Διψασμένη για την πρωτιά η Εθνική

Διψασμένη για την πρωτιά η Εθνική

Φώτης Καρακούσης
Διψασμένη για την πρωτιά η Εθνική

bet365

Δίψα για διάκριση για την Εθνική, με τους Σωτήρη Δρίκο και Μίταρ Τζούριτς να τονίζουν πως είναι έτοιμοι για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Λιγκ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης

Με την Εθνική να απουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια από τον λεγόμενο αφρό του βόλεϊ, οι αγώνες με το Μαυροβούνιο είναι κάτι παραπάνω από έναν τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει η ομάδα στο προσκήνιο κάτι που θα καταφέρει με την συμμετοχή της στο Γουόρλντ Λιγκ. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι παίκτες και ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις τους στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Στο πάνελ ήταν οι δύο τεχνικοί, Σωτήρης Δρίκος και Σλόμπονταν Μπόσκαν, αλλά και οι αρχηγοί Βόγιν Τσάτσιτς και Μίταρ Τζούριτς. Και οι τέσσερις φυσικά ευχήθηκαν να έχουν ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουν οι ομάδες τους, με τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, να τονίζει πως το πιο σημαντικό παιχνίδι θα είναι στην Μπούντβα το προσεχές Σαββάτο.

Δρίκος: «Είναι μια πρόκληση για όλους μας»

Ο τεχνικός της Εθνικής Σωτήρης Δρίκος έκανε λόγο για πρόκληση για όλους αναφορικά με τον τελικό κόντρα στο Μαυροβούνιο την Τετάρτη στον Εύοσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ένας τελικός παραμένει τελικός. Περιμένω 2 πολύ αμφίρροπα παιχνίδια αλλά θέλω να τονίσω πως πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, καθώς έχει πολλά χρόνια να διακριθεί. Είναι μία πρόκληση για όλους, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, γιατί όπως είπε και ο Τζούριτς, είναι παγίδα για μία τέτοια ομάδα. θα αφήσουμε τα συναισθήματα απ'έξω και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Κάθε πόντος είναι ένας επιπλέον τελικός για μας. Προπαντός θέλω αμφίρροπα παιχνίδια για να διαφημιστεί και η διοργάνωση. Ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκη», είπε αρχικά ο Σωτήρης Δρίκος ενώ στην συνέχεια μίλησε για τον στόχο της Εθνικής «Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι παίζουμε σε τελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ και έγινε με την θέληση των αθλητών. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, υπάρχει και το μάθημα. Δεν υπάρχει ήττα. Με μία ήττα μπορείς να μάθεις πολλά για να επανέλθεις πιο δυνατός».

Τζούριτς: «Έχω πίστη στην ομάδα»

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μίταρ Τζούριτς ανέφερε από την πλευρά του: «Καλωσορίζω το Μαυροβούνιο στην Θεσσαλονίκη. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε νέα ομάδα με μικρή εμπειρία. Πήγαμε στον τελικό ενώ κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε κουρασμένοι και ταυτόχρονα διψασμένοι, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι ο πρώτος μας τελικός και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Έχω πίστη σε μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο αυριανό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας έιναι πολύ δυνατός, με παίχτες που αγωνίζονται σε καλούς συλλόγους», είπε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής μας και ερωτηθείς για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης τόνισε «Καλώ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να γεμίσει το γήπεδο του Ευόσμου, αλλά και να μην το γεμίσει εμείς θα δώσουμε πάλι το 100%».

Τσάτσιτς: «Να γυρίσουμε με θετικό αποτέλεσμα στην Μπούντβα»

Ο αρχηγός του Μαυροβουνίου Μπόγιν Τσάτσιτς ανέφερε: «Ήρθαμε στην Ελλάδα για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όπως έγινε και στο Μαυροβούνιο. Η στρατηγική μας είναι να ξεκινήσουμε δυνατά, με καλό σερβίς, μπλοκ-άμυνα, ενώ θα πρέπει να σταματήσουμε τον Τζούριτς. Αν τα κάνουμε όλα αυτά γιατί να μην πάρουμε καθαρή νίκη. Νικήσαμε εύκολα στην Μπούντβα, αλλά δεν θα είναι το ίδιο εδώ. Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε με θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας μπροστά στους οπαδούς μας».

Μπόσκαν: «Αξίζουμε και οι δυο μας»

Τέλος ο προπονητής του Μαυροβουνίου Σλόμπονταν Μπόσκαν τόνισε: «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για έναν τελικό. Είναι πάντα δύσκολο, οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης βρίσκονται εδώ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε εδώ, γιατί ο όμιλος μας ήταν πιο δύσκολος απ'ότι του αντιπάλου μας. Αξίζουμε και οι δύο ομάδες να βρισκόμαστε εδώ. Περιμένω 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια, με καλό βόλεϊ. Έχουμε ίδιες πιθανότητες αλλά πιστεύω στην ομάδα μου, σε όλα τα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ παίξαμε καλά και περιμένω το ίδιο αύριο. Για μένα πιο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι παρά αυτό στην έδρα μας».

 

Τελευταία Νέα