Όλη η Μεγαλόπολη στο… πόδι για το 2Χ2

Gazzetta team
Όλη η Μεγαλόπολη στο… πόδι για το 2Χ2

bet365

Με έκδηλη την αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών κόντρα στην Γεωργία.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Ιωάννης Στουραΐτης υπογράμμισε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Μεγαλόπολη και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην επίτευξη αυτής της διοργάνωσης του European League. Η ΕΟΠΕ σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, συνεχίζει την προσπάθειά της, με την βοήθεια των τοπικών φορέων, να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της, που ήταν προγραμματισμένες αυτό το καλοκαίρι». Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Μεγαλόπολης είχε φιλοξενήσει πέρσι τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων για προετοιμασία, όμως φέτος εκτός από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, για πρώτη φορά ανέλαβε και την διεξαγωγή των αγώνων με την Γεωργία. Θα ήθελα εκ μέρους της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Βασίλειο Σιδέρη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο αθλητισμού, κ. Αθανάσιο Δάρρα, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοπονήσου, κ. Ιωάννη Χλιό και τον τομεάρχη Επικοινωνίας της ΔΕΗ, κ. Ιωάννη Αλεξόπουλο, καθώς με την συμβολή τους κατέστησαν δυνατή τη διεξαγωγή των αγώνων στο κλειστό της Μεγαλόπολης. Θέλουμε αυτή η προσπάθεια και η συνεργασία να έχει συνέχεια. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πιστεύω ότι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση θα είμαστε χέρι χέρι και σε άλλες διοργανώσεις στο μέλλον. Όλες μας οι ελπίδες είναι στην Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών, που το προσεχές διήμερο θα αντιμετωπίσει την Γεωργία, διεκδικώντας την συμμετοχή της στο Final 4 της διοργάνωσης. Είναι οι τελευταίοι δύο εντός έδρας αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα και ευχόμαστε να στεφθούν από επιτυχία».

Εν συνεχεία κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το κλειστό της Μεγαλόπολης για τα ματς της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών κόντρα στην Γεωργία, απεύθυναν οι τοπικοί φορείς. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος σημείωσε: «Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, οικονομικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά, είναι χρέος όλων μας, από την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς ως τους ιδιώτες, να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες στο χώρο του αθλητισμού. Γιατί ο αθλητισμός στην χώρα μας από παράδοση πολλών δεκαετιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της πνευματικής δραστηριότητας. Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Περιφέρεια νιώθουν το χρέος και την υποχρέωση να στηρίξουν τις σοβαρές προσπάθειες της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Το βόλεϊ είναι από τα λαοφιλέστερα αθλήματα σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Εδώ και έναν μήνα φιλοξενούμε την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, που προετοιμάζεται και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ιωάννη Αλεξόπουλο για την στήριξη της ΔΕΗ, τον κ. Σιδέρη και όλους όσους στηρίζουν αυτήν την διοργάνωσης. Ο Δήμος θα είναι έτοιμος να στηρίξει και άλλες προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων στο μέλλον. Εύχομαι οι αγώνες να στεφθούν από αγωνιστική επιτυχία. Η οργανωτική επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, ο κόσμος θα αγκαλιάσει τους αγώνες της Εθνικής ομάδας γυναικών και θα γεμίσει το γήπεδο την Παρασκευή και το Σάββατο. Καλή επιτυχία στον προπονητή και τις αθλήτριες».

megalopoli-cev-2

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημόσιας Υγείας, κ. Βασίλειος Σιδέρης, με την σειρά του ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα κάτι που έχει αποδείξει με τη διεξαγωγή και άλλων σημαντικών διοργανώσεων, σε όλα τα αθλήματα. Άπαντες στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, έχουν σκοπό όχι μόνο την διοργάνωση τέτοιων αθλητικών αγώνων, αλλά και τη δημιουργία υποδομών. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες, όμως παρά τα προβλήματα που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να αναλάβουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και χαιρόμαστε που η ΕΟΠΕ διάλεξε να έρθει σε μια επαρχιακή πόλη, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Καλή διαμονή στην Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών και στην Γεωργία και καλή επιτυχία».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού, κ. Αθανάσιος Δάρρας, υποστήριξε: «Εγώ θα ήθελα να σταθώ στην στήριξη της ΕΟΠΕ, προς το Δήμο μας και να την ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας. Είναι πολύ σημαντικό που φέρνει η Ομοσπονδία τέτοιους σημαντικούς αγώνες στο κλειστό γήπεδο της Μεγαλόπολης, γιατί εκτός από το γεγονός πως θα γεμίσουμε κόσμο τα γήπεδά μας, είναι σημαντικό να μπούμε στη διαδικασία να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, σε Ευρωπαϊκά πρότυπα». Και πρόσθεσε: «Θέλω να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι η είσοδος είναι δωρεάν για τους δύο αγώνες. Έτσι τους περιμένουμε όλους για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί δύο νίκες της Εθνικής μας ομάδας».


Ενώ τον λόγο πήραν επίσης ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοπονήσου, κ. Ιωάννης Χλιός και ο τομεάρχης Επικοινωνίας της ΔΕΗ, κ. Ιωάννης Αλεξόπουλος, που καλωσόρισαν τις ομάδες στην Μεγαλόπολη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο αύριο και μεθαύριο.


Καλμαζίδης: «Κέρδος μας έστω και ένα παιδί να ασχοληθεί με το βόλεϊ»

megalopoli-cev-3

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, κ. Ιωάννης Καλμαζίδης υποστήριξε από την πλευρά του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς που έχουν βοηθήσει στην υλοποίηση της ομαλής προετοιμασίας της ομάδας μας. Πριν έρθουμε εδώ δεν ξέραμε πολλά πράγματα για την Μεγαλόπολη, όμως νιώθω ότι κάναμε φιλίες, που θα κρατήσουμε. Φεύγοντας από εδώ πιστεύω πως τα νέα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα έρθουν στο άθλημά μας, και οι τοπικοί παράγοντες του αθλητισμού θα έχουν κερδίσει αυτό αυτό. Εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό στα δύο παιχνίδια με την Γεωργία. Θα δώσουμε ότι μπορούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ελπίζω να είναι θετικό το αποτέλεσμα, για να δώσει χαρά σε όλο τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες. Ευχαριστούμε πολύ την τοπική κοινωνία και ειλικρινά μας έχουν σκλαβώσει όλοι με την συμπεριφορά τους».

megalopoli-cev-4

«Κλείνοντας» η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Ελένη Κιόση πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια, τον Δήμο και τη ΔΕΗ, για την στήριξή τους και όλο τον κόσμο για την φιλοξενία. Ο κόσμος ήδη μας έχει αγκαλιάσει, μικρά παιδιά ήρθαν στις προπονήσεις. Για εμάς κέρδος θα είναι να έρθει έστω και ένα παιδί στο άθλημά μας μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να παρουσιάσουμε όμορφο θέαμα στο γήπεδο. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας». Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον μεγάλο χορηγό της Εθνικής ομάδας, την εταιρεία stoiximan.gr.

 

Τελευταία Νέα