Οι προπονητές της Α1 μιλούν για το πρωτάθλημα

Gazzetta team
Οι προπονητές της Α1 μιλούν για το πρωτάθλημα

bet365

Τις εκτιμήσεις τους για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών που ξεκινάει, έκαναν οι προπονητές των ομάδων.

Οι προπονητές των ομάδων της Α1 Γυναικών δίνουν μέσω του www.volleyball.gr τις εκτιμήσεις τους για το νέο πρωτάθλημα, τους στόχους που έχουν θέσει για τη νέα σεζόν και κάνουν τις προβλέψεις τους για τη μάχη του τίτλου, απαντώντας σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις οι οποίες ήταν οι εξής:

1.Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει το φετινό πρωτάθλημα σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

2.Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αρκετά νέα πρόσωπα. Πιστεύετε ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

3.Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και ποιοι οι στόχοι που έχει η ομάδα σας για τη φετινή σεζόν.

4.Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί στην έκπληξη του πρωταθλήματος;

Αναλυτικά οι απαντήσεις των προπονητών:

Γιάννης Νικολάκης (Ολυμπιακός)
1.Σε οργανωτικό επίπεδο θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ εποικοδομητική χρονιά που αν γίνουν happenings κατά την διάρκεια της χρονιάς όπως η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος θα είναι ότι καλύτερο. Είναι πολύ σημαντική η είσοδος της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ και της ΝΟVA στους αγώνες του πρωταθλήματος γιατί μπαίνοντας στα Ελληνικά σπίτια μόνο κέρδος θα έχει το άθλημα μας .
Όσον αφορά το αγωνιστικό είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε.
Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους και όλες με δυνατά παιχνίδια και με κόσμο στα γήπεδα

2.Πιστεύω πως ναι θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα για τις ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο αλλά και για τις ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο την παραμονή τους στην Α1

3 Οι στόχοι του Ολυμπιακού κάθε χρόνο είναι πάντα υψηλοί έτσι και φέτος δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

4.Με τα σημερινά δεδομένα και με τα ρόστερ που έχουν οι ομάδες μέχρι στιγμής θεωρώ πως οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Σαντορίνη.

Μανώλης Ρουμελιώτης (ΑΕΚ)
1.Το γεγονός της τηλεοπτικής κάλυψης του φετινού πρωταθλήματος θα δώσει σημαντική ώθηση στην Α1 Γυναικών αλλά και στο γυναικείο βόλλεϋ, ευρύτερα. Επιπλέον, οι προσπάθειες που γίνονται ώστε να βελτιωθεί το οργανωτικό επίπεδο του πρωταθλήματος θα βελτιώσουν την εικόνα του αθλήματος.
Σε κάθε περίπτωση το γυναικείο βόλλεϋ είναι το πιο δημοφιλές και το πιο εντυπωσιακό γυναικείο άθλημα. Η φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών έχει όλες τις προδιαγραφές για να προσελκύσει νέους φιλάθλους αλλά και νέα πρόσωπα στο άθλημα.

2.Οι περισσότερες ομάδες της Α1 έχουν ενισχυθεί. Επιπλέον, ο ερχομός αρκετών ξένων αθλητριών υψηλής κλάσης προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, το επίπεδο των Ελληνίδων αθλητριών έχει ανέβει σημαντικά. Ενδεικτικό ως προς αυτό είναι η 4η θέση της Εθνικής Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο, μια διάκριση πολύ σημαντική, που δείχνει ότι το ελληνικό γυναικείο βόλλεϋ έχει κάνει βήματα προόδου.
Οι παραπάνω συνθήκες προμηνύουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με υψηλού επιπέδου θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις, το οποίο θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

3. Η φετινή ΑΕΚ είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα, που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή, με πολύ σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών της. Η ομάδα απαρτίζεται από πολλές νέες αθλήτριες και, ως προς αυτό, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρουσιάσουμε ένα αρμονικό και δεμένο σύνολο.
Από ‘κει και πέρα, η ομάδα αντιμετωπίζει σημαντικά οργανωτικά προβλήματα, που αποτελούν τροχοπέδη. Το κυριότερο από αυτά είναι το πρόβλημα του γηπέδου, καθώς η έδρα της ομάδας είναι διαφορετική από το γήπεδο στο οποίο προπονείται η ομάδα. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα.
Πρώτο μέλημα, λοιπόν, για την φετινή ΑΕΚ είναι να σωθεί. Η ομάδα δεν διαθέτει ξένες παίκτριες που θα της έδιναν άλλο «αέρα». Ωστόσο, διαθέτει πολύ αξιόλογες και ταλαντούχες Ελληνίδες παίχτριες, οι οποίες είναι ικανές να δώσουν το κάτι παραπάνω, να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να φέρουν την ομάδα πιο ψηλά από εκεί που αναμένεται.

4.Εφόσον το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, είναι δύσκολα να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις, αφού δεν διαθέτουμε εικόνα από επίσημες αναμετρήσεις. Ωστόσο, με βάση τα ρόστερ των ομάδων, ο Ολυμπιακός είναι αρκετά ενισχυμένος κι αυτό του δίνει προβάδισμα για τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα, εντέλει, κρίνεται στα play-off. Η ομάδα που θα μπει στη διαδικασία αυτή, έχοντας τα λιγότερα προβλήματα τραυματισμών και την κατάλληλη προετοιμασία, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Γιώργος Ρούσης (Παναθηναϊκός)
1.Το πρωτάθλημα φέτος θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, κάτι που έλλειπε τα τελευταία χρόνια κι αυτό από μόνο του θα βοηθήσει στην προβολή του αθλήματος αλλά και στην γενικότερη οργάνωση των ομάδων.
Αγωνιστικά ύστερα από μια κάθετη πτώση που υπήρξε στο επίπεδο της Α1 πριν από 3-4 χρόνια, φαίνεται ότι σιγά, σιγά έρχεται η ανάκαμψη και μέσα από την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι ακόμη πιο καλά.

2.Σίγουρα έχουν γίνει πολλές αλλαγές και προσθήκες κι ίσως γίνουν και άλλες. Όμως το κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα εξαρτάται από την αγωνιστικότητα και τις φιλοδοξίες των ομάδων κάτι που θα φανεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

3.Φέτος φιλοδοξία της ομάδας είναι μας είναι η είσοδος στα play-off και η συμμετοχή σε έναν τουλάχιστον τελικό. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να είμαστε πιο πάνω από ότι μας έχουν τα προγνωστικά.

4.Η αυτονόητη απάντηση θα ήταν να πω ότι η ομάδα μου θα ήθελα να είναι η έκπληξη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει τον τίτλο της έκπληξης, αλλά δεν είναι ούτε το φαβορί. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο πρωτάθλημα με όμορφα παιχνίδια και χωρίς απρόοπτα.

Ζόραν Κόβαζιτς (Πανναξιακός)
1.Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον χωρίς αμφιβολία. Έχουν γίνει αρκετά μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ των περισσότερων ομάδων, με τις περισσότερες να δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικές, συνεπώς θα περιμένουμε τα πρώτα παιχνίδια για να δούμε πως θα αποτυπωθεί αυτό στους αγωνιστικούς χώρους.
Η εντυπωσιακή εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος στη Νάξο ήταν ένα γεγονός που σίγουρα «εγκαινίασε» με πολύ ωραίο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, ενώ και η τηλεοπτική κάλυψη περισσότερων αγώνων από πέρυσι, μέσα από τη ΝΕΡΙΤ, σίγουρα θα βοηθήσει πολύ στην προβολή του πρωταθλήματος.
Επίσης η επιτυχία των νεανίδων το καλοκαίρι που μας πέρασε, θα δώσει έξτρα κίνητρο στις νεαρές αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, αλλά νομίζω και σε εμάς τους προπονητές.

2.Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που έκαναν τις λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ τους και κυρίως πρόσθεσαν έμπειρες και ποιοτικές ξένες αθλήτριες συνεπώς μπαίνουν στη διαδικασία του πρωταθλήματος με πλεονέκτημα. Για τους υπόλοιπους θα χρειαστούν κάποιοι αγώνες πρώτα για να βρουν την ισορροπία και τον ρυθμό τους.

3. Πρώτος στόχος για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε θέση στην τετράδα, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν όμως πολλές ομάδες που δείχνουν ενισχυμένες και έχουν την ίδια φιλοδοξία με εμάς συνεπώς θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ.
Στη συνέχεια του πρωταθλήματος και μέσα από την εξέλιξη του, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι φιλοδοξίες αυτές μπορεί να μεγαλώσουν.

4. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δείχνουν ότι θα παλέψουν για το πρωτάθλημα και είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους.
Η δική μας ομάδα πιστεύω θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της, για να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αλλά για να επιλέξω και κάποια άλλη ομάδα θα έλεγα ότι ευχάριστη έκπληξη μπορεί να είναι, η γειτόνισσά μας, ομάδα του Α.Ο. Θήρας.
Θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους, με υγεία και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ όμορφο βόλεϊ.

Μανώλης Σκουλικάρης (Μακεδόνες)
1.Η ΕΟΠΕ φέτος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γυναικείο βόλεϊ κάτι που είναι ευχάριστο και αρκετά ενθαρρυντικό για όλους όσους αγαπάμε και ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτά τα βήματα αφορούν αρχικά την άψογη διοργάνωση της γιορτής της κλήρωσης που έγινε στη Νάξο και εν συνεχεία τη συμφωνία με την κρατική τηλεόραση για μετάδοση κάποιων αγώνων κάτι που σίγουρα θα αυξήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος. Απόρροια των παραπάνω είναι η προσέλκυση κάποιων χορηγών οι οποίοι θα διευκολύνουν κατά πολύ τη λειτουργία των ομάδων και τη δημιουργία ακόμη πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα του φετινού πρωταθλήματος είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας στα ρόστερ όλων σχεδόν των ομάδων που εξασφαλίζει σίγουρα το μέλλον του αθλήματος και παραπέρα βοηθά στην καλύτερη στελέχωση της εθνικής ομάδας.

2.Από τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων αλλά και κάποια φιλικά που έχουν γίνει φαίνεται ότι στις θέσεις 2-5 και 6-12 θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός είναι αρκετά ψηλά σε σχέση με το επίπεδο όλων των ομάδων αλλά τα παιχνίδια γίνονται στο γήπεδο και όχι στα λόγια οπότε μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις.

3.Φέτος η ομάδα ,όπως φαίνεται και από το ρόστερ , ανανεώθηκε ριζικά και ενισχύθηκε με αθλήτριες μικρής ηλικίας. Οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι αρχικά η παραμονή στην κατηγορία και στην πορεία όσο πιο ψηλά μπορούμε να τερματίσουμε.

4.Όπως είπα και παραπάνω θεωρώ τον Ολυμπιακό φαβορί για την πρώτη θέση αλλά επειδή στον αθλητισμό οι εκπλήξεις δεν λείπουν μέχρι το τέλος πολλά μπορούν να συμβούν.

Nίκος Ζιώγας (ΟΠΕΡ)
1.Το φετινό πρωτάθλημα θα κρύβει πολλές εκπλήξεις σε αγωνιστικό επίπεδο. Λόγω της κρίσης τα μπατζετ σε πολλές ομάδες έχουν αναπροσαρμοστεί και βλέπω μια στροφή στις νέες Ελληνίδες αθλήτριες, γεγονός το οποίο στο μέλλον σίγουρα θα προσδώσει πολλά οφέλη στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ .

2.Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μεταξύ των περισσοτέρων ομάδων. Εκτός από ένα γκρουπ 3-4 ομάδων που ξεχωρίζουν όλες οι άλλες θα παρουσιαστούν αγωνιστικά στο ίδιο περίπου επίπεδο .

3.Ο ΟΠΕΡ φέτος έχει σαν πρωταρχικό και κύριο στόχο την παραμονή του στην κατηγορία και με την πάροδο του χρόνου να μπορέσει να αποδώσει καλό βόλεϊ.

4.Το πρωτάθλημα θα το κερδίσει η ομάδα που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν έχουν πολύ καλές πιθανότητες και κάποιες άλλες ομάδες ακόμη να μπουν σφήνα.

Γιάννης Πετίδης (Ηρακλής)
1. Θα ευχόμουν να αλλάξουν πολλά, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό επίπεδο. Για μεν το αγωνιστικό κομμάτι χρειάζεται πολύ διάθεση, δουλειά, υπομονή και χρόνος. Για την οργάνωση, η κλήρωση στη Νάξο ήταν ένα δείγμα θετικό, όμως και η συνέχεια θα πρέπει να είναι ανάλογη.

2. Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Νέες αθλήτριες καλούνται να αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και να καθιερωθούν στην μεγάλη κατηγορία. Ο ανταγωνισμός βοηθά για καλύτερο θέαμα, για άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου, όμως δεν περιμένω θεαματική βελτίωση. Αυτό που χρειάζονται οι νέες αθλήτριες είναι πολύ δουλειά, υπομονή και χρόνο προσαρμογής.

3. Η ομάδα μου απαρτίζεται από νεαρές εξελίξιμες και ταλαντούχες αθλήτριες. Έχουν φιλοδοξίες ατομικές και ομαδικές
Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα δυνατό και αξιόμαχο σύνολο που θα προσπαθεί να παίζει σύγχρονο βόλεϊ με ζητούμενη την αγωνιστική βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι.

4. Ο Ολυμπιακός διαθέτει όλα τα στοιχεία που τον προβάλλουν ως φαβορί.
Εύχομαι η ομάδα που θα είναι η έκπληξη να μας προσφέρει θέαμα, μοντέρνο βόλεϊ και να αφήνει ελπίδες για το μέλλον του αθλήματος.

Βέσκο Ιβάνοβιτς (Μαρκόπουλο)
1. Αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβαινε στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ελπίζω φέτος να υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες και να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία και οι ομάδες θα πρέπει να μεριμνήσουν έτσι ώστε να μην υπάρχουν αναβολές και να υπάρχει συνεχή τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων για την προσέλευση μεγαλύτερων χορηγών.

2. Το ελπίζω ότι θα είναι ανταγωνιστικό. Από τα μέχρι τώρα φιλικά που έχουμε κάνει, έχω δει αρκετά καλές ομάδες και ιδιαίτερα αρκετές μικρές σε ηλικία αθλήτριες που με πολύ δουλειά μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο του Ελληνικού Βόλεϊ

3. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε καθημερινά τις αθλήτριες. Έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και νέα κορίτσια που πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά στο γήπεδο. Το κέρδος μας πιστεύω ότι θα είναι αυτά τα παιδιά.

4. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες λόγω εμπειρίας και ρόστερ. Η ικανότητα, η στελέχωση και η δουλειά - εξέλιξη είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες ομάδες. Για τον λόγο αυτό η έκπληξη μπορεί να είναι θετική ή αρνητική και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους προβλέψεις.

Ελένη Μεμετζή (ΑΟ Θήρας)
1.Στο φετινό πρωτάθλημα οι περισσότερες ομάδες θα στηριχθούν κυρίως σε ελληνίδες αθλήτριες και αυτή είναι η πιο σημαντική διάφορα από το περσινό. Όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι ,η Ομοσπονδία έδειξε ότι και με την κλήρωση αλλά και με την συμφωνία με την ΝΕΡΙΤ ότι προσπαθεί να βοηθήσει το γυναίκειο πρωτάθλημα και πιστεύω αν συνεχίσει έτσι θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος.

2.Οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει πολλές αλλαγές και υπάρχουν αρκετές που είναι στο ίδιο επίπεδο οπότε αναμένεται να υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχουν όμως και δυο, τρεις ομάδες που έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες

3.Ο στόχος της ομάδας μου είναι η παραμονή και επιτυχία για μας θα είναι να φτάσουμε στην εξάδα.

4.Το φαβορί είναι και φέτος ο Ολυμπιακός. Απ’ αυτά που έχω δει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός και το Μαρκόπουλο δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Δήμητρα Λυκογιάννη (Ηλιούπολη)
1.Πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο αρκετές ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές, θα υπάρχουν παιχνίδια με εκπλήξεις και ανατροπές και λόγω του ότι αγωνίζονται μικρές αθλήτριες σε κάποιες ομάδες πιθανότατα να έχουμε νέα ταλέντα. Σε οργανωτικό επίπεδο ελπίζουμε φέτος με την παρουσία ξανά της τηλεόρασης, να υπάρξει και η σχετική ανάκαμψη του αθλήματος.
2.Πιστεύω πως ναι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όπως είπα παραπάνω με αρκετές εκπλήξεις.
3.Στόχος μας για φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία, φιλοδοξούμε σε μία καλή αγωνιστική παρουσία, στην εξέλιξη νέων αθλητριών και ευελπιστούμε στην εδραίωση μας στην κατηγορία.
4.Θεωρώ ότι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου θα είναι ο Ολυμπιακός που έχει ένα πλούσιο και δυνατό ρόστερ, και ενδεχομένως το Μαρκόπουλο να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος.

Σωκράτης Τζιουμάκας (Ανατόλια)
1.Η αρχή έγινε με την πολύ όμορφη εκδήλωση παρουσίας και κλήρωσης του πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στη Νάξο και θεωρώ ότι ήταν ενδεικτική των προθέσεων της Ομοσπονδίας. Γενικά πιστεύω ότι η φετινή Α1 Γυναικών θα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με αρκετές νεαρές αθλήτριες.

2.Όντως έχω την αίσθηση ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, συγκρινόμενο με το περσινό.

3.Δεδομένου ότι είμαστε μια ομάδα η οποία ανέβηκε φέτος από την Α2, ο βασικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να συνδυάσουμε την παραμονή με μια αξιοπρεπή πορεία.

4.Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, όμως Παναθηναϊκός ,Νάξος και Σαντορίνη είναι σε κοντινή απόσταση.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα