Κόντραραν την Ρωσία οι Νεάνιδες

Gazzetta team
Κόντραραν την Ρωσία οι Νεάνιδες

bet365

Παρότι γνώρισε την ήττα με 3-1, η Εθνική Νεανίδων κόντραρε την Ρωσία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ταρτού της Εσθονίας.

Ως ένα πολύ δυνατό τεστ εξελίχθηκε το φιλικό της Εθνικής Νεανίδων με την πανίσχυρη Ρωσία στο Ταρτού στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (16-24 Αυγούστου) που θα διεξαχθεί σε Εσθονία και Φινλανδία.

Η Εθνική ηττήθηκε με 3-1 (25-18, 18-25, 25-18, 25-20), αλλά έδειξε καλά στοιχεία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Για την Ελλάδα υπάρχει και η σοβαρή δικαιολογία της κούρασης, αφού η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο στις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα από 12ωρο ταξίδι, ενώ αντίθετα οι Ρωσίδες διένυσαν λίγα χιλιόμετρα από την χώρα τους, αφού συνορεύουν με την Εσθονία.

Αύριο στις 19:00 είναι προγραμματισμένο το δεύτερο και τελευταίο φιλικό κόντρα στην οικοδέσποινα Εσθονία, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Το ματς

Η Ελληνική ομάδα στο πρώτο σετ ήταν πολύ ανταγωνιστική και προηγήθηκε 7-5 και 14-13 με σερί 3-0 και την Βασιλαντωνάκη στο σερβίς. Στην συνέχεια η προβληματική υποδοχή σε συνδυασμό με το σερβίς του αντιπάλου έδωσαν το δικαίωμα στην Ρωσία να πραγματοποιήσει σερί 8-0, να φτάσει στο 14-21 και εύκολα στο 1-0 (25-18).

Η Εθνική μας έλεγξε πλήρως το 2ο σετ και το κέρδισε εύκολα με 25-18 με κορυφαίες Βασιλαντωνάκη, Καλαντάντε και Παπαδοπούλου.

Στα δύο τελευταία σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κοντά στο σκορ, αλλά κουράστηκε, ενώ αντίθετα η Ρωσία πήρε «φρεσκάδα» από το βάθος πάγκου της και βρήκε τις λύσεις για να τα πάρει με 25-18 και 25-20 για το τελικό 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ- ΡΩΣΙΑ 1-3

Τα σετ: 18-25, 25-18, 18-25, 20-25

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Παπαδόπουλος): Βασιλαντωνάκη 20 (17/44, 2 άσσοι), Παπαδοπούλου 1, Φακοπουλίδου 7 (7/21, 40%-5% υπ.), Ψωμά 11 (7/22, 4 μπλοκ, 56%-30%), Καλαντάτζε 8 (6/10, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιαννέλου, Κοκκινάκη (λ, 45%-31% άριστες) – Διάλα 3 (3/4), Παπάζογλου, Δρακουλίδου, Ξανθοπούλου.

Δηλώσεις

Κώστας Παπαδόπουλος (ομοσπονδιακός τεχνικός Νεανίδων): «Έχουμε δει βελτίωση σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού. Βρίσκουμε ξανά τον ρυθμό μας στην κόντρα μπάλα και στο μπλοκ- άμυνα. Προβληματιστήκαμε λίγο παραπάνω από το σερβίς τους, αλλά ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ κόντρα σε μία ομάδα ψηλή και ισχυρή πάνω στο φιλέ. Το δείγμα ήταν θετικό. Τα κορίτσια έδειξαν διάθεση και έχουν μπει στο πνεύμα του τουρνουά».

Γιάννης Καλμαζίδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Γυναικών): «Είχαμε μία θετική παρουσία και θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα, αν δεν είχαμε κάποια κενά ειδικά στο πρώτο σετ. Όλοι ξέρουμε πως η Ρωσία είναι υπερδύναμη στο γυναικείο βόλεϊ με τελείως διαφορετικές προδιαγραφές από εμάς. Πρόπερσι είχαμε κερδίσει την Ρωσία στο Μαυροβούνιο και σήμερα την κοντράραμε αρκετά».

Άννα Καλαντάτζε (κεντρικός): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη απόδοση, αλλά είμαστε ευχαριστημένες. Η προετοιμασία και τα φιλικά θα μας βοηθήσουν ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Αλεξάνδρα Ψωμά (ακραία): «Δεν είχαμε καλή υποδοχή και αυτό δεν μας βοήθησε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είχαν πολύ δύσκολο σερβίς, απλά εμείς δεν δώσαμε την δέουσα προσοχή. Ήμασταν όμως περισσότερο δεμένες από τα άλλα φιλικά. Με την Εσθονία θα τα πάμε ακόμα καλύτερα».

 

Τελευταία Νέα