Ο νικητής τελικό, ο ηττημένος σπίτι του!

Ο νικητής τελικό, ο ηττημένος σπίτι του!

Φώτης Καρακούσης
Ο νικητής τελικό, ο ηττημένος σπίτι του!

bet365

Ένα ματς μια χρονιά στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Τετάρτη τον Φοίνικα (17:30) στον πέμπτο ημιτελικό της Α1 Ανδρών. Ο νικητής προκρίνεται τελικό, ενώ ο ηττημένος βλέπει την προσπάθεια για τίτλο από το σπίτι του.

Όσο φτάνουμε στο τέλος κάθε πρωταθλήματος, τόσο οι αγώνες έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα αθλήματα και δεν θα μπορούσε το βόλεϊ να αποτελέσει εξαίρεση. Στην Α1 Ανδρών, αύριο διεξάγεται στο Ρέντη η πιο σημαντική (μέχρι την επόμενη), αναμέτρηση της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα (17:30), σε μια αναμέτρηση στην οποία για τον ηττημένο δεν υπάρχει αύριο, μιας και όποιος χάσει θα αποκλειστεί από τον τελικό, εκεί όπου ήδη περιμένει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, για να ισοφαρίσουν οι νησιώτες επικρατώντας μέσα στο σπίτι τους στα επόμενα δύο. Έτσι η πρόκριση θα κριθεί στον πέμπτο αγώνα. Αν περάσει στον τελικό ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα ματς με τον Εθνικό, ενώ αν τελικά προκριθεί ο Φοίνικας, το πλεονέκτημα θα το έχει η ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι εκτός του Σμαραγδή δεν θα έχουν άλλες απουσίες, αν και προβλήματα υπάρχουν όπως αυτά με τους Μαρούλη και Κουρνέτα, οι οποίοι ακολουθούν θεραπεία για να είναι έτοιμοι στο μεγάλο αυτό ματς. Από την άλλη ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ προπόνησε την ομάδα του και στο κλειστό του Ρέντη, εκεί που θα βρίσκονται περίπου εκατό φίλοι της ομάδας, που για ακόμα μια φορά θα βρεθούν δίπλα στον Φοίνικα.

Καζάζης: «Είναι τελικός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης στην αναφορά του για τον 5ο ημιτελικό με τον Φοίνικα έκανε κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας του: «Μετά από μια σειρά πολύ δύσκολων και σκληρών αγώνων φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι όπου και θα κριθεί μια θέση στους τελικούς. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να είμαστε εμείς που θα διεκδικήσουμε τον τίτλο. Σ’ αυτή την προσπάθεια μας θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου. Καλούμε τους φίλους μας να έρθει στο Ρέντη και να μας στηρίξει σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο για την ομάδα ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα μας. Όλα τα παιδιά θέλουν τον κόσμο δίπλα τους. Είναι ένα παιχνίδι τελικός και δεν έχουμε περιθώρια απώλειας. Αυτός που το θέλει περισσότερο και είναι στην καλύτερη ημέρα θα το πάρει».

Λάππας: «Μας... χρωστάει ο Θεός»

Ο έμπειρος ακραίος του Φοίνικα Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Νομίζω ότι κάτι μας... χρωστάει ο Θεός από τους τελικούς με τον Ηρακλή πριν δύο χρόνια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Θέλουμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τίτλο απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Ο λυμπιακός ήταν και παραμένει το φαβορί. Περιμένω την αντίδρασή του για τις δύο ήττες στη Σύρο και θεωρώ ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι ακόμη πιο σκληρός. Θα γίνει... μάχη για κάθε σετ, για κάθε πόντο. Εμείς πάμε αποφασισμένοι για τη νίκη και ελπίζω το βράδυ της Τετάρτης να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα