Στόχος επετεύχθη και τώρα η προσοχή στο Ισραήλ

Gazzetta team
Στόχος επετεύχθη και τώρα η προσοχή στο Ισραήλ

bet365

Με το… βλέμμα στα υπόλοιπα ματς της 4ης αγωνιστικής του European League Γυναικών, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σοβαρότητα που επέδειξαν οι αθλήτριές του.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης», σημείωσε: «Γνωρίζαμε ότι η Γεωργία ήταν μια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε υγιές το εγχείρημα αυτό και ανώδυνα. Τα κορίτσια ήταν σοβαρά, μπήκαν μέσα με το μυαλό αποκλειστικά στο παιχνίδι και έτσι τα κατάφεραν. Πολύ εύκολα μπορεί να έρθει άσχημο αποτέλεσμα αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος, όμως όλες οι αθλήτριες έδειξαν σοβαρότητα και τα κατάφεραν. Όταν πραγματοποιηθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την 4άδα του European League». Και πρόσθεσε: «Είναι άδικο για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, να πούμε αν έχουμε καταφέρει κάτι παραπάνω φέτος. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι νίκες σε τέτοιες διοργανώσεις βοηθάνε πολύ την ομάδα, αλλά και από τις ήττες μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και να κερδίσεις κάτι. Αυτήν την στιγμή όλες τις ομάδες τις έχουμε κερδίσει, εκτός από το Ισραήλ που πάμε την ερχόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε ακόμη ψηλότερα στην διοργάνωση».

Από την πλευρά της η προπονήτρια της ομάδας της Γεωργίας, Χατούνα Γκιοργκάντζε σχολίασε: «Χωρίς πολλά σχόλια η εθνική ομάδα της Ελλάδας ήταν πιο δυνατή ομάδα από εμάς, αλλά σε σύγκριση με χθες η δική μας ομάδα έκανε καλύτερη εμφάνιση τουλάχιστον στα πρώτα δύο σετ. Η συμμετοχή στο European League είναι κέρδος για εμάς, καθώς η ομάδα μας είναι νεανική και χρειαζόμαστε εμπειρίες». Ενώ για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα περάσουν στα ημιτελικά τόνισε με νόημα: «Σίγουρα η Ελλάδα»!

«Παίζουμε για όλους τους Έλληνες»

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Ελένη Κιόση που επέστρεψε στο βασικό σχήμα και σήμερα ήταν η τρίτη σκόρερ του αγώνα με την Γεωργία με 10 πόντους, σημείωσε: «Εμάς ο στόχος μας είναι να πάμε στο Ισραήλ και να φέρουμε όσα περισσότερα θετικά αποτελέσματα μπορούμε. Βρισκόμαστε στην πηγή και τώρα θέλουμε να πιούμε και νερό. Δεν μου αρέσει να προτρέχω, τώρα εμείς προσανατολιζόμαστε στα ματς με το Ισραήλ». Και πρόσθεσε: «Εμείς παίζουμε για όλους τους Έλληνες και όλοι στην Εθνική ομάδα –και τα κορίτσια που είναι τραυματίες όχι μόνο αυτές που παίζουν- δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, και είναι μεγάλη μας χαρά που αντιπροσωπεύουμε την Ελλάδα»!

Ενώ η αρχηγός της Γεωργίας, Άνα Τβαούρι, τόνισε: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς. Έχουμε τρεις αθλήτριες 17 ετών και αυτά τα ματς μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Ευχόμαστε τα καλύτερα στην Ελλάδα, που έχει πολλές δυνατότητες για τα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Η διεθνής ακραία, Εύα Χαντάβα, που μαζί με την Ευαγγελία Μερτέκη και την Ανθή Βασιλαντωνάκη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ της διοργάνωσης, ανέφερε: «Βασικά αποδείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και αυτό το πρόσωπο θέλουμε να δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικά όλα τα ματς, όπως αυτά με το Ισραήλ που ακολουθούν και είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Άσχετα με την 4άδα, στόχος πάντα για την Εθνική ομάδα είναι η νίκη και αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ. Η Ελλάδα θέλουμε πάντα να κερδίζει»!

Τέλος η πασαδόρος της «γαλανόλευκης», Όλγα Βεργίδου υπογράμμισε: «Ξέραμε ότι η Γεωργία είναι χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα, όμως ήμασταν σοβαρές και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο χωρίς απώλειες. Στο Ισραήλ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Στόχος μας φυσικά είναι η είσοδος στην 4άδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα