Τρίτη «μάχη» με έπαθλο το φάιναλ φορ!

Φώτης Καρακούσης
Τρίτη «μάχη» με έπαθλο το φάιναλ φορ!

bet365

Με την ΑΕΚ να έχει δύο συνεχόμενες νίκες επί του Εθνικού σε Λιγκ Καπ (εκτός) και πρωτάθλημα (εντός), οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στην Αλεξανδρούπολη με το έπαθλο να είναι το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Στην Αλεξανδρούπολη και στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ η ΑΕΚ έκανε την έκπληξη και αφού πέρασε το εμπόδιο του Εθνικού, κέρδισε και τον Φοίνικα στον τελικό κατακτώντας το πρώτο τίτλο στην ιστορία του τμήματος. Λίγες μέρες πιο μετά οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πως έχουν βρει το κουμπί της ακριτικής ομάδας, επικρατώντας και πάλι.

Αύριο Τετάρτη οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι στην Αλεξανδρούπολη (18:30), σε ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι, καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου και θα παλέψει για να διεκδικήσει τον τίτλο και ο ηττημένος θα δει τα ματς της Καλαμάτας από την τηλεόραση.

Σε αυτόν τον χωρίς αύριο αγώνα, οι δύο ομάδες δεν θα πάνε και με την καλύτερη ψυχολογία, καθώς οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν μέσα στο σπίτι τους από τον Παναθηναϊκό και είδαν την Κηφισιά να τους φτάνει στην βαθμολογία, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια από την Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και πλέον η πρόκριση στην τετράδα γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Οπότε το Κύπελλο είναι έτσι και αλλιώς ένας θεσμός που δεν θα τους αφήσει αδιάφορους και η μάχη που αναμένεται να γίνει θα είναι μεγάλη. Στα αγωνιστικά ο Σάκης Μουστακίδης βλέπει με ικανοποίηση τον Ανδρέα Ανδρεάδη να είναι έτοιμος, όμως δεν θα έχει μαζί του και τον Γιώργο Παπάζογλου. Από την άλλη η ΑΕΚ του Άκη Φλαούνα θα παραταχθεί πλήρης, θέλοντας να κάνει το τρία στα τρία και να βρεθεί σε ένα ακόμα φάιναλ φορ μετά του Λιγκ Καπ, σε αυτό του Κυπέλλου.

Μουστακίδης: «Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς»

Ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης μιλώντας για το ματς επισήμανε: «Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς με την ΑΕΚ, αυτό είναι αλήθεια, όπως επίσης ότι και οι δύο ομάδες θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4. Σίγουρα ψυχολογικά δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιες στιγμές πέφτεις, αλλά σηκώνεσαι και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη περίοδο. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα που παίξαμε και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Φλαούνας: «Η πίεση στον Εθνικό»

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας επισήμανε: «Είναι τελείως ξεχωριστό παιχνίδι και για διαφορετικό θεσμό. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν μελλοντικές. Η πίεση είναι προς τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία θέλει να γυρίσει στα θετικά αποτελέσματα και θέλει να δείξει στον κόσμο της πως οι τελευταίες ατυχίες αποτελούν παρελθόν.

Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και την πρόκριση. Πάμε να παίξουμε όπως και στο League Cup, να βγάλουμε ενέργεια, να παίξουμε ομαδικά γιατί εμείς δεν έχουμε μεγάλα ονόματα όπως άλλες ομάδες, είμαστε ομάδα και θέλουμε να το αποδείξουμε. Αφήσαμε πίσω την ήττα στη Λαμία, έχουμε δουλέψει για τον Εθνικό και πάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα