Ολυμπιακός και Αρης το ντέρμπι 13ης αγωνιστικής

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ολυμπιακός και Αρης το ντέρμπι 13ης αγωνιστικής

bet365

Τρία δυνατά ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague, με αυτό του Ολυμπιακού-Άρη να ξεχωρίζει.

Δύο εβδομάδες πριν από την αναμέτρηση τους στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» στη Γλυφάδα ο Ολυμπιακός και ο Άρης θα αναμετρηθούν στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (17/1, 18.00).

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα και έχει μοναδικό στόχο τη νίκη. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Υπενθυμίζεται πως μέσα στην εβδομάδα λύθηκε το συμβόλαιο του Παναγιώτη Πελεκούδα. Ο Ολυμπιακός μετά από 12 αγωνιστικές έχει 32 βαθμούς. Στον Α γύρο νίκησε εκτός έδρας τον Άρη με 3-0 σετ.

Ευκαιρίες σε όλους
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις κόντρα στον Άρη. Η ομάδα μας είναι σε ανοδική πορεία. Επίσης θέλουμε να συνδυάσουμε την καλή εμφάνιση με ένα τρίποντο για να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Επίσης αν βοηθήσει και η εξέλιξη του παιχνιδιού, θέλουμε να κάνουμε και ροτέισον για να αγωνιστούν όλοι οι αθλητές μας. Όπως πάντα αντιμετωπίζουμε κάθε ματς με σοβαρότητα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Με Χαριτωνίδη προπονητή
Ο Άρης βρίσκεται στην Αθήνα με 10 παίκτες στην αποστολή του και εκτάκτως θα εκτελέσει χρέη προπονητής ο πασαδόρος Γιάννης Χαριτωνίδης καθώς από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου έκλεισε η συνεργασία με τον Γιώργο Γιάτση και η συνάντηση της διοίκησης με τον βασικό υποψήφιο Γιάννη Μέλκα θα γίνει εντός του σαββατοκύριακου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 10 βαθμούς σε 12 αγώνες και θέλει να βελτιώσει τη θέση της στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Σε 6 αγώνες εκτός έδρας έχει νικήσει τη ΜΕΝΤ.

«Να το ευχαριστηθούμε»
Ο Γιάννης Χαριτωνίδης δήλωσε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον οποίο έχει περάσει κατά το παρελθόν: «Ο αγώνας με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μου αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε και να το ευχαριστηθούμε. Θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος για μία καλή εμφάνιση και από Δευτέρα που θα έρθει και ο νέος προπονητής θα μπούμε σε μία σειρά ενόψει και της αναμέτρησης που έχουμε με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ».

Προβάδισμα Ολυμπιακού 30-3
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 33 φορές από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 30-3.

Το ντέρμπι της Τούμπας

Από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής θα γίνει στην Τούμπα μεταξύ της γηπεδούχου ΜΕΝΤ και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου (17/1, 18.00).

Η ΜΕΝΤ με 12 βαθμούς σε 12 αγώνες βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας. Στοχεύει στην 5η νίκη στο πρωτάθλημα καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση προκειμένου είτε να προλάβει το τρένο της 8αδας και των πλέι οφ, είτε να αυξήσει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι άουτ ώστε να αποφύγει ακόμα και την διεξαγωγή τους.

Ο Πάρις και ο Γραμματικάκης
Αμφίβολος είναι ο Ιταλός Ματέο Πάρις ο οποίος μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 16/1 δεν είχε επιστρέψει από την πατρίδα του. Αντίθετα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Δημήτρης Γραμματικάκης που έβγαλε δελτίο στη ΜΕΝΤ. Ο Γραμματικάκης από το καλοκαίρι ήταν εκτός δράσης και μέχρι και τη σεζόν 2013-14 ήταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

«Δύναμη η έδρα»
Ο λίμπερο της ΜΕΝΤ Γιώργος Κνάπεκ δήλωσε: «Είναι ένας ακόμα δύσκολος αγώνας. Δύναμη μας είναι η έδρα και θέλουμε να την εκμεταλευτούμε. Ξέρουμε πως παίζουμε με πολύ δύσκολη ομάδα».

Κοντά στην 4αδα
Ο Φοίνικας Σύρου βρίσκεται από νωρίς σήμερα στη Θεσσαλονίκη με όλους τους παίκτες του Ράτκο Παβλίσεβιτς να είναι ετοιμοπόλεμοι. Με 21 βαθμούς σε 12 αγώνες ο Φοίνικας μοιράζεται την 5η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό. Στον Α΄γύρο ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-1 σετ. Η ομάδα της Σύρου προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Για την ακρίβεια διεκδικεί την 7η νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη προνομιούχα τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι άουτ.

«Δεν ξεχνάμε...»

Ο θεσσαλονικιός λίμπερο Νικήτας Εφραιμίδης είπε για τον αγώνα με τη ΜΕΝΤ: «Πιστεύουμε πως δικαιούμασταν κάτι περισσότερο από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αυτό μας έχει πειράξει τον αγωνιστικό εγωισμό. Δεν ξεχνάμε πως η ΜΕΝΤ μας είχε δυσκολέψει πολύ στον πρώτο αγώνα και στην έδρα της θα είναι ακόμα πιο δυνατή. Βέβαια από τον Α΄γύρο απουσιάζουν από τη ΜΕΝΤ ο Γκόρτσανιουκ και ο Σφενδυλάκης. Περιμένω δύσκολο αγώνα αλλά εάν παίξουμε συγκεντρωμένα και κρατήσουμε την τακτική μας θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία».


Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε για το παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ: «Πάμε στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι με τη ΜΕΝΤ. Σεβόμαστε τη ΜΕΝΤ, ξέρουμε από το προηγούμενο παιχνίδι ότι είναι μία καλή ομάδα. Εκείνη τη φορά νικήσαμε αλλά δεν ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη χαλαροί. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι γιατί με τέτοια ματς μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Στο τελευταίο παιχνίδι ηττηθήκαμε, αλλά παίξαμε καλά. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε με καλά παιχνίδια και καλή διάθεση».

* Στον αγώνα του Α΄γύρου ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου νίκησε τη ΜΕΝΤ 3-1 (17-25, 25-16, 25-18, 25-19)

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το 100%»

Το τηλεοπτικό ντέρμπι των «πρασίνων» στην ακριτική Ορεστιάδα μεταξύ της ομώνυμης ακριτικής ομάδας και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στους αγώνες του Σαββάτου για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (17/1, 19.30, Novasports1).
Η Ορεστιάδα με 15 βαθμούς σε 12 αγώνες βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και θέλει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ.


Η ομάδα προετοιμάζεται στον απόηχο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν νωρίς σήμερα το πρωί διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις πληρωμών, ενώ η διοίκηση ζήτησε από τους αθλητές να αφοσιωθούν στον αγώνα και από την επομένη ημέρα να βρουν από κοινού λύσεις.

Αγωνιστικά ο Κώστας Δεληκώστας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Σε 6 εντός έδρας αγώνες η Ορεστιάδα έχει 4 νίκες.
Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας είπε: «Η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη αλλά διαβεβαιώνω πως προπονητές και παίκτες είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής έχει διαγράψει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έχει εξασφαλίσει τον πρώτο μεγάλο στόχο και παίζει ελεύθερα με καλό μπλοκ – άμυνα. Οφείλουμε να έχουμε καθαρή σκέψη και να τα δώσουμε όλα για τη φανέλα και τον κόσμο».

To 2006-07 με Μπέλο, Στιβαχτή
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ορεστιάδα για να παίξει αντίπαλος της ακριτικής ομάδας μετά τις 17 Οκτωβρίου 2006 όταν για την 5η αγωνιστική της σεζόν 2006-07 είχε νικήσει 3-0 και μάλιστα τότε η Ορεστιάδα είχε στην σύνθεση της τον Κώστα Στιβαχτή και τον Χρίστο Μπέλο που σήμερα είναι στον Παναθηναϊκό. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ορεστιάδα και τον Φεβρουάριο του 2008 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος σε βάρος της ΕΑΠ.


Ο Παναθηναϊκός με 21 βαθμούς σε 12 αγώνες ισοβαθμεί με τον Φοίνικα Σύρου στην 5η θέση της βαθμολογίας και στοχεύει στην 7η νίκη του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προέρχεται από το 3-0 επί της ΜΕΝΤ στην Κυψέλη και θέλει τη νίκη για να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα.

Αήττητος 15 χρόνια


Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει στην Ορεστιάδα από τις 02 Δεκεμβρίου 2000 και από το 1998 έχουν γίνει 19 αγώνες και προηγείται στις νίκες 13-5. Πάντως όλη την δεκαετία του ΄90 η Ορεστιάδα αποτελούσε απόρθητο φρούριο για τον Παναθηναϊκό.

VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 18.00: Ολυμπιακός - Α.Σ.Άρης

Γυμναστήριο Τούμπας 19.00: ΜΕΝΤ - Φοίνικας Σύρου

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα 19.30 (Νοvasports-1): Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολης 17.00 (Νοvasports-4): Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Παμβοχαϊκός

Γυμναστήριο «Ζηρίνειο» Κηφισιάς 18.30: Α.Ο.Κηφισιάς - ΑΕΚ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 19.00: ΠΑΟΚ - Γ.Σ.Λαμία

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα