Μήνυμα ανατροπής από την Εθνική

Gazzetta team
Μήνυμα ανατροπής από την Εθνική

bet365

Η Εθνική βόλεϊ των ανδρών έφτασε στην Μπούντβα εν όψει του δεύτερου τελικού του Ευρωπαϊκού Λιγκ με το Μαυροβούνιο. Μήνυμα ανατροπής από τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου.

Έπειτα από πέντε ώρες ταξίδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στον προορισμό του λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής (25/7), ενώ το μεσημέρι ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, για το ματς του Σαββάτου (26/7, 21:00) που θα κρίνει και τι τρόπαιο.

Μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τετάρτης και την ήττα με 3-2 στον Εύοσμο οι διεθνείς μας καλούνται να κάνουν και πάλι την ανατροπή, όπως έγινε και στα ημιτελικά με τη Σλοβενία, ώστε εκτός από τον τίτλο να πάρουν και το εισιτήριο για το World League.

Αν εξαιρέσει κανείς το θέμα που προέκυψε με τη μη ανταλλαγή των βίντεο από τους αγώνες της ημιτελικής φάσης (το οποίο έθιξε ο Σωτήρης Δρίκος) η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών δεν έβγαλε τη μεγάλη είδηση, ωστόσο όλοι τόνισαν ότι η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου είναι ανοικτή.

«Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τη φόρμα μας και να κερδίσουμε τον αγώνα», ξεκαθάρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ενώ ο ‘Κόκι’ πρόσθεσε με νόημα «θα δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε».

Δρίκος: «Πιστεύω στους παίκτες μου»

Παίρνοντας τον λόγο ο Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Από την αρχή των αγώνων ξέραμε ποιες είναι οι απαιτήσεις, κάτι ανάλογο γνωρίζαμε για τους αγώνες με τη Σλοβενία γιατί ο στόχος είναι η πρώτη θέση του τουρνουά. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε αυτές τις προσδοκίες. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Ξέρουμε το επίπεδό μας, και για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε πρέπει να δώσουμε όλη τη φόρμα μας. Και οι δύο ομάδες είναι κουρασμένες. Οι παίκτες είχαν τους αγώνες των πρωταθλημάτων, τις προπονήσεις με την εθνική ομάδα και τους αγώνες χωρίς κανένα διάλλειμα. Θέλουμε να κλείσουμε αυτή τη σεζόν όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τη φόρμα μας και να κερδίσουμε τον αγώνα».

Στον αντίποδα, ο τεχνικός του Μαυροβουνίου Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες. Έπαιξαν καλά και οι δυο και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε στο πέμπτο σετ. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι το ίδιο δύσκολο. Σε αυτούς τους τελικούς δεν έχει μόνο ένα παιχνίδι, έχει δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσεις για να γίνεις πρωταθλητής. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε καλά όπως στην Ελλάδα, εάν θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο για να μας βοηθήσει. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου. Έχουμε την ποιότητα γι’ αυτό φτάσαμε στον τελικό και όλοι οι παίκτες βοήθησαν στο να πετύχει αυτό το στόχο η ομάδα μας».

Κοκκινάκης: «Θα δώσουμε το 100%»

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής, Μενέλαος Κοκκινάκης έδωσε το σύνθημα: «Αυτή η αναμέτρηση θα είναι πάρα πολύ καλή για τον κόσμο που θα έρθει να τη δει. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κερδίσουμε τον αγώνα και να πάρουμε την πρώτη θέση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Σίμο Ντάμποβιτς: «Έχουμε φτάσει στο τέλος. Θα είναι υπέροχα να κερδίσουμε εμείς την πρώτη θέση. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θέλουμε πάρα πολύ την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μπορεί να κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν μόνο το ένα βήμα για εμάς και προετοιμαζόμαστε για να φτάσουμε ως το τέλος».

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NERIT Sports.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα