Μονόδρος η νίκη για Ολυμπιακό

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μονόδρος η νίκη για Ολυμπιακό

bet365

Το ματς της ΜΕΝΤ με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που θα γίνει στην έδρα της πρώτης, στην Τούμπα, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague.

Χωρίς περιθώρια για απώλειες ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη ΜΕΝΤ. Οι Πειραιώτες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή. Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί μιας και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Στον αντίποδα, η ΜΕΝΤ που ισοβαθμεί με τον Άρη στην 9η θέση της βαθμολογίας στην Volleyleague ΟΠΑΠ επιθυμεί καλή εμφάνιση ώστε να επιδιώξει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην προσπάθεια για την παραμονή.


Με Χρυσάφη λίμπερο

Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι απουσίες των «καθαρόαιμων» λίμπερο Γιώργου Κνάπεκ, Αλέξανδρου Αντωνιάδη που είναι τραυματίας. Όπως και στον αγώνα με την Ορεστιάδα λίμπερο θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Χρυσάφης. Η ΜΕΝΤ αναζητά την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα, την πρώτη εντός του 2015 και την πρώτη από 28 Δεκεμβρίου 2014 όταν νίκησε την Ορεστιάδα.

«Κανείς δεν πέρασε άνετα»
Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Γιάννης Τσαϊρέλης είπε: «Παίζουμε με ένα από τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται μέσα από μια δύσκολη εβομάδα όπου έδωσε 10 σετ μπορεί να λέει πολλά και τίποτα. Ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν υποθέσουμε πως είναι κουρασμένος έχει εμπειρία σαν ομάδα με βάθος πάγκου και επιλογών. Θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση μας και να κερδίσουμε κάτι που θα μας βοηθήσει για την παραμονή μας. Δεν υπάρχει κάποιοια ομάδα που να πέρασε άνετα από την έδρα μας με εξαίρεση τον Άρη. Πάμε για να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό. Ο Χρυφάφης έπαιξε λίμπερο και με την Ορεστιάδα και πήγε καλά. Παλεύουμε με ότι δυνάμεις έχουμε για την παραμονή».

«Σαφές προβάδισμα»
Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύσκολη εβδομάδα που έδωσαν 10 σετ στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ορεστιάδα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος με άλλη μια μετακίνηση και ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Έχουμε όμως σαφές προβάδισμα και στόχος μας είναι η νίκη με καλή εμφάνιση. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε την κούραση και να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα μας».
Στον αγώνα του Α΄γύρου ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 (25-18, 25-13, 25-13).

Ορεστιάδα vs Άρης

Ντέρμπι βγαλμένο από τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού βόλεϊ όταν η Ορεστιάδα και ο Άρης μάχονταν για τον τίτλο του πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο στην ακριτική πόλη. (17η αγωνιστική, 21/2, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Στεργιόπουλος).
Η Ορεστιάδα με 21 βαθμούς σε 16 αγώνες βρίσκεται στην 8η θέση και έχει δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας από τον Άρη και τη ΜΕΝΤ που ακολουθούν στην 9η θέση αλλά είναι στο πεδίο των πλέι άουτ.

Η Ορεστιάδα στον Α΄γύρο στη Μίκρα νίκησε τον Άρη 3-1 σετ, ενώ προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο. Μπορεί να μην πήρε την πρόκριση για το φάιναλ-4 αλλά το γεγονός ότι οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ δημιούργησε αίσθηση... νίκης. Στόχος είναι η νίκη ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά η παραμονή και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 8αδα. Στοχεύει στην 8η νίκη της στο πρωτάθλημα. Σε 8 εντός έδρας αγώνες η Ορεστιάδα έχει 6 νίκες κι έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

«Μη μπούμε σε περιπέτειες»

Ο Κώστας Δεληκώστας δεν αντιμετωπίζει κάποιο μεγάλο πρόβλημα και δήλωσε: «Προερχόμαστε από τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που για μας ήταν μία γιορτή. Εχουμε έξι αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 8αδα. Ο Άρης ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη μπούμε σε περιπέτειες».

Η αποστολή του Άρη αναμένεται να φτάσει στην Ορεστιάδα γύρω στις 20.30 την Παρασκευή. Δεν ακολούθησε ο νεαρός κεντρικός Χρήστος Μέλκας. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Άρης ισοβαθμεί με τη ΜΕΝΤ στην 9η θέση με 13 βαθμούς. Έχει 4 νίκες στο πρωτάθλημα και μόνο μία από αυτές ήταν εκτός έδρας (επί της ΜΕΝΤ 3-0).

«Με νίκη θα είναι ανοικτή η 8αδα»

Ο Γιάννης Μέλκας δήλωσε για τον αγώνα: «Πάμε σε μία παραδοσιακή και δύσκολη έδρα. Η Ορεστιάδα έχει έμπειρη ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Η νίκη που κάναμε επί της ΜΕΝΤ μας έχει φτιάξει την ψυχολογία και μας έκανε να ξεπεράσουμε με το μυαλό μας τις δυσκολίες. Εχουμε το πλάνο μας και τη σκέψη μας για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν νικήσουμε θα μείνει ανοικτή η υπόθεση της 8αδας, διαφορετικά θα πάμε οριστικά στα πλέι άουτ»
.

Προβάδισμα 8-2 η Ορεστιάδα

Από το 1998 οπότε καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές και η τελευταία ήταν πριν από 7 χρόνια. Η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 13-7. Με γηπεδούχο την Ορεστιάδα έχουν γίνει 10 αγώνες και η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 8-2.

Στόχος να παραμείνει αήττητη η Κηφισιά

Το τηλεοπτικό (17η αγωνιστική, 21/2, 20.00, Novasports-1) ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο.Κηφισιάς και του Παμβοχαϊκού που θα γίνει στο Ζηρίνειο είναι από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ (17η αγωνιστική, 21/2, 20.00, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργουλέας, Νοvasports-1).

Ο Α.Ο.Κηφισιάς μοιράζεται την 3η θέση με τον Εθνικό έχοντας 31 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Φοίνικα και +4 από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη προέρχεται από την ήττα στη Λαμία αλλά από τη νίκη επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή η Kηφισιά είναι η μοναδική ομάδα της Volleyleague που είναι αήττητη στην έδρα της. Στόχος είναι η 11η νίκη στο πρωτάθλημα και η 9η συνεχόμενη σε αγώνες στο Ζηρίνειο.

«Στην καρδιά δύσκολης περιόδου»


Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αρσενιάδης είναι από την επιβάρυνση και την κούραση των παικτών του: «Είμαστε στην καρδιά μιας δύσκολης περιόδου και προσπαθούμε να διαχειρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις καταστάσεις. Υπάρχει κούραση και από τους συνεχόμενους αγώνες δεν γίνεται αποθεραπεία όπως θα θέλαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε αήττητοι στην έδρα μας και να μετά την ήττα στη Λαμία να γυρίσουμε στις νίκες. Μπήκαμε στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Θα είναι ιδανικό να μπούμε στην 4αδα και στο πρωτάθλημα».

Ο Παμβοχαϊκός με 22 βαθμούς σε 16 αγώνες προετοιμάζεται βρίσκεται στην 7η θέση. Υπό προϋποθέσεις και πολλές ανατροπές έχει μαθηματικές ελπίδες και για την 4αδα εφόσον δεν έχει άλλες βαθμολογικές απώλειες.

«Δεν κοιτάμε τη βαθμολογία»

Ο Γερμανός προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και λίγο πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση είπε: «Εχουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με την Κηφιαιά. Είναι σημαντικό που το ματς είναι τηλεοπτικό. Αυτό είναι κίνητρο για τους παίκτες μου. Στη νίκη που κάναμε επί της Ορεστιάδας δείξαμε σε καλή κατάσταση. Εχουμε μόνον τον στόχο, αυτόν του πρωταθλήματος και θέλουμε όλοι να τα κάνουμε τη καλύτερη πορεία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν σκεφτόμαστε τον βαθμολογικό πίνακα. Δεν λέμε ποια θέση θα μπορούσαμε να πάρουμε. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα, δουλεύουμε και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό».
Προβάδισμα Παμβοχαϊκού
Σε επτά αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες με 5-2. Σε 2 αγώνες στο Ζηρίνειο ο ΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 2-1.

Με προβλήματα η ΑΕΚ στη Σύρο

Στη Σύρο ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ που κατεβαίνει με προβλήματα αλλά με νέο προπονητή το Αντώνη Παπαδόπουλο (17η αγωνιστική, 21/2, 19.00, Διαιτητές: Μουλά Λ., Ονόπας).

Ο Φοίνικας Σύρου με 30 βαθμούς σε 16 αγώνες βρίσκεται στα... όρια της πρώτης 4αδας και θέλει οποσδήποτε το τρίποντο για να προσπεράσει την Κηφισιά ή τον Εθνικό ή ακόμα και τους δύο. Οι συριανοί θέλουν να πετύχουν την 10η νίκη του στο πρωτάθλημα και την 7η εντός έδρας σε 9 αγώνες στο νησί.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Η ομάδα προέρχεται από τη δύσκολη επικράτηση επί της Λαμίας με 3-2 στο κύπελλο αλλά με την ικανοποίηση της πρόκρισης στο φάιναλ-4.

Χωρίς Ωρολογά

Με πολλές απουσίες και μεγάλα προβλήματα ταξιδεύει η ΑΕΚ στη Σύρο. Ο ακραίος της «Ενωσης» Δημήτρης Ωρολογάς αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού. Είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η μαγνητική που έκανε έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση 2ου βαθμού στον τένοντα του πέλματος.
Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς σε 16 αγώνες και ισόβαθμη με τον Γ.Σ.Λαμία. Η ΑΕΚ 3 νίκες και μόνο μία νίκη εκτός έδρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Άρη με 3-0. Από εκείνη την 12αδα της «Ενωσης» έχουν μείνει μόνο 5 παίκτες.
«Με αξιοπρέπεια»
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε μετά την πρώτη προπόνησή του με την ομάδα. «Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την αποστολή που αναλαμβάνω. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα. Χρέος όλων μας είναι να κάνουμε την υπέρβαση και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Είναι σα να ξεκινάμε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να καταθέσουμε ψυχή και σώμα ώστε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1. Θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια για την ιστορία του συλλόγου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δυστυχώς δεν είχα πολύ χρόνο για να προετοιμάσω την ομάδα. Ξέρω τα περισσότερα παιδιά αλλά πρέπει να γνωρίσω κι από μέσα την ομάδα. Υπάρχουν ματς τα οποία πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα άλλα θα κατέβουμε για να χάσουμε. Θα επιδιώξουμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια. Γιατί έτσι μόνο σφυρηλατείται ο χαρακτήρας μιας ομάδας».
Δεν έχει νικήσει στη Σύρο
Πέντε αγώνες πρωταθλήματος έχουν γίνει μεταξύ της ΑΕΚ και του Φοίνικα. Οι «συριανοί» προηγούνται με 4-1 νίκες ενώ η ΑΕΚ νίκησε μία φορά τον Δεκέμβριο του 2009. Η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει στη Σύρο.

VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Γυμναστήριο ΜΕΝΤ 18.00: ΜΕΝΤ - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τσεπκινλής. Παρατηρητής: Λαδάς. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Πεχλίδης. Γραμματεία: Κουμπλή.
Γυμναστήριο Ορεστιάδας 19.00: ΑΟ Ορεστιάδα - Α.Σ.Άρης
Διαιτητές: Θεμελής, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Μουτζούρης. Γραμματεία: Βενετίδης.
Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» Σύρου 19.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ
Διαιτητές: Μουλά Λ., Ονόπας. Παρατηρητής: Ρουσάκης. Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Παναγιωτίδης.
Γυμναστήριο «Ζηρίνειο» 20.00 (Novasports-1): Α.Ο.Κηφισιάς - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργουλέας. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Μαριδάκης, Καλομοίρης. Γραμματεία: Μαυρικίδου.
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
Γυμναστήριο Πανελληνίου 16.00: Παναθηναϊκός ΑΟ - Γ.Σ. Λαμία
Διαιτητές: Μουλά Ε., Βουδούρης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες Διαμάντης, Καντλή, Γραμματεία Παπασηφάκη
Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
Γυμναστήριο «PAOK Sports Arena» 19.00 (Novasports-3): ΠΑΟΚ - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Βανδώρος. Επόπτες: Στεργιόπουλος Χρ., Κουκουμάκας. Γραμματεία: Καρακούλια

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα