«Φοβόμασταν μην μας βγάλουν έξω από το ξενοδοχείο»

Gazzetta team
«Φοβόμασταν μην μας βγάλουν έξω από το ξενοδοχείο»

bet365

Στα πολλά και σημαντικά προβλήματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μιλώντας για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Μεταξύ άλλων είπε πως υπήρχε φόβος να τους βγάλουν ακόμα και εκτός των ξενοδοχείων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας στον Arena FM 89,4 στάθηκε στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες για να μπορέσει να έρθει αυτή η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Μια προσπάθεια που ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν κρίνουμε από τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπήρξαν, λόγω της κρίσης και της μείωσης των χρημάτων που πήραν από την Πολιτεία όλες οι ομοσπονδίες.

Αναλυτικά επισήμανε:

Για την μεγάλη πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό του European League:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος πρώτα από όλα από την προσπάθεια των παιδιών και των προπονητών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει πληγεί παρά πολύ από την κρίση. Τα μπάτζετ των ομοσπονδιών είναι μειωμένο κι αυτή τη χρονιά κι απαιτούνται θυσίες. Η πολιτεία προσπαθεί να μας βοηθήσει να σταθούμε στα πόδια μας αλλά έχουμε πάρει πολύ μικρό κομμάτι της επιχορήγησης. Χρειάζεται να δανείσουμε και να δανειστούμε χρήματα. Σε άλλες εποχές θα φαινόταν απίστευτο όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ, δεν αμείβονται και τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Φοβόμασταν μην μας βγάλουν έξω από το ξενοδοχείο, μην δεν φτάσουν τα χρήματα για τα αεροπορικά και άλλα απίστευτα. Τα παιδιά έδειξαν κατανόηση, αγωνίστηκαν μαζί και τα καταφέραμε με πολύ κουράγιο. Με βάση τους κανονισμούς το world league αναβαθμίστηκε. Αυτό μας άνοιξε τον δρόμο. Η πρώτη θέση στο european league δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουμε στον παγκόσμιο αν καλύψουμε και κάποια οικονομικά δεδομένα. Εμείς νομίζω πως είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις και όλο τον χειμώνα θα αγωνιστούμε για να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στα μεγάλα σαλόνια όπου αξίζει. Δεν μπορούσαμε να είμαστε τα τελευταία χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο εξαιτίας διαφόρων εσωτερικών προβλημάτων».

Για τον τρόπο που χτύπησε η κρίση το Ελληνικό βόλεϊ:

«Το πρόβλημα είναι πως η κρίση ήρθε αιφνιδιαστικά και βίαια. Δεν υπήρξε προετοιμασία ψυχολογική η από την πολιτεία. Ο χάρτης είναι εντελώς διαφορετικός όπως και η κοινωνία. Κάναμε έναν τιτάνιο αγώνα και μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Υπήρξαν στιγμές που λέγαμε πως δεν θα τα καταφέρουμε. Περιμέναμε το πλάνο μας να το φτιάξει η πολιτεία. Δεν αναφέρομαι στον κ. Ανδριανό που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλά συνολικά στην πολιτεία που είναι σε σύγχυση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε αρχικά να αποφύγουμε την εσωστρέφεια όμως βρήκαμε ένα πλάνο που έχει κόστος όμως δείχνει τον δρόμο αν εφαρμοστεί. Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία που αντιλαμβάνονται την λογική μας. Μέχρι το 2010 περίμεναν όλοι τις επιχορηγήσεις του κράτους που κάλυπτε τα πάντα. Σήμερα καλύπτει ελάχιστα και κυρίως τα λειτουργικά. Τα σωματεία και ο κόσμος που ασχολείται αναλαμβάνει την ευθύνη και οικονομικά. Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Ακόμα και κάποια κίνητρα, κάποια φοροαπαλλαγή σε αυτούς που χορηγούν, όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί. Ελπίζω να αποκατασταθεί η τάξη στην Ελλάδα κάποια στιγμή και να βρεθεί λύση. Αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο το άθλημα του βόλεϊ πατάει στα πόδια του μετά από πολλές δυσκολίες.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως όταν η Εθνική των Ανδρών αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού ασκήθηκε έντονη κριτική από ανθρώπους τους αθλήματος. Εμείς στηρίξαμε τα παιδιά και ήδη αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Όχι μόνο επειδή η ομάδα έφτασε σε έναν τελικό αλλά και επειδή συνεχίζεται η επιτυχία των αναπτυξιακών μας ομάδων. Εκεί η Εθνική μας έχει επτά προκρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις. Αυτό το πετυχαίνει η Ελλάδα που περνάει κρίση. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται και η Ελλάδα θα πανηγυρίσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Για την διαφωνία που είχε με τον προπονητή της ομάδας :

«Έχουμε μάθει στην Ελλάδα να μεγαλοποιούμε τα πάντα. Με τον προπονητή είχαμε έντονη συζήτηση γιατί θεώρησε πως αδικηθήκαμε από την διαιτησία και είχε δίκιο αλλά εγώ του είπα πως δεν υπήρχε λόγος να ανοίγουμε τέτοια θέματα. Το Σάββατο παρά την ήττα η ομάδα είχε πάλι καλή απόδοση. Η διαφωνία μας είχε λίγο πιο έντονο ύφος αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θα ήταν παράλογο να μην διαφωνούσαμε ποτέ. Με τον κ. Δρίκο συνεργαζόμαστε εξαιρετικά και δουλεύουμε για το αύριο του Ελληνικού βόλεϊ και χρειάζεται υπομονή για τα αποτελέσματα. Αυτό είναι που μας λείπει στην Ελλάδα. Επίσης τον εκτιμώ πολύ επειδή μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια διαφωνία της στιγμής. Με την οικογένεια μας δεν διαφωνούμε ποτέ; Δεν υπάρχει κανένα θέμα πραγματικά».

 

Τελευταία Νέα