Ξεκίνημα με Τσεχία οι Νεάνιδες

Gazzetta team
Ξεκίνημα με Τσεχία οι Νεάνιδες

bet365

Απέναντι σε Τσεχία αρχίζει αύριο Σαββάτο (14:00) τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων η Εθνική μας ομάδα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε το απόγευμα της Παρασκευής την προετοιμασία του και όλοι δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο αυτό τουρνουά που θα είναι το πρώτο μετά από 16 χρόνια σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία!

Το παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία θεωρείται κομβικό για την συνέχεια της διοργάνωσης, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Το πρωί οι αθλήτριες της Εθνικής χαλάρωσαν με έναν περίπατο στην παλαιά πόλη του Ταρτού της Εσθονίας.

«Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός»

Κώστας Παπαδόπουλος (Ομοσπονδιακός Νεανίδων): «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για την αυριανή πρεμιέρα, αγωνιστήκαμε στο Βαλκανικό, έχουμε παίξει τα φιλικά. Το πρώτο ματς κόντρα στην Τσεχία είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πορεία μας στον όμιλο. Πέρα από το βαθμολογικό, είναι και θέμα ψυχολογίας. Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν ώριμες αθλήτριες, άρα το πρώτο ματς παίζει ρόλο».

Για τα χαρακτηριστικά της Τσεχίας και τι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο είπε: «Προέρχεται από μία παραδοσιακή σχολή του Βόλεϊ. Έχουν μεγάλη δύναμη στις άκρες και εκεί πρέπει να ελέγξουμε εμείς το παιχνίδι. Έχουμε αναλύσει πως παίζει. Έχει σημασία το τακτικό κομμάτι, αλλά περισσότερο το ποιος θα μπει πιο γρήγορα στον ρυθμό του αγώνα. Σίγουρα εξαρτάται από εμάς το πόσο δύσκολο θα είναι. Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, ειδικά την Τσεχία. Ακόμα και η πετυχημένη γενιά των Κορασίδων έχασε από την Τσεχία».

Για το αν βλέπει βελτίωση στην Εθνική από τα προκριματικά της Ελβετίας μέχρι σήμερα είπε: «Σίγουρα υπάρχει πρόοδος. Είχαμε ξεκαθαρίσει εξάλλου ότι το Βαλκανικό θα το χρησιμοποιήσουμε σαν μια σειρά πολύ δυνατών φιλικών. Εμείς έχουμε κάποια στάνταρ. Το ζήτημα είναι να τα πιάσουμε. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο».

«Πιστεύουμε σε εμάς»

Οι εορτάζουσες Μαρία Κατερίνα Ξανθοπούλου, Βασιλική Μαρία Διάλλα, καθώς και η Κατερίνα Παπαδοπούλου μίλησαν για την πορεία της προετοιμασίας και την πρεμιέρα:

Μαρία Κατερίνα Ξανθοπούλου (λίμπερο): «Πιστεύω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στην προετοιμασία. Πιστεύω πολύ σε εμάς, ότι θα πάμε καλά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια».

Βασιλική Μαρία Διάλλα (Κεντρική): «Στόχος μας στο Ευρωπαϊκό είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Από κει και πέρα θέλουμε τουλάχιστον να πλασαριστούμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η προετοιμασία μας ήταν αρκετά καλή. Όλα τα κορίτσια δουλέψαμε αρκετά γιατί το θέλουμε πολύ. Είχαμε πολλά χρόνια σαν Εθνική Νεανίδων να βρεθούμε σε μία τελική φάση».

Κατερίνα Παπάζογλου (ακραία): «Στην Ελβετία παρά τις ελλείψεις είχαμε κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια. Στο Βαλκανικό προσπαθήσαμε να δέσουμε σαν ομάδα, λόγω της παρουσίας νέων κοριτσιών στην ομάδα. Δεν το καταφέραμε σε απόλυτο βαθμό, αλλά τώρα στην Εσθονία έχουμε μεγάλη πρόοδο στην ομοιογένεια της ομάδας. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Το αυριανό ματς με την Τσεχία εξαρτάται από την δική μας απόδοση και πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Η 12αδα της Εθνικής

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Κώστας Παπαδόπουλος και ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός των Γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης έχουν στην διάθεση τους τις παρακάτω αθλήτριες.

Πασαδόροι: Χαρά Παπαδοπούλου (Ηρακλής Ιωαννίνων), Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη (Παναθηναϊκός), Λήδα Ευαγγελία Κάστανου (Αργώ Βόλου)

Λίμπερο: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός), Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου)

Ακραίες: Αλεξάνδρα Ψωμά (ΑΟ Μαρκοπούλου), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)

Κεντρικές: Άννα Καλαντάτζε (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Ζαχαρούλα Γιαννέλου (ΑΟ Μαρκοπούλου), Βασιλική Μαρία Διάλλα (Αργώ Βόλου)

Οι όμιλοι

1ος: (Ταρτού/ Εσθονία): Εσθονία, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τσεχία.

2ος (Τάμπερε/ Φινλανδία) Φινλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Βέλγιο, Ρωσία, Σλοβενία.

Το σύστημα

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλοι προκρίνονται χιαστί στα ημιτελικά. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 στους ομίλους θα παίξουν χιαστί για θέσεις 5-8. Οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου επιστρέφουν στις 19/8 στις πατρίδες τους.

Το πρόγραμμα

1ος όμιλος

Σάββατο 16/8

14.00, Ελλάδα – Τσεχία

16.30, Βουλγαρία – Ολλανδία

19.00, Σερβία – Εσθονία

Κυριακή 17/8

14.00, Τσεχία - Βουλγαρία

16.30, Σερβία - Ελλάδα

19.00, Εσθονία – Ολλανδία

Δευτέρα 18/8

14.00, Βουλγαρία - Σερβία

16.30, Ολλανδία - Τσεχία

19.00, Ελλάδα – Εσθονία

Τρίτη 19/8: Ρεπό

Τετάρτη 20/8

14.00, Σερβία - Ολλανδία

16.30, Ελλάδα - Βουλγαρία

19.00, Εσθονία – Τσεχία

Πέμπτη 21/8

14.00, Ολλανδία - Ελλάδα

16.30, Τσεχία – Σερβία

19.00, Βουλγαρία – Εσθονία

Παρασκευή 22/8: Ρεπό ή αναχώρηση

Σάββατο 23/8: Ημιτελικά και θέσεις 5-8

Κυριακή 24/8: Τελικοί και θέσεις 5-8

Δευτέρα 25/8: Αναχώρηση

 

Τελευταία Νέα