Θέλει τους Μπρατόεφ για να γίνει ανίκητος ο ΠΑΟΚ (vids&pics)

Θέλει τους Μπρατόεφ για να γίνει ανίκητος ο ΠΑΟΚ (vids&pics)

Φώτης Καρακούσης
Θέλει τους Μπρατόεφ για να γίνει ανίκητος ο ΠΑΟΚ (vids&pics)

bet365

Ένα ακόμα κόλπο γκρόσο θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να κλείνουν τον Ζελιάσκοφ προπονητή και να επιθυμούν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα παίρνοντας του αδερφούς Μπρατόεφ!

Η γνωστή παροιμία λέει πως “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” και στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως μετά το πρώτο νταμπλ που έφαγαν-πήραν στην ιστορία τους, η όρεξη έχει μεγαλώσει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Όρεξη για παραμονή στην κορυφή, αλλά και αξιοπρεπέστατη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις έως τώρα κινήσεις, μιας και ήδη οι πρώτες... βόμβες έχουν πέσει με την απόκτηση του Κουβανού αρχηγού της Εθνικής της σάλσα Ρολάντο Σεπέδα και φυσικά με την παραμονή του Χαβιέ Χιμένες, ενώ έμεινε και ο Γιάννης Παντακίδης.

Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν πρόκειται να μείνουν εδώ. Και δεν μένουν κλείνοντας αρχικά την θέση του προπονητή, με τον Νίκι Ζελιάσκοφ να είναι ο εκλεκτός της διοίκησης από την στιγμή που δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τον Γιάννη Καλμαζίδη, τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στο να βρεθούν οι «ασπρόμαυροι» στην κορυφή.

Ο Βούλγαρος πρώην μεγάλος κεντρικός είναι αυτή την στιγμή προπονητής της Εθνικής που αγωνίζεται στο Μπακού και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (υπάρχει και άλλη που παίζει στο Γουόρλντ Λιγκ). Έχει ήδη συμφωνήσει με τους «ασπρόμαυρους», προκειμένου να επιστρέψει ως προπονητής, μιας και για μία χρονιά είχε αγωνιστεί ως παίκτης.

Ωστόσο ο Νίκι δεν θέλει να έρθει μόνος του, αλλά να φέρει μαζί του δύο ακόμα παίκτες σπουδαίας κλάσης που θα κάνουν τον ΠΑΟΚ ανίκητο. Έχοντας φυσικά συμφωνήσει στο να έρθουν οι Σεπέδα και Χιμένες, θέλει και δύο αθλητές που τους γνωρίζει πάρα πολύ.

Οι εκλεκτοί του Ζελιάσκοφ είναι οι αδερφοί Μπρατόεφ, οι Γκιόργκι και Βαλεντίν, δύο βασικά στελέχη της Εθνικής Βουλγαρίας που όχι μόνο είναι σε θέση να κάνουν ανίκητο στην Ελλάδα τον ΠΑΟΚ, αλλά να τον βοηθήσουν σημαντικά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μπρατόεφ έχουν γεννηθεί στις 21 Οκτωβρίου του 1987 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει βασικά γρανάζια της Εθνικής καταφέρνοντας σπουδαία πράγματα.

Ο ακραίος συμπαίκτης του Πετρέα

Όσον αφορά τον καθένα ξεχωριστά, αρχίζουμε την αναφορά μας με τον Βαλεντίν. Ο ακραίος της Εθνικής που τώρα αγωνίζεται στο Μπακού, έχει ύψος 2 μέτρα και 3 εκατοστά και βάρος 92 κιλά. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε ως συμπαίκτης του Γιώργου Πετρέα στην Αζαξιό και το Γαλλικό πρωτάθλημα. Πριν από την Γαλλία, έχει παίξει σε Σλάβια Σόφιας (ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του), σε Λέφσκι, σε Παλαβόλο Μάσα, Τρεντίνο, Βίμπο Βαλέντια, Άργκος Σόρα, Αλ Ραγιάν και Φριντρισχάφεν. Κάνει επίθεση από τα 3.47 και μπλοκ στα 3.37 και σίγουρα μια πιθανή απόκτησή του θα βοηθήσει σημαντικά τον «δικέφαλο» τόσο αγωνιστικά, όσο και όσον αφορά το προφίλ γιατί θα φέρει έναν ακόμα σπουδαίο παίκτη στην Ελλάδα.

Ο ιθύνων νους που δεν φεύγει από την χώρα του

Ο δεύτερος μεγάλος βολεϊμπολίστας της οικογένειας είναι ο Γκιόργκι Μπρατόεφ, ο ύψους 2 μέτρων και 2 εκατοστών πασαδόρος που επίσης αυτή την εποχή βρίσκεται μαζί με τον αδερφό του και τον Νίκι Ζελιάσκοφ στο Μπακού για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ο Γκιόργκι θεωρείται και είναι ένας από τους πλέον ανερχόμενους πασαδόρους στο κόσμο, έχοντας και λόγω ύψους έφεση στο μπλοκ, ενώ διαθέτει και πολύ καλό σερβίς. Σε αντίθεση με τον αδερφό του δεν αγωνίστηκε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, προτιμώντας την πατρίδα του. Ξεκίνησε και αυτός στην Σλάβια, πήγε μετά στην Λέφκσι και κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι με τον αδερφό του με τον οποίο ξανά έπαιξαν μαζί σε Αλ Ραγιάν. Και μια πιθανή απόκτηση του Γκιόργκι Μπρατόεφ θα προκαλέσει αίσθηση, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθοδική πτώση.

Αν αποκτηθούν, μένουν εκτός ομάδας οι Κουρνέτας, Σαφράνοβιτς και Ρανγκέλ

Αν τελικά αποκτηθούν οι αδερφοί Μπρατόεφ, θα πάει να πει πως αρχικά όντως στο πάγκο θα είναι ο Ζελιάσκοφ, ενώ αναφορικά με το υλικό, πως σίγουρα δεν θα είναι τρεις παίκτες που βοήθησαν σημαντικά τη νέα χρονιά. Ο λόγος για τον πασαδόρο Βασίλη Κουρνέτα, τον κεντρικό Ρανγκέλ (δεν χωράει λόγω αριθμού ξένων) και φυσικά τον Σαφράνοβιτς, ενώ ήδη είναι εκτός και ο Ερνάντο Γκόμεζ. Ένας ΠΑΟΚ δηλαδή αλλαγμένος κατά τα 5/7 (αν μείνει ο Γκαράς), αλλά με στόχους να μείνει στην κορυφή και να έχει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχους που αν υλοποιηθούν οι κινήσεις και ειδικά αυτές με τους Βούλγαρους αδερφούς, μπορούν να πραγματοποιηθούν.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα