμη αγωνιστική πρόκληση για την ομάδα. Είναι ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων κοντά σε βαθμολογία, ένα ντέρμπι σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια ομάδα που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί και ξέρει να διαχειρίζεται τα μεγάλα παιχνίδια. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα ακόμη σπουδαίο ματς, που αφορά την μάχη της παραμονής με τον Αίαντα Ευόσμου να αντιμετωπίζει το Μαρκόπουλο.
«Είναι ένα ματς φωτιά και για τους δύο», παραδέχθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ηλίας Ζωλασταθιάδης συμπληρώνοντας με νόημα: «Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, έτσι ώστε να βλέπουμε το μέλλον μας στη μεγάλη κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και θα καταφέρουμε».

Χωρίς προβλήματα οι γηπεδούχοι, χωρίς προβλήματα και οι φιλοξενούμενοι με τον Βέσκο Ιβάνοβιτς να επισημαίνει: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι αντίπαλοι μας έχουν αποκτήσει πλέον ψυχολογία και παίζουν καλά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι καθώς είμαστε ένα γκρουπ ομάδων που έχουμε τον ίδιο στόχο, θα υπάρχει αρκετό άγχος και πίεση κι ελπίζω ότι η δική μου ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα πάρει τη νίκη»


Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της ημέρας (19.00) ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Φιλαθλητικό με την ομάδα της Νάξου να έχει τον πρώτο λόγο για την επιστροφή στις νίκες.

«Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, μετά από δύο παιχνίδια στα οποία είχαμε βαθμολογικές απώλειες και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά θα έχουμε από την αρχή καλό ρυθμό και θα φτάσουμε στη νίκη», είπε ο Ζόραν Κόβαζιτς ενώ ο Λάμπρος Πράππας σημείωσε από την πλευρά του: «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά θέλω να το δω και μέσα στο γήπεδο από τα κορίτσια προκειμένου να πάρουμε αυτό που μας αξίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Πανναξιακός»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Σάββατο 5/12

Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας, 17.00, ΑΕΚ - ΑΣ Άρης
Πανελληνίου, 18.00, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Novasports 3)
Ευόσμου, 18.00, ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Μαρκοπούλου
ΔΑΚ Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
Κυριακή 6/12
Ρεθύμνου,15.00, ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΟ Θήρας (ΕΡΤ 2)
Π. Σαλπέας, 19.00, ΑΟΦ Πορφύρας - ΓΣ Ηλιούπολης

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 21 (21-0)
2. Παναθηναϊκός 20 (21-3)
3. Άρης 15 (18-11)
4. Πανναξιακός 15 (18-9)
5. ΑΟ Θήρας 15 (16-7)
6. ΑΕΚ 13 (18-14)
7. ΟΠΕΡ 7 (9-16)
8. Ηλιούπολη 6 (9-18)
9. Μαρκόπουλο 5 (10-20)
10. Φιλαθλητικός 5 (8-18)
11. Αίας Ευόσμου 3 (4-18)
12. Πορφύρας 1 (3-21)

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα