Δρίκος: «Να είναι ο καλύτερος ο τελευταίος χορός»

Φώτης Καρακούσης
Δρίκος: «Να είναι ο καλύτερος ο τελευταίος χορός»

bet365

Όλα για όλα στη Μπούντβα είναι το σύνθημα του ομοσπονδιακού προπονητή Σωτήρη Δρίκου που τόνισε μεταξύ άλλων πως ο τελευταίος χορός θα πρέπει να είναι ο καλύτερος. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης

Ο τεχνικός της Εθνικής Σωτήρης Δρίκος μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα από το Μαυροβούνιο επισήμανε: «Δεν χαθήκαμε ακόμα, κάθε τελικός ειδικά αυτοί που είναι διπλοί είναι μία εμπειρία και από κάθε ματς συλλέγουμε κάτι και κάτι πρέπει να βελτιώσουμε για την συνέχεια. Αυτό που πρέπει να δούμε σήμερα είναι το κακό ξεκίνημα που κάναμε στο πρώτο σετ που ήμασταν εκτός παιχνιδιού. Στο θετικό κομμάτι μετά ανακάμψαμε με τρία καλά σετ στην συνέχεια. Χάσαμε αρκετά σερβίς στο τέταρτο, αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε και χάθηκε το σερβίς στο 23 όλα, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Επειδή βρισκόμαστε πολύ μετά το τέλος της σεζόν, οι αθλητές είναι κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά και υπάρχουν διαφορετικά περιθώρια λαθών απ'ότι στην μέσα στην σεζόν. Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα πάμε εκεί να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε και αυτό που μας αξίζει. Να δούμε πρώτα απ'όλα το παιχνίδι αγωνιστικά και να κάνουμε αυτό που μπορούμε».

Για το αν μοιάζει με τα παιχνίδια με την Σλοβενία: «Κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό στον αθλητισμό και δεν υπάρχουν ομοιότητες και αν υπάρχουν είναι εντελώς τυχαίες. Άλλο παιχνίδι σήμερα, άλλο με την Σλοβενία και άλλο αυτό στο Μαυροβούνιο. Διαφορετικοί εμείς, παραπάνω κούραση για όλους. Έχουμε την δυνατότητα διορθώνοντας μικρά πράγματα να είμαστε πολύ καλύτεροι, πιάνοντας μεγαλύτερη απόδοση. Ο τελευταίος χορός πρέπει να είναι ο καλύτερος δυνατός».

Για το αν η νίκη εξαρτάται από την δική μας απόδοση: «Τα παιχνίδια είναι διαδραστικά, δεν είναι ποτέ θέμα μόνο μιας ομάδας. Κάθε ομάδα αλληλοεπιδρά με την άλλη. Όποιος πιστεύει στο βόλεϊ ότι το παιχνίδι εξαρτάται από την απόδοση μίας ομάδας δεν ξέρει καθόλου. Είναι ποιος θα αντέξει στην πίεση, ποιος θα κάνει την επιπλέον φάση».

 

Τελευταία Νέα