Κλαρκ, Ντονάς και γύρος για σουβλάκι

Κώστας Ασημακόπουλος Κώστας Ασημακόπουλος
Κλαρκ, Ντονάς και γύρος για σουβλάκι

bet365

O Kώστας Ασημακόπουλος γράφει ότι στην Ελλάδα όλα είναι έτοιμα να διαλυθούν, την ίδια ώρα που το παγκόσμιο βόλεϊ γιορτάζει στην Πολωνία.

Στο Μπιτγκόζ και στο Λοτζ θα γίνουν οι αγώνες του Ε ομίλου με την Πολωνία να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, ενώ Γαλλία, Ιράν, Σερβία και ΗΠΑ θα δώσουν μάχη μέχρι εσχάτων για να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα. Στον F όμιλο που θα γίνει στο Κατοβίτσε και στο Βρότσλαβ τον πρώτο λόγο τον έχουν η Βραζιλία και η Ρωσία και αναζητείται η τρίτη ομάδα που θα μπει στο top-6 με την Βουλγαρία και Γερμανία να έχουν τον πρώτο λόγο και τη Φινλανδία με τον Καναδά να ακολουθούν.

Περίπου 250.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τους 108 αγώνες της Α΄ φάσης και οι Πολωνοί γράφουν τη δική τους ιστορία σε οργανωτικό επίπεδο. Αλλα και αγωνιστικά δεν πάνε πίσω. Ο Αντιγκά ξεδιπλώνει άμεσα τις προπονητικές του αρετές τις οποίες όπως αποδεικνύεται εξασκούσε στις ομάδες που αγωνίζονταν. Η Πολωνία δείχνει απόλυτη σοβαρότητα και συμβαδίζει με την πρόοδο και τις οργανωτικές εκπλήξεις.

Η Βραζιλία παρά τη βαθιά ανανέωση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία νέα ομάδα που έχει διατηρήσει το κλασικό στιλ παιχνιδιού της με γρήγορη ανάπτυξη και φοβερή άμυνα. Εχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και η αλλαγή φρουράς έγινε με ομαλό τρόπο. Οι Αμερικανοί δείχνουν «κορεσμένοι» σε σχέση με την τελική φάση του Παγκοσμίου Λιγκ όπου πήραν το χρυσό μετάλλιο αν και για αυτούς δεν υπάρχουν καλούπια και προβλέψεις σε τέτοιες διοργανώσεις. Η

Η μεγάλη έκπληξη είναι η Γαλλία που βγάζει φοβερή δύναμη και μεγάλες αντοχές στα τάι μπρέικ. Μαζί με το Ιράν που αποτελούν και το αλατοπίπερο στον αγωνιστικό τομέα. Απογοήτευση η Ιταλία που «ξεφούσκωσε» από την έλλειψη καλού και δυνατού πάγκου, ενώ Σερβία, Βουλγαρία, Γερμανία και Καναδάς κρατούν σταθερό τέμπο στο μεγαλύτερο μαραθώνιο του παγκοσμίου βόλεϊ. Ελπίζουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή θα δούμε τους αγώνες σε κάποιο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.

Στην Β΄ φάση συνεχίζει και ο αμερικανός Κάρσον Κλαρκ που θα τον δούμε να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι χωρίς αμφιβολία η ιδανική λύση για την αντικατάσταση του Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος εκτός από τους πολλούς τίτλους mvp που πήρε την τελευταία διετία κατέκτησε... δικαίως και τον τίτλο του πλέον άτυχου της σεζόν. Ίσως έπρεπε να είχε πάρει αμέσως τη μεγάλη απόφαση να κάνει εγχείρηση στον ώμο έτσι ώστε στην αρχή του 2015 να ξεκινούσε σε φουλ ρυθμούς. Τώρα έχασε και το 2014 και όπως φαίνεται δύσκολα θα προλάβει το 2015. Μετά το χειρουργείο πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων έξι μήνες και μετά να αρχίσει η αποκατάσταση.

Παρά το δράμα του, ο Γιορντάνοφ αντιμετώπισε με ρεαλισμό και ψυχραιμία την κατάσταση και προς τιμήν του ενημέρωσε άμεσα τον προπονητή του και τη διοίκηση για τα «τσιμπίματα» που ένιωσε. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας αλλά και της αποκατάστασης δένοντας ακόμα περισσότερο τη σχέση τους για το μέλλον. Η συμπεριφορά του Ολυμπιακού είναι άξια αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση καθώς οι αθλητές αυτές τις ώρες θέλουν στήριξη για να μπορέσουν να ανταποδώσουν στο γήπεδο.

Οσο για τον Κάρσον Κλάρκ είναι ένας θηριώδης διαγώνιος, που «τσαλακώνει» τη μπάλα σε σερβίς και επίθεση αλλά δεν έχει τα ντελικάτα διαγώνια χτυπήματα του Γιορντάνοφ. Αμφότεροι είναι αριστερόχειρες ενώ όπως όλοι οι αμερικανοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, εκτός κι αν αποτελέσει εξαίρεση.

Στο μεταξύ, Παναθηναϊκός και Στάθης Ντονάς το τράβηξαν τόσο πολύ που το σχοινί θα σπάσει σε βάρος και των δύο. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού καλείται να πληρώσει τα σπασμένα των προκατόχων της και ο Ντονάς θέλει να πάρει το αίμα του πίσω και με τόκους. «Το γινάτι βγάζει μάτι» λέει ο λαός και η εμπλοκή της Παναχαϊκής στην ιστορία ανοίγει μια φάμπρικα που δεν θα έχει καλό τέλος. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Πάμε άλλη μία. Ποτέ δεν έγιναν σωστές δουλειές στον αθλητισμό όταν οι άνθρωποι του αθλητισμού έλυσαν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Και σήμερα ο αθλητικός δικαστής της ΕΣΑΠ καλείται να πάρει απόφαση. Είτε θα κάνει δεκτή την αίτηση ανακοπής του Παναθηναϊκού οπότε ο Ντονάς δεν θα πάρει σίγουρα αυτά που ζητάει (τουλάχιστον στο χρόνο που τα ζητάει), είτε θα δικαιωθεί ο αθλητής και ο Παναθηναϊκός δε θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές αλλά και να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οπότε θα έρθει και η πτώση του.

Η ΕΣΑΠ θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις τις επόμενες ημέρες και δεν είναι μόνο το ζήτημα του Παναθηναϊκού αλλά και άλλες σοβαρές εκκρεμότητες 3-4 ομάδων που αν δεν λυθούν άμεσα θα έχουμε παρατράγουδα.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να έχουμε 11 ή και 10 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague όπως άλλωστε 11 ομάδες θα έχουμε στην Α1 γυναικών. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας απόφασης...

Η ΕΟΠΕ συνελήφθη κοιμώμενη στην περίπτωση των Βριλησσίων. Βέβαια πως τώρα την πάτησε ένας έμπειρος παράγοντας όπως ο πρόεδρος των Βριλησσίων Βαγγέλης Κωβαίος και δεν είδε την κινούμενη βόμβα - χορηγό να περιφέρεται από ομάδα σε ομάδα είναι μια άλλη ιστορία. Η ΕΟΠΕ, λοιπόν, που κλήθηκε να βρει τον αντικαταστάτη των Βριλησσίων μπλέχτηκε μεταξύ της wild card και των δευτεραθλητών των τριών ομίλων της Α2 γυναικών. Ήρθε και η προσφυγή του ΖΑΟΝ στο ΑΣΕΑΔ κατά της ΕΟΠΕ και η πίεση του Άρη από τη Θεσσαλονίκη στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και έκατσε τη βάρκα. Μέχρι καφέδες εκσφενδόνισε γνωστό μέλος του Δ.Σ. σε συνάδελφο του πάνω στην ένταση της στιγμής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ. Παρότι δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις ο... λεκές έμεινε.

Η ουσία είναι πως κανείς δεν βγήκε μπροστά, η φωνή των Τουρσούγκα, Παπαγεωργίου, Βαλσαμή, Πική για είσοδο του ΖΑΟΝ στην Α1 καταπνίγηκε από την πλειοψηφία του Μαυρομάτη και ο Ψαρουδάκης ψήφισε λευκό. Έτσι φτάσαμε στην απόφαση των 11 ομάδων που λίγη ώρα αργότερα άπαντες κατάλαβαν πως πρόκειται για γκάφα ολκής. Κάποιος πέταξε την ιδέα της συμμετοχής της Εθνικής Νεανίδων αλλά το ζήτημα δεν είναι εύκολο αφού ορισμένες αθλήτριες είναι στο εξωτερικό, άλλες σπουδάζουν και οι υπόλοιπες έχουν έδρα σε διάφορες περιοχές της χώρας και θα πρέπει να μετακινούνται συνεχώς με τις ομάδες τους αλλά και μεμονομένα για τους προπονήσεις και τους αγώνες της Εθνικής Νεανίδων. Επίσης οι ομοσπονδιακοί εργάζονται σε συλλόγους. Ο Κώστας Παπαδόπουλος στην Ιταλία και ο Γιάννης Καλμαζίδης στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Βέβαια για όλα υπάρχουν λύσεις... Από αγκάθι βγαίνει ρόδο λέει η παροιμία κι ελπίζουμε έστω την δωδεκάτη ώρα πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νάξο να βρεθεί λύση.

Τα πρωταθλήματα δεν πετσοκόβονται λες και είναι... γύρος για σουβλάκι. Ενισχύονται, οργανώνονται και σερβίρονται με τον πλέον χορταστικό και δελεαστικό τρόπο για να αποκτήσουν χορηγούς, υποστηρικτές και περισσότερους οπαδούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…